dobrze wiedzieć,właśnie mam zamiar po raz pierwszy wyprać pieluchy i też się zastanawiałam czy można białe z kolorowymi
dobrze wiedzieć,właśnie mam zamiar po raz pierwszy wyprać pieluchy i też się zastanawiałam czy można białe z kolorowymi
nie jestem specjalistką od materiałów ale trochę się już w życiu naprałamwydaje mi się, że pule (bo to one mają kolor przede wszystkim) nie powinny farbować bo to sztuczne jest. Taka granatowa bawełna może puścić przy pierwszych praniach w wysokiej temp. Choć chyba nie ma reguł. Wiele razy zdarzyło mi się, że w białych/jasnych koszulach męża zapodziała się czarna skarpetka i nic się nie działo z koszulami
![]()
Piorę wszystko razem w 60 stopniach, czasem nawet z ubrankami w 40. Wybielam na słońcu.
Zanim Ala się urodziła, kupiliśmy proszek do białych, ale nie wiem, czy kiedykolwiek zużyjemy![]()
Alicja 27.02.2011
Piorę również na 60 st w płynie do kolorów. Białe i kolorowe. Nic nie farbuje. Moze bawełna by cos puściła ale nie poliester myślę.
No dobra. A zdaża Wam się prac pieluchy z czymś innym - z ubrankami dziecka? I wtedy z białymi czy kolorowymi?![]()
Lipcowa Córka (2010) i Styczniowy Synek (2014)
bardzo często piorę pieluchy z ubraniami - nie tylko małego. Wówczas traktuję wszystko jak kolorowe pranie. Wolę w razie czego żeby mi zafarbowały białe wkłady, niż od kolorowych pieluch ubrania. Chociaż nic mi jeszcze nie zafarbowało![]()
Jaś - 16.X.2009
piorę wszystkie pieluchy razem, miałam pewne obawy z cudnymi pieluchami z farbowanego weluru bambusowego- przy nich zalecane są 3 prania z kolorami a potem już mozna z białymi