Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz pouche Lucky Baby?

Głosujących
46. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

0 0%
  • 2

0 0%
  • 3

3 6.52%
  • 4

7 15.22%
  • 5

36 78.26%
Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 120 z 141

Wątek: Lucky Baby

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Wrocławia

Domyślnie Re: Lucky Baby

U mnie gości pouch testowy (po wekendzie puszczę dalej)
    Pierwszy raz miałam z pouchem doczynienia i muszę przyznać, że przekonał mnie do siebie.
    Jest piekny, dobrze obszyty z fajną kieszonką.
    Nie wiem tylko czy rozmiar dobry czy jednak trochę na nas za duży ponieważ nie mam doświadczenia w zakładaniu (Może któraś z Was powie mi ze zdjęcia czy powinnam mieć Xs czy S-ka jak najbardziej jest ok.

Na krótkie dystanse rewelacja

Tulipowna bardzo dziękuję za możliwość testowania i wygląda na to, że bardzo chcę mieć pouch Lucky Baby
    Zaraz idę popatrzeć na stronkę co jest i za ile

Aha - daję 5

Edit:
    Właśnie sprawdziłam na stronie i po zmierzeniu powinnam mieć XS. Takie miałam odczucie ale nie byłam pewna
    Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Mam prośbę, czy ktoś mógłby mi zmierzyć ile ma po krawędziach XS z pluszem?

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Mój Eden XS miał 57 cm/64 cm.
    Julka 2001, Zosia 2007

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

Ja już chyba od stycznia mam poucha LB Eden i baaardzo go lubię. Oceniam go na 5, zarówno wykonanie, jak i komfort noszenia, z tym, że tylko na krótkich dystansach. Kupiłam go w celu używania na krótkie noszenia i sprawdza się w 100 %

Chustonoszka Awatar kiribati

Domyślnie

Miałam u siebie testowe Camryn i na temat jego nośności niestety się nie wypowiem, bo był na mnie zdecydowanie za duży no i moje maleństwo zdecydowanie protestuje jak próbuję ułożyć je w pouchu, a Filip jest na tyle ciężki że wolę coś, co rozkłada obciążenie na oba ramiona. A może ja po prostu "niepouchowa" jestem.

Na plus:
    - miły w dotyku materiał
    - solidne wykonanie
    - nie rozciąga się (miałam poucha z chusta.pl i był ok, ale szybko się rozciągnął) - podejrzewam, że nosi się bardzo dobrze, ale nie miałam go na sobie przez więcej niż 5 minut w kawałku
    - lekki, zajmuje mało miejsca
    - ładne kolory, dwustronny
    - nie gniecie się
    - super pomysł z tą kieszonką

Na minus z tego co się zorientowałam duża rozmiarówka.

Dziękuję za możliwość testowania

.

Chustonoszka Awatar kiribati

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tulipowna Zobacz posta
    polki to jakies anorektycznki chyba sa
    nie jestem w stanie namowic producentki, zeby szyli XXS, bo jestem za malym odbiorca a ona w usa nie bedzie miala komu ich sprzedac.
    Oni chyba lubią pouche-wisiadła, zdecydowanie za duże - takie mam wrażenie po obejrzeniu kilku zdjęć.

.

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Krótkie spotkanie z testowym pouchem zaowocowało miłością, co prawda nieodwzajemnioną, bo Ska była na nas spooooooooooooooooooro za duża. Mam wątpliwości, czy XS też nie byłaby za duża, ale ryzyk-fizyk sprawdzić muszę, bo straszliwej ochoty nabrałam. Pozytywnie zaskoczyła mnie nośność. Kolorki też super. Podsumowując, muszę szybko dorobić się swojego własnego .
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

Na początek bardzo dziękuję za możliwość testowania
    Zaliczam się do wzrokowców i te kolorki mnie po prostu urzekły - jest przecudny Jak na rozmiar S, to był na mnie ciut za duży... myślę, że potrzebowałabym z 1 - 2 cm mniej. Doskonałe obszycie, staranne wykonanie, świetne połączenie kolorów, milusi w dotyku, nie rozciąga się (co dla mnie jest +), zajmuje niewiele miejsca - zmieścił się nawet w mojej i tak już na maxa wypchanej torebce
    Do utulania Młodej po zastrzykach i kroplówkach oraz chodzenia po szpitalne jedzenie sprawdził się idealnie Na przedszpitalnych spacerkach również

