Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: kangur

Chustonówka
    Miejscowość
    szczecin

Domyślnie kangur

zaczełam wiazac kangura u 2 miesiecznej madzi i mi placze chce byc noszona na rekach a w kangurze nie.dlaczego

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie Re: kangur

zmień wiązanie na kieszonkę,może jest niedociągnięta i czuje się niezbyt bezpiecznie i za daleko od Ciebie?
    a kangura dość trudno opanować prawidłowo.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

kilka pytań na początek - jak nosisz małą na rękach ( tj w jakiej pozycji?? ) spróbuj dobrać wiązanie tak aby najlepiej pasowało do tego co na rękach - jak nosisz ją w poziomie to spróbuj kołysek, jak na boku bardziej spróbuj na biodrze.

kolejne pytanie - mała płacze podczas wiązania czy już jak chusta zawiazana jest ( dzieci czasem marudzą podczas samego procesu wiązań)

i ostatnie - czy chusta otula małą niczym druga skóra - naprawdę mocno?? - zwłaszcza zwróć uwagę czy dobrze jest dociągnięta w cześci środkowej - w kangurze to częsty błąd

co do kangura - spróbuj zamiast na stojąco usiąść w fotelu i powoli wiązać - czasem to pomaga - wolne spokojne powolne ruchy pomagają dzieciom protestującym podczas semego wiązania uspokoić się i przyzwyczaić do myśli, że będą w chuście - kangur to wbrew pozorom naprawdę łatwe wiązanie pomocne w ocenie wiązania byłyby fotki

Chustonoszka
    Miejscowość
    Milton Keynes

hmm, to ja wtrace swoje trzy grosze jesli mozna - moja Ida wcale za mocnym otulaniem nie przepada, wrecz odwrotnie. wciskam ja mocno bo wiem ze tak trzeba - na szczesce nawet w marudne dni po chwili ryku milknie ale gdyby mogla wyciagalaby rece nogi poza chuste a szyja to jej jak u zyrafy sie wydluza zeby ogladac swiat znad mojego ramienia - czy jest jakies wiazanie odpowiednie dla miesiecznego brzdaca w ktorym moze patrzec ponad ramieniem lub w inny sposob ma szerokie pole widzenia?

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

jak trzyma glowe to mozesz na plecy
    ale to kwestia raczej czy rodzic czuje sie na to gotowy.
    nogi to raczej oiwnien miec poza chusta.

na pewno mozesz na biodrze ale musisz bardzo uwaznie i scisle podociagac chuste tak by podpierala plecy na calej dlugosci. rece schowane, dziecko musi przylegac do Ciebie.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Uprawnienia umieszczania postów