Pokaż wyniki od 1 do 20 z 63

Wątek: Otulacz wełniany na lato

Mieszany widok

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Ja na razie w nocy i tak zmienam dwa trzy razy pieluchę i najczęściej na noc właśnie zakłądam kieszonkę z mikropolarem od pupy. Nie wiem, czy dobrze robię, ale odparzeń nie ma. A może jak śpi nie budzić? Mam jeszcze formowanki z bocianem. One lepsze? Albo inaczej, które formowanki najlepsze, poza TB flexi.
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Wtrące swoje trzy grosze: u nas do tej pory storcheny trzymały genialnie. Kupione tu na forum gatki handmade (śliczne, dużo cieńsze) wytrzymują jedno siusiu i przeciekają. A moim absolutnym-mega odkryciem, które naprawdę BARDZO wszystkim polecam, jest otulacz z wełny merynosów ze strony www.franiszki.pl, ten z wełny w jezyki. Pani szyje go z dzianiny wełnianej, mięciutkiej jak aksamit, dwie warstwy są super cienkie, a pozalanolinowaniu wytrzymały do tej pory każde siusiu moje półrocznej córeczki. A kosztuje prawie dwa razy mniej, niż loveybums. Myślę, że na lato będzie idealny, jestem bardzo zadowolona ztego zakupu.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anyczka Zobacz posta
    Wtrące swoje trzy grosze: u nas do tej pory storcheny trzymały genialnie. Kupione tu na forum gatki handmade (śliczne, dużo cieńsze) wytrzymują jedno siusiu i przeciekają. A moim absolutnym-mega odkryciem, które naprawdę BARDZO wszystkim polecam, jest otulacz z wełny merynosów ze strony www.franiszki.pl, ten z wełny w jezyki. Pani szyje go z dzianiny wełnianej, mięciutkiej jak aksamit, dwie warstwy są super cienkie, a pozalanolinowaniu wytrzymały do tej pory każde siusiu moje półrocznej córeczki. A kosztuje prawie dwa razy mniej, niż loveybums. Myślę, że na lato będzie idealny, jestem bardzo zadowolona ztego zakupu.
    własnie anyczka, a masz gatki czy otulacz?

ja mam tez jak mamapatryka gacie pod sylwiatka dwie sztuki i jest to w sumie nasza pierwsza wełna i jest super.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustofanka Awatar mamapatryka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    własnie anyczka, a masz gatki czy otulacz?

ja mam tez jak mamapatryka gacie pod sylwiatka dwie sztuki i jest to w sumie nasza pierwsza wełna i jest super.
    właśnie czytałam na stronie franiszki i to jest otulacz,myślę że do tetry czy prefoldów byłby super tylko czy dobrze trzyma?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamapatryka Zobacz posta
    właśnie czytałam na stronie franiszki i to jest otulacz,myślę że do tetry czy prefoldów byłby super tylko czy dobrze trzyma?
    Otulacz, do wyboru na rzepy lub napy. U nas trzyma przez 2-3 h spokojnie, formowanka mokra, a wełenka od zewnątrz suchutka.

Mamapatryka, a jakie masz gatki od sylviontka? Bo mi właśnie one przeciekają po jednym siusiu, mam takie w paski żółto-pomarańczowo-zielone...;(

Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Otulacz, do wyboru na rzepy lub napy. U nas trzyma przez 2-3 h spokojnie, formowanka mokra, a wełenka od zewnątrz suchutka.

Mamapatryka, a jakie masz gatki od sylviontka? Bo mi właśnie one przeciekają po jednym siusiu, mam takie w paski żółto-pomarańczowo-zielone...;(
    My mamy na dzień właśnie te w paski słabo trzymają ale ja mam mega sikacza(wyprałam w pralce,jutro zobaczymy czy lepiej) a drugie mamy takie spodenki przed kolanka i są rewelacyjne,używamy na noc i jeszcze nigdy nam nie przeciekły a formowankę można wykręcać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamapatryka Zobacz posta
    My mamy na dzień właśnie te w paski słabo trzymają ale ja mam mega sikacza(wyprałam w pralce,jutro zobaczymy czy lepiej) a drugie mamy takie spodenki przed kolanka i są rewelacyjne,używamy na noc i jeszcze nigdy nam nie przeciekły a formowankę można wykręcać
    Hm, oświećcie mnie - wypranie w pralce pomoże wełence na szczelność??

