Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Kangurek. Krytyka i dobre rady mile widziane.Dodaję zdjęcia po poprawkach i moje 2x.

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar EmDżi
    Miejscowość
    Okolice Rybnika/Wodzisławia Śl.

Domyślnie Kangurek. Krytyka i dobre rady mile widziane.Dodaję zdjęcia po poprawkach i moje 2x.

Nie potrafię zmienić nazwy tematu,dlatego zakładam nowy,zamiast dorzucić zdjęcia do swojego pierwszego tematu o kieszonce...

Zaczęłam ćwiczyć kangurka. To moje pierwsze wiązanie. Wygląda mniej więcej tak:

Oglądałam wiele instrukcji i filmików jak to robić. Mała jest stabilna, chyba dobrze trzyma i nie odkleja się ode mnie, tylko w jednym miejscu, mam wrażenie,że jest za słabo dociągnięta

Tam gdzie narysowałam strzałki materiał jest chyba za luźny. A może tak ma być,żeby nie udusić? Próbowałam mocniej dociągać,ale blokuje mnie to łamanie na ramionach(strzałka numer 3), jak to ominąć,żeby w tym pasie mocniej dociągnąć?

No i jakbyście mi napisały jak się zmienia temat wątku,to byłabym taaaaka wdzięczna
    Laura Łucja- 01.03.2007
    Lidia Katarzyna 11.01.2011

Miejscowość

Domyślnie

Ok, znalazłam i już wiem jak zmienić temat. Nie miałam po prostu zaznaczonej subskrypcji w starym wątku...
    Laura Łucja- 01.03.2007

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja się absolutnie nie znam na kangurku, bo nawet nie próbowałam tak motać- sama instrukcja mnie przerosła
    tylko napiszę, że gratuluję i- pięknie wyglądacie

Miejscowość

Domyślnie

Dziękuję Choć chyba niezbyt wierzę,bo wyglądam strasznie No chyba,że pisałaś o Lidce

Ja też bym nie próbowała tak motać,bo "inspiracje" czerpię z instrukcji Nati, a tam nie ma kangurka. Tylko dziewczyny przy ocenianiu kieszonki wspomniały,że mam wypróbować kangurka,pogrzebałam więc i spróbowałam
    Ostatnio edytowane przez EmDżi ; 08-05-2011 o 20:33
    Laura Łucja- 01.03.2007

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

kangurek to trudne wiązanie i wyszło super
    ja bym się nie przejmowała nadmiarem materiału przy szyi,bo to kwestia praktyki
    ładnie Wam w tej natce

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Fajnie, że się odważyłyście
    ładnie, prosto, modelki super

przy szyjce trochę mocniej ściągnij; jak dociągasz połę, to ruszaj przeciwnym ramieniem do przodu i tyły, to CI ułatwi przesuwanie materiału.
    I trochę wyżej kolanka - złap rękami za łydki i podciągnij kolanka ciut do góry, a tym samym lekko zaokrągli się pupa.

Tyle widzę po zdjęciach A rokowania bardzo dobre
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Uprawnienia umieszczania postów