Jedyna, chyba mały wiercił się przy wiązaniu? Mój jak nie współpracuje, to kangurka nie sposób zawiązać - przydałyby się jeszcze ze dwie pary rąk![]()
A jak zaczynasz wiązanie: czy najpierw zakładasz chustę czy bierzesz dziecko w chuście?
Jedyna, chyba mały wiercił się przy wiązaniu? Mój jak nie współpracuje, to kangurka nie sposób zawiązać - przydałyby się jeszcze ze dwie pary rąk![]()
A jak zaczynasz wiązanie: czy najpierw zakładasz chustę czy bierzesz dziecko w chuście?
wiercił się, brałam go z chustą, tak mi było wygodniej
Ale on jest duży!!!!
masz chyba za mało chusty pod pupa za dużo pod szyja. jak moja sie wierci tez cięzko się wiąże... A ostatnio ma faze na odpychanie sie ode mnie w trakcie dociagania...ech...
Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015
Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona
Na wiercenie dużo nie poradzisz, a bez współpracy dziecka wiązanie nie wyjdzie idealne. Na pocieszenie powiem że te harce w chuście przechodzą dzieciomA jak podtrzymujesz dziecko podczas wiązania? Wielu rodziców trzyma je reką tak że dłoń podtrzymuje karczek, albo ręką przytrzymuje środek plecków - wtedy materiał spod pupki ucieka. Najlepiej trzymać dziecko ręką pod pupą, a dalszym ramieniem podtrzymywać plecki. Wtedy ręką cały czas trzymasz mocno majteczki, z chusty i ograniczasz wtedy też wiercenie do minimum. Przy dobrym podwinięciu miedniczki, plecki same się zaokrąglą a główka nie odpadnie - uwaga dla mam obawiających się o karczek malca
![]()
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
trzymam pod pupą ale plecy mi się nie podobają, są jakieś proste , tylko on nie przytula się do mnie, odstaje, rozgląda się ciągle
Spróbuj go czymś zająć, daj mu atrakcyjną rzecz do ręki. Jeśli mimo dalszych prób nie jesteś zadowolona z efektu, wybierz chwilowo inne wiązanie, które ci lepiej wychodzi mimo harcy. Ile ma już twój malec? I co to za chusta?![]()
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci