Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: to nosidlo czy wisiadlo

Mieszany widok

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie to nosidlo czy wisiadlo

na stronie emaluszki.pl do wygrania jest nosidlo ergo. moje pytanie czy to napewno nosidlo czy raczej wisiadlo

Możliwość noszenia dziecka zwróconego przodem do świata (tylko z normalnym rozstawem nóżek, maksymalna waga dziecka 12 kg)!!!!!!!!!!!!!!!

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

jeśli nosidło do ok 12kg to tyczy się maluszków, ja osobiście małego dziecka bym jednak nie wsadziła

edit: dla mnie nadal wisiadło
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Miejscowość
    kraków

Domyślnie

takie sa informacje na ich stronce
    SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE:

Wykonane z bawełny organicznej!
    Przeznaczone dla dzieci w wieku od ok. 3 m-cy do 2 lat, wadze od 6 kg do 14 kg, minimalnym wzroście 55 cm
    Możliwość noszenia dziecka zwróconego przodem do opiekuna (z szerokim lub normalnym rozstawem nóżek)
    Możliwość noszenia dziecka zwróconego przodem do świata (tylko z normalnym rozstawem nóżek, maksymalna waga dziecka 12 kg)
    Zaprojektowane we współpracy z pediatrami.
    Nosidełko miękkie - dopasowuje się do ciała dziecka
    Zapewnia odpowiednie podparcie dla głowy, szyi i bioderek dziecka
    Konstrukcja nosidełka odciąża kręgosłup dziecka zapewniając mu odpowiednie podparcie
    Utrzymuje bioderka dziecka w optymalnej pozycji - pozycji żabki
    Maksymalny komfort dla rodzica: ergonomiczny, szeroki pas biodrowy i szerokie wyściełane pasy naramienne rozkładające ciężar dziecka równomiernie na ramiona i biodra noszącego
    Bardzo łatwe w użyciu - wymaga tylko jednego zapięcia i regulacji pasów
    Wkładanie i wyjmowanie dziecka wykonuje się samodzielnie
    Atest Öko-Tex zgodnie ze standardem 100, klasa 1
    Możliwość dokupienia miękkiego śliniaczka chroniącego nosidełko przed śliną dziecka
    Można prać w pralce automatycznej, w temperaturze 40˚C
    2 lata gwarancji
    Zaprojektowane we współpracy z pediatrami

a mam jeszcze pytanie czy tu maja racje bo taka informacja jest na stronce

Z punktu widzenia ortopedii dziecięcej nie ma żadnego zagrożenia płynącego z noszenia dzieci przodem do świata. Nie stwierdzono też żadnych negatywnych wpływów na plecy i kręgosłup dziecka. Co więcej, nie istnieje żadne ryzyko, że nosząc dziecko w tej pozycji, będzie ono miało krzywy kręgosłup.

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

http://www.chustomania.pl/online/chu...arza_do_swiata

jak dla mnie to zwykle wisiadlo BB - oni mają wlasnie takie fajne opinie "fachowców".
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Miejscowość
    kraków

Domyślnie

espejo ja wiem, ze nie mozna nosic przodem do swiata ale pewnie wiekszosc rodzcow sie polasi bo takie cudo kosztuje 560 wiec za free maja ja w2ygraja . kurde za tryle to mfajnego didka bym miala. najgorsze w tym wszystkim, ze to na portalu o tematyce dziecej brr

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Nie po raz pierwszy i nie ostatni - no i są cuda za kilkadziesiąt zł - takie też ktos kupuje...
    ja się wciąż dziwię, bo sama kiedy szukałam czegoś do noszenia o chustach nie wiedziałam NIC, i dużo czasu i trudu nie zabrało poczytanie... zwłaszcza teraz, kiedy i tak większość kupuje przez internet...
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Uprawnienia umieszczania postów