jeśli nosidło do ok 12kg to tyczy się maluszków, ja osobiście małego dziecka bym jednak nie wsadziła
edit: dla mnie nadal wisiadło![]()
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
takie sa informacje na ich stronce
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE:
Wykonane z bawełny organicznej!
Przeznaczone dla dzieci w wieku od ok. 3 m-cy do 2 lat, wadze od 6 kg do 14 kg, minimalnym wzroście 55 cm
Możliwość noszenia dziecka zwróconego przodem do opiekuna (z szerokim lub normalnym rozstawem nóżek)
Możliwość noszenia dziecka zwróconego przodem do świata (tylko z normalnym rozstawem nóżek, maksymalna waga dziecka 12 kg)
Zaprojektowane we współpracy z pediatrami.
Nosidełko miękkie - dopasowuje się do ciała dziecka
Zapewnia odpowiednie podparcie dla głowy, szyi i bioderek dziecka
Konstrukcja nosidełka odciąża kręgosłup dziecka zapewniając mu odpowiednie podparcie
Utrzymuje bioderka dziecka w optymalnej pozycji - pozycji żabki
Maksymalny komfort dla rodzica: ergonomiczny, szeroki pas biodrowy i szerokie wyściełane pasy naramienne rozkładające ciężar dziecka równomiernie na ramiona i biodra noszącego
Bardzo łatwe w użyciu - wymaga tylko jednego zapięcia i regulacji pasów
Wkładanie i wyjmowanie dziecka wykonuje się samodzielnie
Atest Öko-Tex zgodnie ze standardem 100, klasa 1
Możliwość dokupienia miękkiego śliniaczka chroniącego nosidełko przed śliną dziecka
Można prać w pralce automatycznej, w temperaturze 40˚C
2 lata gwarancji
Zaprojektowane we współpracy z pediatrami
a mam jeszcze pytanie czy tu maja racje bo taka informacja jest na stronce
Z punktu widzenia ortopedii dziecięcej nie ma żadnego zagrożenia płynącego z noszenia dzieci przodem do świata. Nie stwierdzono też żadnych negatywnych wpływów na plecy i kręgosłup dziecka. Co więcej, nie istnieje żadne ryzyko, że nosząc dziecko w tej pozycji, będzie ono miało krzywy kręgosłup.
http://www.chustomania.pl/online/chu...arza_do_swiata
jak dla mnie to zwykle wisiadlo BB - oni mają wlasnie takie fajne opinie "fachowców".
espejo ja wiem, ze nie mozna nosic przodem do swiata ale pewnie wiekszosc rodzcow sie polasi bo takie cudo kosztuje 560 wiec za free maja ja w2ygraja . kurde za tryle to mfajnego didka bym miala. najgorsze w tym wszystkim, ze to na portalu o tematyce dziecej brr
Nie po raz pierwszy i nie ostatni - no i są cuda za kilkadziesiąt zł - takie też ktos kupuje...
ja się wciąż dziwię, bo sama kiedy szukałam czegoś do noszenia o chustach nie wiedziałam NIC, i dużo czasu i trudu nie zabrało poczytanie... zwłaszcza teraz, kiedy i tak większość kupuje przez internet...