-
Chustomanka
-
lalunia
-
Chustomanka
no tak sobie myślałam, że jeszcze w lipcu to może dam radę ponosić (bo kolejka do mnie dociera w czerwcu) z zamiarem zapinania pasa pod brzuchem...
a jeśli nie, to ile zapasu powinnam zrobić? Remuś kawał chłopa już jest
-
Chustoholiczka
-
lalunia
nie ma co teraz gdybać z tym noszeniem w ciąży
co do wymiarów,na moje oko:42cm szerokości panela.i podejrzewam,że zgodzą się ze mną szyjące.szczególnie jeśli Remik nie z chuderlaków
.
przeciętnie to jest tak (przeciętnie to znaczy nie grubiutkie wysokie dzieci i nie chudziutkie niskie na przyklad
)-33cm jak dzieć jest maluśki,w nosidłach specjalnie szytych dla nie siedzących,okolice 4-5 miesiąca,37-38cm jak zaczyna siedzieć,typowy czas gdy nosić się zaczyna koło7-8 miecha do góra 1,5 roku, 42cm to tak z półtorej roku-dwa lata,45cm-2-3 lata,powyżej 3 to już 47-50cm i finisz raczej.przy tych wymiarach panel jest od podkolanka do podkolanka-dla mnie to jednak ważne,ale dla innych mniej.jeśli dziecko ponadprogramowy wzrost i wagę ma,jak moja Marylka (jako roczniak miała już 42cm ale ważyła wtedy 13 kilo) to powiedzmy szybciej osiąga 42 cm panel,ale jest to tak jakby panel bezpieczny bo czasem i roczniak może już w niego wleźć i wygodnie w nim 2-3 latkowi.
tu masz zdjęcie Marii niecałe 3 lata z panelem 45cm,idealnie sięga pod nóżkami:
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7674898_n.jpg
mam gdzieś jeszcze zdjęcie rocznej Marylki w panelu 42,jak pisałam wyzej ona miała wtedy gabaryty już 1,5 roczniaka co najmniej,panel idealnie pasował,ale muszę pogrzebać.
Uprawnienia umieszczania postów