Pokaż wyniki od 1 do 20 z 63

Wątek: Skośnokrzyżowa AlMelle

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

dołączam recenzję, niestety bez zdjęć, Zośka odmawia współpracy.

wizualnie: bardzo spodobała się mojemu mężowi. mnie też dość, bo lubię połączenie turkusu i brązu, tylko brąz niestety gubi się na tle czarnej osnowy.
    nie spodobała mi się naszywka na środku, powinna być zdecydowanie na samym brzegu, a już najlepiej po wewnętrznej stronie to też ułatwi jej szukanie w czasie wiązania.
    kolory obszycia - to że dwa, to super, ale dlaczego czerwień? fajnie, gdyby były dopasowane do kolorystki chusty.

dotykowo: chusta dość cienka. grubością porównałabym ją do chimparoo, chyba. niestety nie jestem zwolenniczką cienkich chust. dziwna, bo zarówno szorstka (nadal), jak i śliska w dotyku.

użytkowo: wspaniale pracuje, świetnie się dociąga. trochę za małe te skosy i też nie rozumiem, dlaczego chusta jest cięta w trapez.
    niestety po krótkiej chwili noszenia obciążonej lalki doradczej (Zośka zupełnie nie współpracuje już), odczułam ból w ramionach. myślałam, że mi się ramiona od noszenia odzwyczaiły, ale po zamotaniu w inną chustę ze stosiku nie miałam tego problemu. biorę poprawkę na to, że mam wymagające ramiona, tak czy siak oceniam nośność chusty jednak na umiarkowaną - tak do 9-10kilo.
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chusteryczka Awatar Wika
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

ja nie testowałam, ale patrzac na zdjęcia myslałam, ze to Kaki

Hania (02.10.2008)
    Marta(03.12.2009)
    Ludwik (16 10.2013)

Chustoholiczka

Domyślnie

Uwaga! Po 20 września będzie nowa chusta

lecę do wątku testowego wpisać więcej szczegółów

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Hmm...
    W dotyku taka... nieprzyjemna. Twarda (może się złamie, nie wiem) i śliska, ale nie jak jedwab tylko tak sztucznie śliska. Pomacałam i nawet nie zamotałam.

IMHO nie nadaje się na chustę do sprawdzenia "czy mi się spodoba noszenie". Gdyby to była moja pierwsza to chyba by mi się nie spodobało.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustomanka Awatar Pasiata
    Miejscowość
    Kraków/ Bochnia

Domyślnie

Zakończyłam testy i wysłałam chustę dalej w świat a teraz spełnię swój obowiązek, pisząc recenzję
    Chusta mnie pozytywnie zaskoczyła od razu na pierwszy rzut oka - porządna, nieco sztywna szmatka, ale ja takie lubię
    Kolorystyka nie moja, ale wszystkim naokoło się podoba
    Nosiłam niezbyt dużo - w kieszonce i kangurze. Dociąga się fajnie - chusta należy do tych czepliwych, do których trzeba się nieco przyłożyć, ale za to nie luzują się i nie wrzynają w trakcie noszenia. Nosiłam ponad 8kg i nie narzekam - jak dobrze dociągnęłam, to i dobrze niosła
    Czekam jeszcze na tą drugą - nowszą i cieńszą, ale póki co mogę stwierdzić, że skośnokrzyżowa Allmelle to przyzwoita szmatka.
    Metka mi zupełnie nie przeszkadzała a kolory nitek - owszem inne, ale nie rzuca się to w oczy na tyle, żeby psuć efekt wizualny chusty
    Dzięki za możliwość przetestowania!

Przepraszam za brak fotek, ale nie było możliwości zrobienia...
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
    Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011

Chustoholiczka

Domyślnie

no chwilkę to zajmie, zanim doleci

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

testowałam obydwie chusty. Są zdecydowanie różne. Ta ciensza jest ładna i miękka ale nie nosiło mi się w niej jakoś super. Może to wina wiązania, a może to chusta dla malutkich dzieci.
    Natomiast ta grubsza, ciemniejsza jest moim zdaniem bardzo fajna. Nosiłam w niej Kaskię 2 godziny, w tym na spacerze. Chusta bardzo dobrze trzyma. Fakt, jest trochę sztywna ale można to trochę zmniejszyć prasując po wypraniu - ja tak zrobiłam. Kolory miłe dla oka, a dla mniej wprawnych różnią się brzegi chusty. Nie razi mnie te czerowe przeszycie, dobrze wyróżnia brzeg chusty. Ogólnie chusty oceniam na 4, a jeśli wziąć pod uwagę relację ceny do jakoś to na 5-
    Acha, jak dla mnie to chusty mogłyby mieć ciut większe skosy...

dziękuję za możliwość testowania....
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Uprawnienia umieszczania postów