Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Witam Was cieplutko z Sosnowca

Chustonówka Awatar ambra
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie Witam Was cieplutko z Sosnowca

Witam!!
    Podczytuje Wasze forum od jakiegoś czasu - dokształcając się przed 1 szym razem z chustą

Aktualnie jestem w 8 mieś. i w pełni mnie perzekonałyście, do noszenia w chuście - mam nadzieje, że mój Jaś równie szybko załapie bakcyla. Jestem w trakcie wyboru chusty - wiem, że na początek chcę elastyczną - żeby było łatwiej się mnie i synkowi z tym oswoić.
    Napewno będe szukac wsparcia u innych mam - mam nadzieje, że z Sosnowca znajde tu jakąś życzliwą dusze

Dodatkowo o sobie moge powiedzieć że należe do osób z duża empatią - pomagam na swój skromny sposób zbawić świat - ratując psy - konkretnie charty. Działam wraz z paroma innymi osobami na terenie całego kraju a także wspołpracuję ze zagranicznymi fundacjami. Służe wiec pomoca i wiedzą z zakresu kynologii i psiej bezdomności.

witam!

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Witaj!
    Cieszę się że zawitała tu osóbka, która ma otwarte serducho na psią niedolę

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

hej w końcu!
    ja wprawdzie mieszkam teraz w Czeladzi na Piaskach, ale sercem cały czas sosnowiczanka zresztą w okolicach centrum bywam codziennie. a Ty skąd dokładnie jesteś? ;>
    zapraszam na herbatę i motanie

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

witaj!

tylko tak bardzo delikatnie wtrącę, że w elastyku w czerwcu i lipcu będziecie się gotować z dzidziusiem przy chuście elastycznej stosuje się tylko jedno wiązanie, w którym na dziecku są trzy warstwy materiału - uf, jak gorąco
    a tkana wcale nie jest taka straszna, nawet dla początkującej! Sama zaczynałam od tkanej, bo rodziłam na końcu maja
    2 + 7 (2005-2018)

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Witaj (zza granicy ) mam brata w Sosonowcu, ale nie chustowy
    I ja nie polecam na lato elastyka, sama rodziłam w sierpniu i miałam elastyczną, więc wiem co mówię Chyba, że chcesz na pierwsze motania, do nauki, ale jak masz zamiar chustować się na całego, to tylko tkana w lecie ;D
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chusteryczka Awatar goshya
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

Witaj
    Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014

Chustonówka Awatar ambra
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

hej!!!
    dziękuję za mile przyjęcie

Jejku! Dziewczyny - czyli że elastyk nie? to ja od 2 dni tylko o tym czytam .....nie wiem czy odważe się takie maleństwo od razu motać - termin mam na sam poczatek lipca - ale mam ciąże zagrożoną - i teraz każdy tydzień jest dla nas na wage złota!
    (dziś zaczynamy 33 t.c.)

Boje się że z tkaną będzie mi ciężko...chociaż widze po forum, że zawsze i tak kończy się na tkanej. Rano jeszcze chciałam dodatkowo zakupić poucha - ale równierz mi odradzono dla noworodka - a myslałam że w takiej tajnicako bedę mogł np. karmić

misunderstanding - mieszkam w centrum/pogoń - dokładnie mireckiego - aktualnie jestem uziemiona - muszę jak najwiecej leżeć (dostaje szału już!) ale jak już bedzie po finale - to czy mogę liczyć na Twoją pomoc w nauce wiązania?

Może pomożecie nowicjuszce dobrać odpowiednią chustę? Zaproponujcie coś proszę...Może macie jakąs do sprzedania - używana - złamaną?

pozdrawiam.

