Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: doradźcie, proszę

Chustofanka Awatar kasia_B
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie doradźcie, proszę

Witam,
    Niebawem urodzi się moje pierwsze dziecko. Chciałabym na próbę kupić chustę- elastyczną. Przeglądałam strony, również na allegro i znalazłam coś takiego
    http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...588554044.html
    co sądzicie o tej chuście? Dlaczego cena jest taka niska
    Ostatnio edytowane przez kasia_B ; 06-05-2011 o 14:28

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Chusta, którą linkujesz to zwykła tkanina pościelowa i stad ta niska cena.
    Nad elastykiem jeszcze pomyśl, miejmy nadzieje, że za chwilkę będzie naprawdę ciepło i będzie Wam za gorąco i elastyk długo Wam nie posłuży, w końcu i tak będziesz musiała kupić tkaną. Może od początku tkana? tylko niech to będzie dobra chusta np Nati czy Lenny Lamb, no i nie musisz kupować nowej bo na naszym forumowym bazarku kupisz też używane w dobrej cenie.

tutaj możesz poczytać o tych chustach z allegro: http://chusty.info/forum/showthread....light=Pentelka
    i http://chusty.info/forum/showthread.php?t=22178
    Ostatnio edytowane przez nemhain ; 06-05-2011 o 14:31

Chustomanka Awatar Szczuru
    Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

a ja bym od tkanej zaczęła i wsio.
    i jak wyżej napisała nemhain bazarek welcome to

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

tak właśnie myślałam, że z chusty za tą cenę nie będzie niczego dobrego Myślałam na początek kupić elastyczną, bo ponoć taką łatwiej zamotać nowicjuszowi. Raz tylko byłam na pokazie wiązania chust i boję się trochę że sobie nie poradzę

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Ja niewiele elastycznie doswadczona (zaczelam od elastyka i bardzo szybko na tkaną przeszłam) ale wbrew pozorom elastyk wcale nie jest taki łatwy w obsłudze, no i początki są zawsze trudne trzeba chciec, i cwiczyc, cwiczyc ćwiczyć... od pierwszego razu malo komu wychodzi, ale juz kazda kolejna proba i jest coraz lepiej.
    Moze masz mozliwosc pozyczenia dobrego elastyka i tkanej na jakis czas, poprobujesz i zobaczysz co lepiej Ci pasuje.
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka

Domyślnie

To sprawa indywidualna. Mój M. zdecydowanie lepiej radził sobie z elastyczną, jak małe były małe. A ja jakoś od razu polubiłam tkaną i w elastyku nie umiałam motać

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Oczywiście, że wszystko jest kwestią gustu, ale dla mnie zdecydowanie większy komfort daje tkana (elastyk sprężynuje i ciężko utrzymać w nim wzorcową pozycję).
    Jeśli czujesz się niepewnie (większość z nas tak się na początku czuła), wybierz się na spotkanie mam chustowych lub warsztaty.

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja będąc kompletnie zielona w temacie zaczęłam od razu od tkanej i 2 tygodniowy Franio nie miał nic przeciwko temu Tylko lepiej kup taką, której nie będziesz musiała łamać.
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chusteryczka

Domyślnie

O to to. Powinna być złamana, będzie Ci łatwiej. Czyli kup używaną najlepiej

Chustonoszka Awatar cranberry
    Miejscowość
    Kraków, czasem Warszawa

Domyślnie

Ja widzialam na warsztatach na zywo te Pentelke, masakra jakas nie chusta! nie kupuj tego!!
    Moje Szczęścia dwa: Nutka - 06.10.2010r. i Gaja - 26.02.2013r.

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Dziękuję bardzo za te cenne rady, poszperam na bazarku i może jakąś znajdę, tkaną. I będę na lalce ćwiczyć, a jak się uda to pójdę na warsztaty

Uprawnienia umieszczania postów