Pokaż wyniki od 1 do 20 z 34

Wątek: Pytanie od nowicjuszki - wasze opinie o elastycznej Tuli

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Kolonia (DE)

Domyślnie Pytanie od nowicjuszki - wasze opinie o elastycznej Tuli

Witam!
    Bardzo chcialabym naszego Juniora nosic od samego poczatku (termin mamy za pare dni) i juz od dluzszego czasu przeczesuje neta w poszukiwaniu informacji. Podobnie jak wiele dziewczyn przede mna mam juz "leb jak sklep"
    Moje pytanie do was: czy ktoras moze ma doswiadczenia z elastyczna chusta Tuli? Szukalam troche na forum ale znalazlam tylko opinie o nosidle, o chuscie nic. Przyznam, ze podobaja mi sie wzory tej chusty, ale czy jakosciowo mozna ja porownac np. z Moby Wrap?

Z gory dziekuje za pomoc!

P.S. Przepraszam z gory za brak polskich znakow, pisze z Niemiec na niemieckich klawiszach.

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Znam z opowieści. Podobno super. Fajnie się rozciaga i milusia. Koleżanki są z tych elastycznych zadowolone. Polecam też Polekont elastyczną!

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a ja uważam, że kupowanie elastyków to strata kasy.

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

na lato zdecydowanie odradzam elastyki, ugotujecie się. to jest dżersej bawełniany, na dziecku są go aż trzy warstwy. poza tym elastyk ma jeszcze inne minusy.
    radziłabym zacząć od razu z tkaną, wystarczy opanować na początek jedno wiązanie, nauki tyle samo, co przy elastyku
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zosinamama Zobacz posta
    radziłabym zacząć od razu z tkaną, wystarczy opanować na początek jedno wiązanie, nauki tyle samo, co przy elastyku

a jakości i uniwersalności więcej

Chustomanka Awatar fiolka
    Miejscowość
    sielsko pod Krakowem

Domyślnie

ja przeszłam najpierw przez elastyczną, teraz mam tkaną. Nosiłam malucha od jego 2 tygodnia życia i powiem Ci, że jeśli miałabym zaczynać od nowa, to kupiłabym tylko samą tkaną. Elastyczna rzeczywiście na teraz będzie za gorąca, poza tym tkana jest zdecydowanie wygodniejsza i masz możliwość podociagania pół tak jak Ci wygonie. Ja mam BB slen i jestem zachwycona! A jak mam założyć elastyczną bo np tkana jest w praniu to jest mi tak niewygodnie, że tylko czekam aż nasza BB wyschnie
    Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014

Chustofanka Awatar nasteria
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SweetAugust Zobacz posta
    Moje pytanie do was: czy ktoras moze ma doswiadczenia z elastyczna chusta Tuli? Szukalam troche na forum ale znalazlam tylko opinie o nosidle, o chuscie nic. Przyznam, ze podobaja mi sie wzory tej chusty, ale czy jakosciowo mozna ja porownac np. z Moby Wrap?
    Odgrzebuje temat i wracam do wątku głównego , bo chciałabym kupić elastyka Tuli dla przyjaciółki, która urodziła wcześniaka. Ona chce nosić ale nie chce się dać do tkanej przekonać...Potem zaniose Jej wszystkie swoje chusty i zarażę mam nadzieję na dobre, ale teraz jako prezent byłaby Tuli (piękne wzory i kolory). Warto ją kupić? Jak się sprawdza? Ja sama w ogóle elastyka nie używałam, więc liczę na wasze opinie
    Ostatnio edytowane przez nasteria ; 12-07-2011 o 08:33 Powód: dopisek

Chustonoszka Awatar pecher
    Miejscowość
    Kraków czasem Kalisz

Domyślnie

Podpisuję się pod pytaniem..
    Simon 11.07.2005 Bella 17.04.2011

Jestem peszer, dopiero chustonoszka a już chustoholiczka.

