no chwilkę to zajmie, zanim doleci![]()
no chwilkę to zajmie, zanim doleci![]()
testowałam obydwie chusty. Są zdecydowanie różne. Ta ciensza jest ładna i miękka ale nie nosiło mi się w niej jakoś super. Może to wina wiązania, a może to chusta dla malutkich dzieci.
Natomiast ta grubsza, ciemniejsza jest moim zdaniem bardzo fajna. Nosiłam w niej Kaskię 2 godziny, w tym na spacerze. Chusta bardzo dobrze trzyma. Fakt, jest trochę sztywna ale można to trochę zmniejszyć prasując po wypraniu - ja tak zrobiłam. Kolory miłe dla oka, a dla mniej wprawnych różnią się brzegi chusty. Nie razi mnie te czerowe przeszycie, dobrze wyróżnia brzeg chusty. Ogólnie chusty oceniam na 4, a jeśli wziąć pod uwagę relację ceny do jakoś to na 5-
Acha, jak dla mnie to chusty mogłyby mieć ciut większe skosy...
dziękuję za możliwość testowania....
Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20
Testowałam obie chusty, przepraszam za zwłokę w pisaniu recenzji, miałam mały wyjazd urlopowy
Ze starszą chustą miałam już wcześniej styczność u Panthery i bardzo mi się spodobała.
Lekko szorstka, taka gładka, bez meszku, łatwo mi się dociągała, okrywała dziecko i przyjemnie nosiła - 1,5h na 11kg jak marzenie. Myślałam, że jeszcze się złamie, a ona ani nic, więc jest szansa, że nie będzie się bardzo zużywać w noszeniu. Kolory, hm, wolałabym inne.
Nowsza chusta ładnie dobrana kolorystycznie - mięciutka, mechata, nie wymaga już łamania. Za to bardziej wymagająca w dociąganiu, bo każdy luz czułam po chwili, mnie się wpijała w ramiona. Po rozmotaniu w 2x na materiale zostawał wyciągnięty dołek na środku, co dało się zauważyć, bo niby dociągnięte przed wyjściem znośniea po niedługim czasie pupa znacznie opadała.
Szkoda, że w sprzedaży są wspólnie, bo wg mnie starsza to fajna chusta na całe noszenie, a nowsza już niekoniecznie.
Dla mnie to są dwie zupełnie różne chusty - w fakturze, noszeniu, dotyku, twardości.
Nie wiem czy dobrze dla nich, że wystawione są na jednej aukcji. Ktoś poleci starszą wersję, np. ja, ktoś inny kupi taką chustę w innej kolorystyce i dostanie zupełnie co innego. Czy troszkę rozjaśniłam?
a że w ten deseńbo ja zrozumiałam, że kupujesz 2in1
![]()
Dziękuję za możliwość testowania
Poćwiczyliśmy wspólnie z mężem, na dwójce dzieci.
Niestety kolory zdecydowanie nie nasze, ale to inna kwestia.
Niebieski pasiak grubszy, sztywniejszy. Dość dobrze się dociągał i fajnie nosił. Być może gdyby popracować z tą szmatką dłużej byłaby przyjemniejsza w dotyku.
Bordowy pasiak znacznie milszy w dotyku, fajnie się dociągnąć i poniósł starszaka. Przynajmniej na krótką metę.
Kwestia techniczna - metka winna być bardziej na krawędzi, by łatwiej było ją znaleźć.
Ogólnie chusty oceniam dobrze, ale bez szaleństw i wielkiego entuzjazmu.
Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)