Swoją jedyną jak na razie chustę wybrałam pod kątem swoim i męża. A kolejne zobaczę, czy oboje będziemy nosić.
Jeśli tylko będę miała synka i różową chustę, to będę go w niej nosiła. Ba! będę go ubierała w różowe ubranka po siostrzeKiedyś szczerze nienawidziłam różu, ale stwierdziłam, że to zinternalizowana mizoginia i się poprawiłam
![]()
Alicja 27.02.2011
Zdecydowanie pod siebie![]()
Chusty wybieram zdecydowanie pod siebie i swój gust.A w temacie różowych chust i chłopców, raczej nie miałabym oporów przed noszeniem chłopca w różach
Ładnemu we wszystkim ładnie
![]()
Lena '07Nina '10
Blanka '12
Gabriel '16
Matilda ‘18
A. 06.14 (*)
https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!![]()
A ja wybieram chustę pod miałżona, właściwie to on sam wybierał kolorek- na szczęście nati nie ma biało-zielonej (kolory Lechii Gdańsk) i nosimy się w avocado. Następne chusty już wg mojego(mamowego?!) gustu - o ile większość życia nosiłam się na czarno, o tyle przy chustach zakochałam się w mutli-kolorowych... jedzie do nas Zachód Słońca i czekamy na Amitolę z Girasol.
Różowemu mówimy stanowcze NIE.
Też mówiłam, że córki na różowo nie ubiorę...ale ciotki przysyłały różowe pajace, cóż jak wszystko inne było już brudne to i różowy ubrałam... mam nadzieję, że nie będzie pamiętałakasjasA ja mam nadzieję, że jak będę miała kiedyś córkę, to nie będzie miała ani jednej różowej rzeczy![]()
chusta jest dla mnienie przepadam za różem, ale w niewielkich ilościach może być
Nosiłam w tęczy francuskiej i GypsyMama Haumea o takiej http://www.wrapsodybaby.com/shop/proddetail.php?prod=haumea
i jakoś mi z tym dobrze![]()
Miłosz-11.05.2010
Za czasów mojego dzieciństwa (czyli naprawdę bardzo dawno temu) różowy był kolorem dla małych chłopców a niebieski dla dziewczynek. Nawet do chrztu tak się ubierało. Ja tam osobiście nie mam uprzedzeń do żadnego koloru. Synka w róż bym nie ubrała, żeby nikt go nie brał za dziewczynkę ale różową chustą bym nie pogardziła. Teraz noszę w Rosalindzie ufarbowanej na ciemną oberżynę (chyba oberżynę - muszę spytać t_a_s co to właściwie za kolor).
A ja jednak nie wpakowałabym Pio w róż... Nawet fioletowa Grecja, którą mamy, jest do usypiania i przytulania w domu, nie na wyjścia. Wyjściowe są niebieska i zielona.
Poza wszystkim- ja od czasów niemowlęcych nie miałam na sobie nic różowego i jeżeli nie przejdę jakiejś ostrej zmiany osobowości, to tak już zostanie...
Wybierając pierwsza chustę, gdy miałam tylko Stasia i nie planowałam chusto-szaleństwa, wybrałam niebieską, czyli coś uniwersalnego co też mężowi się będzie podobać.
Teraz wybieram tylko i wyłącznie pod siebie i właśnie niedawno zanabyłam różowo-pistacjowe wisienki didka. Nie ma problemów z ubieraniem malucha na różowo, obaj jako malcy nosili sporo różowych ubranek po kuzynkach. I jest im w nich baaardzo do twarzy. Teraz Stasiowi raczej zdecydowanych różów nie zakładam ale taki blady róż to czemu nie. Zresztą często powtarzam, że tylko prawdziwy mężczyzna może chodzić w różowym![]()
Mama Stasia (28 II 2009) i Franka (7 III 2011) i Łusi (22 VI 2013) i Józia (15 VIII 2015)
Mój blog: "Ania tworzy" - zapraszam!!!
Na początku wybierałam chusty zielone i niebieskie. Z czasem doszłam, że skoro chusta stała się elementem codziennego stroju, to przede wszystkim ja muszę się dobrze czuć kolorystycznie.