Domyślnie

Ja zakupiłam elastyczną Tuli (z kolekcji ekomama, fajna pistacjowa ) dla 4 tygodniowego bobasa i jestem bardzo zadowolona. Starszego syna nosiłam w tkanej i miałam tkaną dla malucha, ale stwierdziłam, ze spróbuję elastyczną i jest super. Jest bardziej miękka, mam wrażenie, że maluszkowi jest bardziej przyjemnie w takiej mięsistej tkaninie no i na pewno plus taki to że wiąże się na sobie i potem wkłada brzdąca więc można się zamotać w domu np. przed podróżą samochodem. Acha, no i mi w domu się lepiej wykonuje te wszystkie czynności Perfekcyjnej Pani Domu Choć myślę, że długo go w niej nie ponoszę bo przy większej wadze dziecka może być trochę niewygodna... tak myślę, ale zobaczymy

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja tez zamierzam kupic sobie Tuli, taką brązową w kwiatuszki.Wcześniej miałam Moby Wrapa i byłam bardzo zadowolona.Wiązać nauczyłam się sama.Była mi pomocna i w domu i na dworzu jak musiałam iść po córkę do szkoły. Co prawda myślałam też o tkanej, ale jeśli wczesniej było mi dobrze w elastiku to myślę że teraz też będzie dobrze.Zreszta tkaną może pozyczy mi koleżanka.
    Też jeszcze czekam na opinie o tej chuście
    .
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

skoro temat podskoczył - pozwolę sobie zalinkować
    http://noszebokocham.pl/ale-dlaczego-tkana/

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja tez uwazam ze na sam poczatek pierwsze 3-4 miesiace elastyk jest ok, chociaz sa osoby nawet poczatkujace zupelnie ktore po zamotaniu w elastyka i tkana wybieraja tkana - to bardzo indywidualna drcyzcja. Najlepiej sobie porownac a co do tula to polecam jak najbardziej. Mialam w lapkach sporo roznych elastykow przy okazji konsultacji roznych i moim skromnym zdaniem tula jest najlepsze jakosciowo - mieciutkie, dobrze otulajace i nie za cienkie!
    Ostatnio edytowane przez Kaś ; 01-04-2012 o 08:27

Chustofanka Awatar Anushka
    Miejscowość
    śląskie

Domyślnie

To dzięki za wskazówki , nie potnę jej w takim razie na ściereczki . Poradzę się doradcy przed zamotaniem, żeby uniknąć ewentualnych negatywnych konsekwencji dla maluszka.

Chustonoszka Awatar fibi
    Miejscowość
    Irlandia

Domyślnie

to ja odświeżę i poproszę o poradę - którą byście poleciły? tuli czy moby wrap? cenowo podobnie, a która lepiej się sprawdza w użytkowaniu?

Chustonoszka Awatar kalopanax.pictus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja mam elastyczna tulę i jest świetna. Fakt mała urodziła się we wrześniu, więc nie mam pojęcia co by było w lecie, ale uwielbia w niej chodzić. Nosiłam ja odkąd wróciłyśmy do domu ze szpitala. Jest miękka, łatwo się wiąże a to było dla mnie najważniejsze na początek noszenia. Teraz też mąż się zaraził i usypia w niej naszego dzieciaka.

Chustonówka Awatar Gosia_
    Miejscowość
    małopolska

Domyślnie

Ja również miałam na początku elastyczną bo bałam się, że mały dzidzia i taka sztywna chusta lniana lub bawełniana nie będzie zbyt dobra... W chuście elastycznej nosiłam po domu przez ok 3 miesiące. Potem synek szybko przybrał i się przerzuciłam na NATI oraz na hopka. Uważam, że elastyczna jest super na początek tym bardziej przy pierwszym dziecku Polecam jednak zakup używanej.. zdecydowanie tańsza a i tak nie będziemy jej długo używać... potem można ją odsprzedać w dobrej cenie

Uprawnienia umieszczania postów