Pokaż wyniki od 1 do 20 z 98

Wątek: Kangurek do oceny - z nowym chuściochem na 3 stronie :)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Spróbuj go czymś zająć, daj mu atrakcyjną rzecz do ręki. Jeśli mimo dalszych prób nie jesteś zadowolona z efektu, wybierz chwilowo inne wiązanie, które ci lepiej wychodzi mimo harcy. Ile ma już twój malec? I co to za chusta?
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mimezis Zobacz posta
    Spróbuj go czymś zająć, daj mu atrakcyjną rzecz do ręki. Jeśli mimo dalszych prób nie jesteś zadowolona z efektu, wybierz chwilowo inne wiązanie, które ci lepiej wychodzi mimo harcy. Ile ma już twój malec? I co to za chusta?
    Tymek ma 4 mce (prawie) a chusta to no name bo tylko taką mam krótką, z girasolem 4,6 zuepnie się "zakręciłam"

Chusteryczka Awatar Agna
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

Też się chętnie podepnę...
    Zamotałyśmy dziś pierwszego kangura. Chyba kiepski, bo kiepsko nam się chodziło i tylko krótko po domu i do rozbiórki poszedł
    Moja Zośka zaokrągla plecy dopiero kiedy chce przysnąć. Kiedy nie śpi, to pręży się ile tylko da radę. Wiązałam wg instrukcji Hoppka. Miało być zmarszczone na karku, pod pupką prosto. Chusta BB - moja najgrubsza. Jak dociągnąć na wysokości łopatek małej? W instr. pisali, żeby pochylać ramię i prostując dociągać cały pas. Głowę jej prawie urywam, a na łopatkach luzy....
    Pomożecie?
    Rany...nie umiem dodać zdjęć

https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink
    Ostatnio edytowane przez Agna ; 12-07-2011 o 12:44 Powód: linki

Chustomanka Awatar anasta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Według mnie BB to wybitnie niekangurkowa chusta - po prostu za szeroka, trudno jest nie pogubić się w takiej ilości materiału. Też miałam BB jako pierwszą chustę i kangurka z niej nigdy nie zrobiłam dobrze .

Spróbuj trochę więcej materiału dać na "rękawki" i bardziej je zsunąć na ramiona, żeby chusta była przekręcona nie przy szyi dzieciaczka, tylko bliżej ramion.

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

Ale w kangurku sie nie prowadzi chusty na krzyz między nogami, tylko zawiązuje na wierzchu.
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Chusteryczka Awatar Agna
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

Dzięki za odp.
    Będę wojować jutro z inną chustą. Pooglądałam dziś kilka filmików... jak dzieć zechce mnie wytrzymać, to będę trenować
    A z tym węzłem pod pupą to w sumie jest jakaś różnica? W jednej instrukcji mam pod pupą, w innej skrzyżowane i węzeł z tyłu. Mam długie chusty, dlatego zawiązałam z tyłu. To gorzej?

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

Czy gorzej? Mi zachwalano to wiązanie jako super dla maluchów, własnie ze wzgledu na to, z esie nóg nie rusza i nie rozszerza.
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Chustofanka Awatar Sihaya
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agna Zobacz posta
    Dzięki za odp.
    Będę wojować jutro z inną chustą. Pooglądałam dziś kilka filmików... jak dzieć zechce mnie wytrzymać, to będę trenować
    A z tym węzłem pod pupą to w sumie jest jakaś różnica? W jednej instrukcji mam pod pupą, w innej skrzyżowane i węzeł z tyłu. Mam długie chusty, dlatego zawiązałam z tyłu. To gorzej?
    a zjedziesz na spotkanie do Oliwy w sobotę??
    ja mogę dodać tyle co mówi nasza malabru- pierwszej poły nie dociągaj od razu, tylko załap żeby dobrze lażała, dociągaj drugą- wtedy nie skończysz wiązać z dzieckiem pod brodą

Uprawnienia umieszczania postów