Jeszcze raz dziękuję bardzo

M. X.08 [*] M. X.12

Chustofanka Awatar ekspreskawowy
    Miejscowość
    świętokrzyska wieś

Domyślnie

Posłałam testowe LB dalej a moje odczucia są jak najbardziej pozytywne, chociaż ponosiłam tylko kilka razy po domu i raz na dłuższym dystansie ( pogoda mi świnię podłożyła ... ) a rozmiarowo pouch pasował dopiero na kurtce zimowej.

Dużym plusem były dwie warstwy materiału: lepiej nosi i pasuje do większości kreacji Bawełna z której pouch uszyty jest taka lekko sztywna, nie sprężynuje i nie rozciąga się.

Z czystym sumieniem daję w ankiecie całe 5 i chyba się skuszę na kupno.

edit: hehe skusiłam się i nabyłam Skye z pluszem z drugiej ręki
    Ostatnio edytowane przez ekspreskawowy ; 17-10-2009 o 10:35
    Dorobek życia: Bolesław (02.XII.2008) Franciszek (11.II.2014)

Chustonówka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Przepraszam, ze dopiero teraz, ale w końcu nadrabiam zaległość.
    Miałam w domu pouch testowy. Niestety testowałam tylko w domu.
    Hm w moim odczuciu rozmiar był na nas za mały, ale dało się ponosić - niestety tylko na biodrze, a mała jeszcze wtedy nie siedziała i nie była przyzwyczajona do tej pozycji.
    Śliczne kolory, profesjonalne wykonanie, nie rozciąga się, lekki.
    Bardzo dziękuje za możliwość testowania
    Mama Ani 19.05.2006 i Agatki 07.04.2009

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

Mialam przyjemnosc testowac LB Camryn, rozmiar S. Wrazenie ogolne - bardzo ladny wzor, zywe kolory, bawelna mila w dotyku. Fajna kieszonka, ktora moze sie przydac, a jednak nieuzywana wcale nie przeszkadza a wrecz jest niewyczuwalna. Na nas "S" byl za duzy na lekkie ubranie domowe, a na spacerze w zimowych kurtkach ledwo sie zmiescilismy, wiec nie bylo dluzszego noszenia. Jedyne zastrzezenie jakie mam (rozpieszczona melkajowym pouchem, w ktorym nam jest nieziemsko wygodnie): wolalabym, zeby mial wypelnienia na brzegach, bo to nie tylko zwieksza komfort dziecka, ale tez jakby ulatwia zakladanie - dzieki wypelnieniom nasz pouch sam sie rozklada na pupie dziecka, z LB to nie bylo takie latwe. A moze to wina tego, ze rozmiar nie byl nasz. Dalabym 4+, ale ze nie ma plusow to jest 4.
    Dziekuje za mozliwosc testowania

Chustofanka Awatar nella

Domyślnie

niestety nie mogę porównać z żadnym innym pouchem dlatego ocenę wystawię jak ponoszę w innych

na krótkie dystanse rewelacja
    pouch na pewno wygrywa z kółkową, która w razie "przejścia na nóżki" zajmuje sporo miejsca,

dla mnie jednak za duzy, może to wina rozmiaru, ale dla mnie ciut mało wygodny i drażniły mnie luzy tu i tam

te grochy poczatkowo mnie zraziły - ale potem się przyzwyczaiłam i świetnie grały z brązową drugą stroną

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

Ja miałam testowego poucha. Mam wrazenie ze by lekko za duzy. Poza tym super wykonanie, kolorki sie bardzo spodobały mojej córce, bawełna nierozciągliwa i nie spręzynująca. Kieszonka tez fajna sprawa

Chustofanka Awatar milmila
    Miejscowość
    Olsztyn=>Siedlce=>Toronto=>Ottawa

Domyślnie

Testowałam poucha, więc teraz pora na recenzję
    Ładny materiał, przyjemne kolorki. Praktyczna kieszonka. To był mój pierwszy kontakt z takim typem chusty. Podobało mi się Świetna sprawa na krótkie dystanse. I "po domu", kiedy trzeba szybko posprzątać a dzieć się pod nogami plącze i jęczy.