Domyślnie

Na bazarku jest teraz mnóstwo chust, wybierz, która Ci się podoba i pytaj sprzedającej, czy się nada na lato dla noworodka na lato najlepiej coś cienkiego albo z domieszkami (ale to już zależy również od tego, ile finansów chcesz przeznaczyć )
    2 + 7 (2005-2018)

Domyślnie

czolem Ambra

spojrzalam tylko na miasto i nicka i od razu pomyslalam, ze pewnie dogomaniacka charciara bedzie musiala jakos z futrami i dzieciatkiem wychodzic
    gratuluje malenstwa i oby jak najdluzej posiedzial tam gdzie trzeba

i tak jak pisze Karusek: na lato dobrze miec cos z jedwabiem, bambusem, lnem. Albo z bawelnianych polecane sa cieniutkie czeskie vatanai. Albo starszego, diagonalnie tkanego girasola poszukaj - bardzo sobie chwalilam mojego na poczatku bo mieciutkie, dosc cienkie i super otulaja maluszka nawet przy niedoswiadczonej wiazacej jak ja

Chustonówka Awatar ambra
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

Wiedziałam, że spotkam tu kogoś " z psich" klimatów. Tak jak biegła jestem na innych forach i obyta w słownictwie - tak tu 3ba się pogłowić - i skorzystać z Waszego słowniczka żeby wsio zrozumieć.
    Masia Ty z K-c?Chyba nie. Alaskany?Malamuty? Czy wszelakie w potrzebie?
    Dzięki za rady - pośledze bazarki i poszukam czegos lekkiego.

Domyślnie

Ja z nieslawnego Olkusza choc juz od kilku lat za Odra mieszkam. Staram sie pomagac wszystkim- i psom i kotom i innym potworom czyli 'lokalnie' missiek i 'globalnie' swojej malamuciej fundacji. Na dgm, zanim podpadlam za krytyke nieomylnych i zaliczylam polrocznego bana, mialam nicka masienka.
    Osobiscie sie chyba nie znamy ale wirtualnie owszem od czasu Fuksa
    Btw wiesz moze co u niego? Bo watek mi gdzies zaginal

Chustonówka Awatar ambra
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

no, juz po usł. olkusz wiedziałam że to Masieńka hej!!!!
    a Ty jeszcze sławetną Pigi chyba wyciagałas nie?
    Fuks chyba ma sie dobrze - składa mi życzenia na każde swięta
    Wiem, że w Ol maja jakiegoś charta od grudnia - ale Pałka go ukrył dla siebie!

Ja na dgm bywa b. rzadko ost. Cioteczki drażnić zaczeły

Domyślnie

no w stanie blogoslawionym trzeba sie oszczedzac a nie nerwy szarpac z niektorymi
    Pigi tez od czasu do czasu sie odzywa wiec wiem, ze lalka fajnie trafila
    a P. to chyba nawet bombe atomowa bylby w stanie przetrwac pewnie karaluchy padlyby szybciej

Chustonówka Awatar ambra
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

no i mam 1sza chuste.
    Używana (wyczytalam tu że najlepiej już złamaną) Nati diament turkus. Tylko mam niewiadomą - bo jej poprzednia włascicielka nie wiedziała czy to 100 % bawełna czy bawełna + bambus. Nie wiem wiec i ja ... Jak można rozpoznać?
    Chusta mieciuta - chociaz zaskoczona jestem waga (choć nie wiem czego sie spodziewałam ) 750 gr. No i tyle moge narazie na jej temat powiedzieć - z brzuchem ciezko się cwiczy dociagania - no, ale chociaz teoretycznie

Domyślnie

zobacz na metkę na skosie chusty - tam powinien być skład
    Nie pamiętam, czy diamenty były w ogóle czysto bawełniane czy tylko z bambusem
    2 + 7 (2005-2018)

Chustonówka Awatar ambra
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

no wlasnie jest tylko metka środkowa bez składu.
    Na stronie Nati sa 2 rodz.

Domyślnie

hmm, bambus się powinien błyszczeć lekko (przynajmniej te chusty z bambusem nati, które miałam, się błyszczały)
    odcięła metkę? bo powinna przecież być?
    2 + 7 (2005-2018)

Uprawnienia umieszczania postów