Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Czy pierzecie kolorowe pieluchy z białymi?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar kasia_B
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

dobrze wiedzieć, właśnie mam zamiar po raz pierwszy wyprać pieluchy i też się zastanawiałam czy można białe z kolorowymi

Domyślnie

nie jestem specjalistką od materiałów ale trochę się już w życiu naprałam wydaje mi się, że pule (bo to one mają kolor przede wszystkim) nie powinny farbować bo to sztuczne jest. Taka granatowa bawełna może puścić przy pierwszych praniach w wysokiej temp. Choć chyba nie ma reguł. Wiele razy zdarzyło mi się, że w białych/jasnych koszulach męża zapodziała się czarna skarpetka i nic się nie działo z koszulami

Chustonoszka Awatar mymmeli
    Miejscowość
    Warszawa - Śródmieście

Domyślnie

Piorę wszystko razem w 60 stopniach, czasem nawet z ubrankami w 40. Wybielam na słońcu.

Zanim Ala się urodziła, kupiliśmy proszek do białych, ale nie wiem, czy kiedykolwiek zużyjemy
    Alicja 27.02.2011

Domyślnie

Piorę również na 60 st w płynie do kolorów. Białe i kolorowe. Nic nie farbuje. Moze bawełna by cos puściła ale nie poliester myślę.

Chustomanka Awatar Ulakowa
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

No dobra. A zdaża Wam się prac pieluchy z czymś innym - z ubrankami dziecka? I wtedy z białymi czy kolorowymi?
    Lipcowa Córka (2010) i Styczniowy Synek (2014)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ulakowa Zobacz posta
    No dobra. A zdaża Wam się prac pieluchy z czymś innym - z ubrankami dziecka? I wtedy z białymi czy kolorowymi?
    Przeważnie piorę z ubrankami Najpierw wkładam pieluchy, wkłady - wszystko z wiaderka - nastawiam na długie płukanie, potem dokładam kolorowe ubranka dziecka i dosypuję proszek, piorę w 60 st., potem jeszcze dodatkowe płukanie - nigdy nic nie zafarbowało.
    Lubię być z Wami

Chusteryczka Awatar maa821
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

bardzo często piorę pieluchy z ubraniami - nie tylko małego. Wówczas traktuję wszystko jak kolorowe pranie. Wolę w razie czego żeby mi zafarbowały białe wkłady, niż od kolorowych pieluch ubrania. Chociaż nic mi jeszcze nie zafarbowało
    Jaś - 16.X.2009

Chustonoszka

Domyślnie

piorę wszystkie pieluchy razem, miałam pewne obawy z cudnymi pieluchami z farbowanego weluru bambusowego- przy nich zalecane są 3 prania z kolorami a potem już mozna z białymi

Uprawnienia umieszczania postów