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

bardzo dziekuje za mozliwosc testowania. jestem zachwycona kolorami a mojej corci najbardziej podobaly sie kolorowe koleczka... bardziej od bycia noszona. ale poniewaz to totalna indywidualistka i kobieta z mega fochami-chyba po mamusi-musi jej byc to wybaczone. pouch rozmiarem super mi sie trafil-coprawda w warunkach domowych bardziej niz spacerowych- sie sprawdzal. ja daje 5 za super wyglad i latwosc noszenia w nim oraz za rozmiar po zlozeniu. to byly moje pierwsze proby niestety nie obfotografowane wiec nie pochwale sie jak wygladalysmy.

Chustonówka
    Miejscowość
    daleko od domu

Domyślnie

ja tez dałam 5, kolory przecudne, super uszyty, swietny na krotkie dystanse, gdzie trzeb szybko włozyc i wyciagnąc dziecko w nosidła.

Bardzo dobrze sie sprawdza podczas lotow samolotem, gdzie trzeba miec rece wolne i ogarnac tysiac drobiazgow, a miejsca na wiazanie chusty nie ma.

Rozmiary rzeczywiście chyba sa zawyzone, ja mam XS i jest chyba odrobine za luzna..

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Miałam przyjemność testować pouch LB Sprawdził się znakomicie!! Piękne kolory, solidny materiał.
    Podstawową zaletą tego typu chust jest to, że zajmują bardzo niewiele miejsca - z łatwością można je upchnąć w torebce i zabierać ze sobą, gdy starszakowi zmęczą się nóżki Noszenie na biodrze - wygodne, choć faktycznie na krótkich dystansach. Za to chusta świetnie sobie poradziła z usypianiem mojej 10,5 kg córki w pozycji kołyski. Mała spała wtulona w mamę i bez wybudzania się mogłam ją spokojnie odłożyć śpiącą do łóżeczka.
    Pouch LB dostaje ode mnie ocenę na 5 Za kolory, materiał, wygodę użycia i prostotę stosowania. Za to, że sprawdza się nawet przy większym już dziecku. Naprawdę uważam, że każda chustoświrka powinna mieć przynajmniej jednego poucha w swoim stosiku
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

jestem szczęśliwą posiadaczką edenu z pluszem, jest cudny milusi i moje najmłodsze dziecie często w ramach zabawy zawija się w niego i mizia buźką ....bezcenny widok

dałam 4, bo jak dla mnie za mały ma troszkę "uśmiech" przez co dupka dziecka nie wpada tak głęboko jakbym chciała. Reszta absolutnie bez zarzutu
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

najpierw popłaczę sobie:
    pouch nie dla mnie - mój kręgosłup nie wytrzymuje niesymetrycznego obciązenia. najpierw uszylam poucha sama, ponosilam po 15 minut dziennie, no slowo daje nie dlużej i wyłam z bólu i skończylam po tej przygodzie u fizjoterapeuty...Zaluje bardzo, bo pouchowanie mi sie TEORETYCZNIE podobalo...

po testowaniu poucha w grochy:
    LB podoba mi sie. daję 4 -
    pięknie wykonany,
    kolory ok,ładnie dobrane, choć nie przepadam za takimi akurat,
    tkanina mnie lekko rozczarowala bo ja do chust tkanych przywyklam, a tu taka "zwykla" bawelna ale ok,
    ciut za mały ten "uśmiech" i są luzy ale to pewnie tez z tego powodu ze za duzy na mnie ten testowy,
    nie przydala mi sie kieszonka bo komórki nie trzymam tak blisko dziecka .
    to tyle.
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

mialam trzy LB, dwa pluszowe i camryna

i chociaz nie przepadam za pouchami, ciagle do LB wracam

te pluszowe sa wprost bajeczne.

czy sie poucha lubi, czy nie - LB powinien byc w kazdej torbie rodzica

Uprawnienia umieszczania postów