Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 33 z 33

Wątek: Wiązania na upał

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

OT zupelny: jejku, jak wam zazdroszcze pogody. U mnie od 2 tyg max 15 stopni
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aginia Zobacz posta
    Ugotowałam się dzisiaj w kieszonce Mam kółkową ale nie idzie mi opanowanie tego
    u nas kółkowa rulez!
    1. szybko się mota- a Tosia już mobilna, więc nie ma problemu, żeby ją w chustę wziąść, jak się zmęczy
    2. nie jest dużo materiału- więc jak Tosiula na nogach, to kółkowa na mnie bez zbytniego pocenia się
    3. przewiewnie dla nas obu
    4. mogę z Tosiulą pomigać- bo jeszcze nie mówi, a migamy na potęgę i gdyby była na plecach, to by mi było szkoda, że nic "pokazać" nie mogę jej, a ona mi...

aginia: też na początku kółkowa wydawała mi się "czarną magią", ale teraz jest najczęściej używaną przez nas chustą- powody powyżej... nie wiem, gdzie mieszkasz w Wwie, ale zapraszam na ew pokaz i pomoc albo jak dziewczyny pisały: filmiki i instrukcje powinny pomóc... ja podpowiem ze swej strony:

1. dobrze rozłożyć materiał na dziecku- zasady jak z tkaną: na plecach bez zmarszczek, nadmiar pod pupę, i pod kolanka
    2. ramię z kółkiem ułożyć jak najwyżej na swoim ramieniu- wtedy nie zjedzie tak do dołu przy dociąganiu
    3. dociągać ogon stopniowo, jak w tkanej
    4. można dociągać w dół, albo w bok- wtedy tak bardzo nie zjeżdża kółko...

gdyby co- to pytaj

Domyślnie

hmm my tylko w kieszonce póki co, mam wrażenie że te dwie warstwy w 2x to jednak za dużo jak na małą. kangura bym spróbowała ale się boję. próbowałam na biodrze ją wiązać ale przy dociąganiu odpadłam...

Chustomanka Awatar Celebrianna
    Miejscowość
    Oleśnica

Domyślnie

Na upal polecam MieTka, wlasnie wrocilysmy ze spaceru, zadna nie zgrzana Przewiew jest bokami, a karczek tylko osloniety kapelusikiem. Ale kolkowej tez sprobuje

Chustofanka Awatar maryjey
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

A ja sprzedałam kółkową jakiś czas temu. Mam wątpliwości czy dziecko o wadze 11 kg da się na dłuższy dystans ponieść w kółkowej. Jednak to ciężar na jednym ramieniu. Nosił ktoś? Nie mam na myśli przejścia typu z samochodu do domu ale dłuższy spacer.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowa_aleksandria Zobacz posta
    hmm my tylko w kieszonce póki co, mam wrażenie że te dwie warstwy w 2x to jednak za dużo jak na małą. kangura bym spróbowała ale się boję. próbowałam na biodrze ją wiązać ale przy dociąganiu odpadłam...
    zdecydowanie te dwie warstwy są bardziej przewiewne niż ciasna i duszna kieszonka w upał no i kangurek i prosty plecak rulez w upały!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maryjey Zobacz posta
    A ja sprzedałam kółkową jakiś czas temu. Mam wątpliwości czy dziecko o wadze 11 kg da się na dłuższy dystans ponieść w kółkowej. Jednak to ciężar na jednym ramieniu. Nosił ktoś? Nie mam na myśli przejścia typu z samochodu do domu ale dłuższy spacer.
    my stosujemy- i na krótsze, i na dłuższe spacery a Toś ma ponad 10 kg teraz... a ja skrzywiony kręgosłup i daję radę jakby co, można ramię zmieniać (tak powinno się w zasadzie robić, ale ja z reguły na jednym noszę ) Dzisiaj też w kółkowej byłyśmy- ponad 2 h, 30 C w cieniu termometr pokazywał a my wiaterek we włosach i śmigałyśmy jakby co mamy tulika w rezerwie na upały i vatka

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Ja właśnie testuję kółkową - mam cienką, lnianą, bardzo przewiewną - a jak dobrze rozłożę materiał to nie czuję moich 9kg szczęścia za mocno
    Wczoraj nosiłam w krótkiej wiązanej - nie wiem, jak się to wiązanie nazywa, ale to pojedynczy X na biodrze jakby. Było nieźle, póki Synu nie zasnął - nie wiedziałam, jak go w tym umościć i musiałam podtrzymywać.
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Domyślnie

patrzac na to co sie dzieje za oknem to chyba przyszedl czas sie zeby sie z kangurem przeprosic

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

kurde ja tez za bardzo nie wiem co motac, tosianda z reguly spi na polu wiec w cieniu we wozku spiocha ale na wypad do sklepu z 2 dzieci. no nie wiem

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

to moze polećcie jakies filmiki instruktazowe

do kangura rzecz jasna
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

U nas ostatnio rzondzi noszenie na biodrze. Miło i całkiem przewiewnie.
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maryjey Zobacz posta
    max 30 min jak się nie wierci. na dłuższy spacer trzeba co jakiś czas zmieniać strony.
    mt polecam.
    dzis mi się doux doux sprawdziło,a raczej Maćkowi, bardzo przewiewny panel ma. niestety pas biodrowy nie bardzo i to jedyna wada nosideł - jak maja wypełnienia z pianki to nie oddychają
    Ostatnio edytowane przez panthera ; 03-06-2011 o 23:37
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Uprawnienia umieszczania postów