Pokaż wyniki od 1 do 20 z 38

Wątek: Różnica między MT a nosidłem ergonomicznym

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

możesz jeszcze zobaczyć beco - w nim się montuje wkładki redukcyjne i można tak zrobić, że maluch wystaje i ma więcej swobody choć z perspektywy patrząc chyba manduka fajniejsza niż beco, choć oczywiście brzydsza

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cześć, dziewczyny . Minęło trochę czasu i swój wybór też już mam za sobą .

Od 2 dni jest z nami absolutnie fantastyczny mei tai uszyty specjalnie dla nas przez pani_olo! Jestem w nim zakochana po uszy, zwłaszcza, że mój nerwus podczas pierwszego spaceru w nowym mieciu wytrzymał w nim od razu ponad 1,5 h ! Wcześniej zdarzyło się tylko w chuście - kilka miesięcy temu.

Mieciu jest śliczny i nie zamieniłabym go na nic innego . Trochę więcej piszę tutaj: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=57423

Pozdrawiamy z Meitaiowa

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

hehe kolejna zakręcona mietkowo babeczka Bardzo się cieszę że Wam się udało

a tak tylko nawiasem to wątek bez zdjęc ( a w Waszym przypadku bez mnóstwa zdjęc ) się nie liczy
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Hehe, zdjęcia są tutaj: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=57423 . Mam dodać więcej, czy jak?

Chustofanka Awatar Kicia
    Miejscowość
    Wawa - Wola

Domyślnie

Czy mi sie dobrze wydaje, że MT jest dwustronne? Tzn mozna miec panel z jednej strony taki jak ja chce a z drugiej taki jak mąż? ;> Jestesmy tego samego wzrostu, probuje znalezc jak najwiecej argumentow za mt mamy jeszcze troche czasu, bo nasze maleństwo ma 3mce i dopiero pewnie glowke trzyma, ale tak mi sie te mietki podobaja ze juz sie probuje napatrzec
    Jak to jest z jakoscia szytych na zamowienie (pathi) vs gotowych?
    Wciąż jedyna księżniczka w męskim domu

Mąż, Igi 22/02/2011, Patryk 6/11/2016 i dwa kocury

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kicia Zobacz posta
    Czy mi sie dobrze wydaje, że MT jest dwustronne? Tzn mozna miec panel z jednej strony taki jak ja chce a z drugiej taki jak mąż? ;> Jestesmy tego samego wzrostu, probuje znalezc jak najwiecej argumentow za mt mamy jeszcze troche czasu, bo nasze maleństwo ma 3mce i dopiero pewnie glowke trzyma, ale tak mi sie te mietki podobaja ze juz sie probuje napatrzec
    Jak to jest z jakoscia szytych na zamowienie (pathi) vs gotowych?
    O jakości wypowiadać się nie mogę ale z panelami dobrze rozumiesz. Są dwa do zagospodarowania i najczęściej właśnie zamawiana jest jedna str dla mamy, druga dla taty.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

MT zawsze możesz zawiązać dowolną stroną na wierzchu, więc tak - są dwustronne . Wynika to z tego, że są bardzo prosto szyte - masz panel i odchodzące od niego 4 pasy. Nie ma żadnych dodatkowych zaszewek, które niby ułatwiają właściwe wpadnięcie pupy dziecka. Tutaj wszystko regulujesz sobie sama. Zaletą MT są m.in. ich małe rozmiary po złożeniu, co wynika właśnie z prostoty .

Ja do niedawna się wahałam, co wybrać (MT czy ergo), ale naczytałam się tyle fajnych rzeczy o mietkach, że ostatecznie nie miałam wątpliwości.

Jakość mietków szytych na zamówienie jest, z tego, co wiem, świetna. Handmade to jednak handmade . Ja mogę napisać tylko o pani_olo, która szyje cuda! Nie znam mietków pathi i innych szyjących mam, ale pewnie też są świetne, bo mają dobre opinie na tym forum, a to znaczy wiele . Zaletą zamówień indywidualnych jest to, że zawsze możesz dograć wszystkie szczegóły z szyjącą (rozmiar, długość pasów, dodatkowe gadżety). Ja się wcześniej zastanawiałam nad MT Tuli, bo są bardzo ładne, ale rozmiarowo mi nie odpowiadają i nie mają kapturka. Poza tym szyjące mamy mają zazwyczaj konkurencyjne ceny w stosunku do "gotowców". No i masz większą szansę na posiadanie zupełnie unikatowego wzoru .

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Hehe, zdjęcia są tutaj: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=57423 . Mam dodać więcej, czy jak?

nooooo baaaaaaaaaa

jeszcze jeszcze

W mt też można zastosowac zaszewki wszystko wg uznania
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    nooooo baaaaaaaaaa

jeszcze jeszcze

W mt też można zastosowac zaszewki wszystko wg uznania
    No pewnie, w sumie wszystko można, jeśli tylko na zamówienie się szyje, np. u Oli . Kinga, a ja jestem ciekawa Twoich zdjęć! W końcu pisałaś mi kiedyś, że masz 4 mietki by pani_olo . Na stronie Oli wypatrzyłam chyba 2 Twoje, a do pozostałych albo się nie przyznałaś, albo przeoczyłam . Dawaj dawaj!

Chustonówka

Domyślnie

Czesc, wlasnie zastanawiam sie nad Mt albo /manduca itp. i Mam pyt do Was,jako bardziej zorientowanych chustofanek:nubigo i Tuli sa szyte u nas,i czy tez mozna na zamowieie,czym sie roznia? wiem juz ze Manduca to zagraniczny produkt .Gdzie tego szukac?wiele watkow i gubie sie. i jak moglybyscie mi pomoc ,gdzie szukac info o rozmiarze bo wogle o tym nie myslalam,a tu czytam jakie to wazne! Mam 9 m-c synka,9kg i ok 80cm.

Uprawnienia umieszczania postów