Chustonoszka Awatar gabi0308
    Miejscowość
    Jarosław/Dębica/Kraków

Domyślnie

otulacz z wełny merynosów ze strony www.franiszki.pl, ten z wełny w jezyki. Pani szyje go z dzianiny wełnianej, mięciutkiej jak aksamit, dwie warstwy są super cienkie, a pozalanolinowaniu wytrzymały do tej pory każde siusiu moje półrocznej córeczki. A kosztuje prawie dwa razy mniej, niż loveybums. Myślę, że na lato będzie idealny, jestem bardzo zadowolona ztego zakupu.
    Ja kupiłam sobie tą wełnę merynosów w jeżyki i sama uszyłam sobie otulacz - mieciutki, cieniutki i bez przecieków

a poza tym mam jeszcze otulacz Kissaluvs (z usa) i jestem z niego mega zadowolona

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Ale przyjazne ceny na tej stronie Takie coś to rozumiem. A jak młody dziś na wadze ma 4200gr to kupiłybyście one size czy jednsk rozmiarowe???
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Pisałam ostatnio do tego sklepu franiszki i kobitka będzie za jakiś czas miała tą wełnę ,z której robione są gatki czy otulacze Muskut,także myślę,że bądą fajne.
    Zaczekam aż się pojawią i chyba wypróbuję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadorota Zobacz posta
    Ale przyjazne ceny na tej stronie Takie coś to rozumiem. A jak młody dziś na wadze ma 4200gr to kupiłybyście one size czy jednsk rozmiarowe???
    No właśnie, baardzo przyjazne, a ja mam tez stamtąd kieszonki i sa super, z najlepszych materiałów.
    Ja kupiłabym one-size, moja córa nosiła je od jakichś 3,5 kg.

Domyślnie

dziewczyny, dajcie znać jak któraś wypróbuje wełniaczki franiszki, ok? ja sprzedałam storcha bo nogawki gryzły młodego ale może na otulaczyk w normalnej cenie bym się skusiła.

Domyślnie

dziewczyny, znalazłam takie spodenki, wyglądają fajnie, choć nie wiem jak w takiej wełnie na całych nogach będzie w lecie
    http://www.orlinkowo.com/Snuggle_Pan...iecy-1030.html
    inne:
    http://www.orlinkowo.com/Spodenki_z_...3-default.html

Chustofanka Awatar kasia_B
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja też właśnie chcę kupić wełniaka na lato dla noworodka, tylko jakoś te gacie do mnie nie przemawiają- i tak myślę żeby uszyć jakiś otulacz- na tej stronie franiszki.pl są też dostępne materiały- min wełna z merynosów. Wiecie może czy otulacze wełniane są szyte z podwójnej warstwy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadorota Zobacz posta
    Ja na razie w nocy i tak zmienam dwa trzy razy pieluchę i najczęściej na noc właśnie zakłądam kieszonkę z mikropolarem od pupy. Nie wiem, czy dobrze robię, ale odparzeń nie ma. A może jak śpi nie budzić? Mam jeszcze formowanki z bocianem. One lepsze? Albo inaczej, które formowanki najlepsze, poza TB flexi.
    ja bym nie zmieniała jak nie ma kupy, śpi i nie ma odparzeń, szkoda snu nie wiem jakie formowanki na noc, bo my pampka albo real easy z mikropolarkiem (genialna). Podobno Lulu na noc są dobre (ok 50zł), Anavy (ok 70), Yettowe (ok 50)....jest tego trochę

Chustomanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

U mnie najlepsze na noc są TBflexi, konopna BBH. Lulu dodo mi nie podeszło.
    W(2002) H(2010) Z(2012)

Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

My na noc formowanka nocna pupeko(genialna jeżeli chodzi o chłonność) i gacie handmejdowe od sylviontka (trzymają jak żadne inne) anyczka a dopytam o ten otulacz franiszki,czy on trzyma nawet jak pielucha w środku mokra czy jedno siusiu i tyle

Uprawnienia umieszczania postów