Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 34 z 34

Wątek: Pytanie od nowicjuszki - wasze opinie o elastycznej Tuli

Chustofanka Awatar nasteria
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SweetAugust Zobacz posta
    Moje pytanie do was: czy ktoras moze ma doswiadczenia z elastyczna chusta Tuli? Szukalam troche na forum ale znalazlam tylko opinie o nosidle, o chuscie nic. Przyznam, ze podobaja mi sie wzory tej chusty, ale czy jakosciowo mozna ja porownac np. z Moby Wrap?
    Odgrzebuje temat i wracam do wątku głównego , bo chciałabym kupić elastyka Tuli dla przyjaciółki, która urodziła wcześniaka. Ona chce nosić ale nie chce się dać do tkanej przekonać...Potem zaniose Jej wszystkie swoje chusty i zarażę mam nadzieję na dobre, ale teraz jako prezent byłaby Tuli (piękne wzory i kolory). Warto ją kupić? Jak się sprawdza? Ja sama w ogóle elastyka nie używałam, więc liczę na wasze opinie
    Ostatnio edytowane przez nasteria ; 12-07-2011 o 08:33 Powód: dopisek

Chustonoszka Awatar pecher
    Miejscowość
    Kraków czasem Kalisz

Domyślnie

Podpisuję się pod pytaniem..
    Simon 11.07.2005 Bella 17.04.2011

Jestem peszer, dopiero chustonoszka a już chustoholiczka.

Domyślnie

Ja zakupiłam elastyczną Tuli (z kolekcji ekomama, fajna pistacjowa ) dla 4 tygodniowego bobasa i jestem bardzo zadowolona. Starszego syna nosiłam w tkanej i miałam tkaną dla malucha, ale stwierdziłam, ze spróbuję elastyczną i jest super. Jest bardziej miękka, mam wrażenie, że maluszkowi jest bardziej przyjemnie w takiej mięsistej tkaninie no i na pewno plus taki to że wiąże się na sobie i potem wkłada brzdąca więc można się zamotać w domu np. przed podróżą samochodem. Acha, no i mi w domu się lepiej wykonuje te wszystkie czynności Perfekcyjnej Pani Domu Choć myślę, że długo go w niej nie ponoszę bo przy większej wadze dziecka może być trochę niewygodna... tak myślę, ale zobaczymy

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja tez zamierzam kupic sobie Tuli, taką brązową w kwiatuszki.Wcześniej miałam Moby Wrapa i byłam bardzo zadowolona.Wiązać nauczyłam się sama.Była mi pomocna i w domu i na dworzu jak musiałam iść po córkę do szkoły. Co prawda myślałam też o tkanej, ale jeśli wczesniej było mi dobrze w elastiku to myślę że teraz też będzie dobrze.Zreszta tkaną może pozyczy mi koleżanka.
    Też jeszcze czekam na opinie o tej chuście
    .
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

skoro temat podskoczył - pozwolę sobie zalinkować
    http://noszebokocham.pl/ale-dlaczego-tkana/

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Fajnie, że znalazłam troche informacji o tuli. Też się nią zainteresowałam, ale teraz chyba jednak będę sie rozglądała za tkaną

Chustofanka Awatar Anushka
    Miejscowość
    śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    skoro temat podskoczył - pozwolę sobie zalinkować
    http://noszebokocham.pl/ale-dlaczego-tkana/
    No to się trochę podłamałam jak poczytałam, bo w naiwności swojej nabyłam elastyka myśląc że będzie fajna dla noworodka i na początek łatwiejsza w obsłudze niż tkana a tu klops... Tkaną też mam, ale pomysł elastyka na pierwsze tygodnie mi się spodobał... Całkiem z niego zrezygnować, czy po prostu zadbać o ścisłe przyleganie maluszka? Jak bym się przyszkoliła u profesjonalnego doradcy? Poradźcie proszę...

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ale elastyki też są fajne nie musisz z niego rezygnowac. Ja ze swoich byłam bardzo zadowolona, mojej wcześniaczce nie zaszkodził .
    Jak ze wszystkim, trzeba pocwiczyc i będzie ok
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja tez uwazam ze na sam poczatek pierwsze 3-4 miesiace elastyk jest ok, chociaz sa osoby nawet poczatkujace zupelnie ktore po zamotaniu w elastyka i tkana wybieraja tkana - to bardzo indywidualna drcyzcja. Najlepiej sobie porownac a co do tula to polecam jak najbardziej. Mialam w lapkach sporo roznych elastykow przy okazji konsultacji roznych i moim skromnym zdaniem tula jest najlepsze jakosciowo - mieciutkie, dobrze otulajace i nie za cienkie!
    Ostatnio edytowane przez Kaś ; 01-04-2012 o 08:27

Chustofanka Awatar Anushka
    Miejscowość
    śląskie

Domyślnie

To dzięki za wskazówki , nie potnę jej w takim razie na ściereczki . Poradzę się doradcy przed zamotaniem, żeby uniknąć ewentualnych negatywnych konsekwencji dla maluszka.

Chustonoszka Awatar fibi
    Miejscowość
    Irlandia

Domyślnie

to ja odświeżę i poproszę o poradę - którą byście poleciły? tuli czy moby wrap? cenowo podobnie, a która lepiej się sprawdza w użytkowaniu?

Chustonoszka Awatar kalopanax.pictus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja mam elastyczna tulę i jest świetna. Fakt mała urodziła się we wrześniu, więc nie mam pojęcia co by było w lecie, ale uwielbia w niej chodzić. Nosiłam ja odkąd wróciłyśmy do domu ze szpitala. Jest miękka, łatwo się wiąże a to było dla mnie najważniejsze na początek noszenia. Teraz też mąż się zaraził i usypia w niej naszego dzieciaka.

Chustonówka Awatar Gosia_
    Miejscowość
    małopolska

Domyślnie

Ja również miałam na początku elastyczną bo bałam się, że mały dzidzia i taka sztywna chusta lniana lub bawełniana nie będzie zbyt dobra... W chuście elastycznej nosiłam po domu przez ok 3 miesiące. Potem synek szybko przybrał i się przerzuciłam na NATI oraz na hopka. Uważam, że elastyczna jest super na początek tym bardziej przy pierwszym dziecku Polecam jednak zakup używanej.. zdecydowanie tańsza a i tak nie będziemy jej długo używać... potem można ją odsprzedać w dobrej cenie

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

zapomniałam dodać że w elastyku bywało że wkładałam Macka skóra do skóry (czyli tylko pielucha na niego , na mnie tylko stanik lub nic) bo ona jak t-shirt materiałowo. w tkanej byłoby trudniej, nie wszystkie takie milusie i mięciutkie.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Uprawnienia umieszczania postów