Pokaż wyniki od 1 do 20 z 337

Wątek: Pancy silk !

Mieszany widok

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Ananke, to proste. Mały nakład wzmaga pożądanie, ciągły mały nakład powoduje pożądanie ciągłe. Czyli ciągły zarobek. Duża partia = nasycenie i brak kasy w przyszłości
    Ale mały nakład to chyba większe koszty niż ,masówka'? Te duże partie wciąż się jednak sprzedają, więc zarobek jest... Ja tam nie znam się, ale jakoś polityka firmy ostatnio do mnie nie przemawia...

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmd Zobacz posta
    Ale mały nakład to chyba większe koszty niż ,masówka'? Te duże partie wciąż się jednak sprzedają, więc zarobek jest... Ja tam nie znam się, ale jakoś polityka firmy ostatnio do mnie nie przemawia...

Niekoniecznie tak musi być. Serie limitowane są droższe. Na pewno jest uwzględniony koszt produkcji. Może być i tak, że na seriach limitowanych jest większy zarobek niż na stałej ofercie.
    Jeszcze marża. Limit może być na większej co oznacza, że jest bardziej opłacalny dla firmy.
    Oczywiście tak sobie gdybam, bo o produkcji i sprzedaży chust nie mam pojęcia.

Bardzo jestem cekawa tegorocznych non cottonów. Ostanio nie moge przeboleć sprzedaży moich szarych dmuchawców.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

mmd, tylko, że niby nakład jest mały, ale:
    - skład i kolor kilku limitów jest ten sam - różnią się wzorem
    - wzór jest ten sam - różnią się kolorem
    sądzę, że przy produkcji nie jest zatem tak, że nakład każdej chusty limitowanej jest liczony oddzielnie, ale np. ważki biało-niebieskie z jedwabiem + morze biało-niebieskie z jedwabiem jest przy produkcji liczone jako jedna chusta
    ?
    Tak sobie gdybam, nie znam się na tym...
    Stąd koszt jest niższy, ale jednak każdy rodzaj chusty unikatowy
    2 + 7 (2005-2018)

Uprawnienia umieszczania postów