Może kwiat we włosachMyślę że Mucha ma rację: i znak i zagadnięcie na rozpoczęcie rozmowy w jednym
![]()
Cel zbożny, ale mały znaczek?...
Ale ja nie o tym chciałam w zasadzie... Właśnie miałam swój pierwszy raz!!! Wszystkiego bym się spodziewała, tylko nie dwóch nieznanych zamotanych w natki mamuś, w swej mieścinie
! Z racji, że rynek to nasz rewir, nie zastanawiając się długo ruszyłam ku dwóm mamusiom i je zinwigilowałam
.
Byłam banalna, zapytałam wprost. Wywiązała się dłuższa pogawędka, a że dziewczyny ze swymi chuścioszkami ewidentnie początkujące, to my z Piotrasem zrobiliśmy za weteranów, a ja za znawcę wiązań(nawiasem mówiąc, ponawiam prośbę z chustowiązania, już nie chcę tam ciągle tematu 2x podbijać...).
Oczywiście uświadomiłam wszechstronnie niezrzeszone tu chustnoszki, również o forum...
Przepraszam za nieskładność, ale niełatwo tworzyć post wyjąc po raz 15-ty "Pszczółkę Maję" (życzenie Ali)...
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
A ja znalazłam takie cudo..
![]()
chyba sporo osób tak ma, bo ja zapisałam się niedawno, a nosiłam wcześniej. i zostałam pouczona w kwestiach nosidła, żebym przypadkiem wisiadła nie zakupiła. jakby "chustonówka" na forum była równoznaczna z "chustonówką" w realu. rzecz jasna żałuję, że nie było mnie tu wcześniej, ale trochę mnie to wkurzyło!
Wiecie,a my wczoraj i dzisiaj szliśmy na spacer z dzieciakami i mąż był zamotany w maki forumowe.Oboje mieliśmy takie czarodziejskie miny i tylko czekaliśmy,aż nas ktoś zaczepiAle nic...W innej chuście czułabym się bardziej anonimowo, a tu przekaz był jawny i nic się nie działo
![]()
.
ja też nie skumałam, ale linka podanego (http://forum.chusty.info/forum/showt...t=15359&page=9) nie moge otworzyć, bo nie mam uprawnień): dlaczego?
mi się podoba:
- szmata lata?
- lata, lata
(:
przebrnelam przez caly wątek i poplakalam sie ze smiechu
to CH skojarzylo mi sie z zorro wycinającym szpadą swój znak Zet
wlasnie, nie zawsze jest się z ufoludkiem. a co jesli ufoludek jest łysy? moze lepiej przefarbujmy siebie na aktualny kolor forumowy. jak znowu bedzie jakas zmiana i zmienia sie kolory to nasze wlosy tez
ja raczej tez nie - jesli akurat sie spiesze, w innym przypadku beszczenie podchodze
jesli chodzi o bliski kontakt to jak najbardziej to pytanie mi odpowiada, jest uniwersalne
kammik
nie nosze apaszek, broszek, naszywek itp, jedynie kolczyki i naszyjniki hand made by madaLena, wiec w tym przypadku pozostałabym nierozpoznawalna
[QUOTE=gosia83;1213315]to uniwersalnym znakiem jak dla mnie jest skrzyżowanie rąk z przodu, dłonie na ramionach
skrzyzowanie rąk jak najbardziej jesli ma sie dziecie uwiązane z przodu, gorzej jesli dzieć siedzi na plecach, wtedy to moze wyglądac dziwnie
a po druge nie zawsze mialabym mozliwos wykonania takiego gestu. co jesli wracam z zakupów i niose siatki w obu rękach?
widziałam wczoraj z darwinka laske w chuście w 'okolicy" sie smiałysmy ze teraz własnie jakis znak nalezy uczynić, wiec usmiech i dawaj.,..znak migowy zastosowałam...ale nic, cisza, przeszła i nawet minki nie zmieniła
![]()
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
no to co z tym gadżetem? ja nie będę gadać, bo zbyt dzika jestem na to, ale gadżet chętnie przypnę![]()
"Ludzie od czasu do czasu potykają się o prawdę, ale większość z nich podnosi się, otrzepuje i idzie dalej, jakby nic się nie stało" W.Churchill
i na czym stanęło ?![]()
Miłosz-11.05.2010