Pojawiły się i chusty różowe (cudowna margot) i odkryłam, że mój synek ślicznie wygląda w różach także. Zresztą ja jestem nieobiektywna w kwestii dzieci własnych i dla mnie we wszystkim są ok.
nie mam problemumam 2 córki aledo niedawna miałam alergie na różowy teraz lubiei szukam czegos w róży dla moich kobitek
na pancy silk sie nie załapałam![]()
Żona Damiana. Matka Róży
(28.10.2009), Anieli
(1.03.2011) i Łucji
13.06.2013
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Tylko dla siebie wybierałam, więc szaroburuchy(kupfer i fog)
Choć czasem lubię pożyczyć coś kolorowego.
Nasz MT jest pistacjowy. Na odwrocie ma kwiatki.
A nasz APack jest w pomarańczowe kwiatki. Pamiętam, że jak go kupiłam, to mąż się ucieszył, że będzie mu do kurtki pasowało (ma pomarańczową)
Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
Stasiek poleca
Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim
Mam córkę, która nie posiada różowych ubranek, ani ubranek typowo dziewczęcych - bo ja mam alergię na ten kolor i styl, poza tym w ciąży nie chciałam znać płci i kupowałam wszystko unisex/chłopięce - IMHO ładniejszeChusty wybieram dla siebie, generalnie kolorowe - czerwone gekony, Zaraz fresh... ale ostatnio po straszliwej walce wewnętrznej
zamówiłam Maruyamę - bo jest piękna, w związku z czym postanowiłam przymknąć oko na to, że różowa. W końcu mówią, że tylko krowa nie zmienia zdania
![]()
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
dla synka kupowałam zielenie,brązy, niebieskosci choc sama sie niezbyt czułam w tych barwach.gdzies na forum wyczytałam ze dziecku we wszystkim jest ładnie a nam nie wiec bedąc w nastepnej ciazy a nie wiedzac kto się chowa we mnie kupiłam bardziej pod siebie i było super
dobieram pod siebie. nawet z pierwszą córką, kiedy nosiłam w samoorbnych chustach, to kupowałam tkaninę, która mi pasuję i podoba się. obecnie też patrze na chustę jak na coś w rodzaju swojego ubrania, staram się żeby dopasować ją kolorystycznie i stylowo do innych części garderoby, jakieś aksesoria dobrać, torebki-buciki-biżuterię![]()
Ostatnio edytowane przez elenapogodna ; 23-05-2011 o 10:35
Moje kochane dziewczynki - Marta (18.09.2006) i Agłaja (06.08.2010)
Odgrzebuję, bo ostatnio widziałam piania z pieskiem na smyczy i skojarzyło mi się z chustami
Piesek miał smycz różową, i zastanawiam się, czy jest suczkąI czy jak z pieskiem idzie pan, to bierze smycz bardziej "męską"
No bo się wydaje niesprawiedliwe, że obserwuję taki schemat myślenia (nie u wszystkich oczywiście):
mama + córka - chusta w kolorach babskich
mama + syn - chusta w kolorach męskich
tata + córka - chusta w kolorach męskich
tata + syn - chusta w kolorach męskich
Bo przecież syna w róż nie wsadzę, bo przecież mąż w rózu nie będize nosił. Gdzie tu sens, gdzie logika? Albo dobieramy chustę do dziecka albo do noszącego, nie? A tu wychodzi na to, że płeć męska jest cechą dominującą, a żeńska recesywną. Why?
Aha, nie chodzi mi o róż jako taki, tylko wszystkie kolory i wzory, które są dyskwalifikowane przez autorki wątków "kupię chustę w kolorach męskich"
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
Ja tam dobierałam pod siebie...mam zieloną, turkusowo-fioletową i biało-liliową, dlatego że kocham zieleń, fiolet i turkus.
A jak jeszcze nie miałam swojej, to nosiłam w pożyczonej różowej nati i nie widziałam w tym nic niestosownego.
Fran chodzi na zielono-niebiesko-turkusowo-szaro, ale jak mi się spodobał bezrękawnik fioletowy z różową podszewką to kupiłam, wygląda w nim świetnie.
Dla męża kupowałam tylko nosidła- niebieskie, zielone i brązowe ale zawsze z jakimś elementem roślinnym czy innym, żeby nudno nie było. Chociaż przez chwilę w nati też nosił...oto moje ulubione zdjęcie![]()
![]()
Marzenia się spełniająwww.ogrodymuzyki.pl
Mój Franio Chuścioszek 08 maja 2010 i Laura Marianna 12 kwietnia 2015