To jest KOLEJNE pranie pierwsze było ręcznie w wannie , drugie w pralce w 40 stopniach zgodnie z instrukcją.
matysia - full wypas - mam nadzieję, że nie będziesz długo czekać na roztrzygnięcie reklamacji.
Lena '07Nina '10
Blanka '12
Gabriel '16
Matilda ‘18
A. 06.14 (*)
https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!![]()
jeżeli było to pranie zgodne z przepisem na instrukcji to nie widze żadnego powodu, dla którego reklamacja miałaby nie być uznana za słuszną.
Chyba że matysia prała w innym modelu pralki (a nie daj zielone borze w pralce innej firmy) niż nakazywała instrukcja![]()
Lena '07Nina '10
Blanka '12
Gabriel '16
Matilda ‘18
A. 06.14 (*)
tak sobie patrzę na zdjęcia chusty matysi
i po ostatniej wypowiedzi Natalii nt chust.info
to myślę, że mógł być to spisek ....
matysiu wyrazy współczucia
zapytaj jakie warunki wyrzucenia na śmieci przewiduje instrukcja..![]()
U mnie, jak wspominalam wczesniej, pojawily sie pojedyncze rozejscia, w trakcie noszenia, bo pralam zgodnie z instrukcja
Poniewaz nie jestem z tego powodu zadowolona, wyslalam maila do Natibaby i molestowealam
na priv dziewczyny posiadajace len i wspominajace o jakichkolwiek problemach
Wniosek jest taki: tylko jedna osoba, do ktorej pisalam jest zadowolona posiadaczka lnu, reszta puscila swoje chusty w swiat
z mniejszymi lub wiekszymi defektami
(poza dwoma, ktorym udalo sie chuste zareklamowac)
Ja mam nadzieje, ze dostane odpowiedz od Natibaby(na razie wrocil mail, ze zostala moja wiadomosc przekazana szefowej), bo jestem bardzo rozczarowana - jak widac naleze do grupy wrazliwcowz ulotki o praniu
I jeszcze - odnoszac sie do karteczki: moim zdaniem te rozejscia wcale nie dodaja uroku/charakteru chuscie, a swiadcza o jej kiepskiej jakosci
kazdy tlumaczy jak mu wygodnie
Czuste wypralam/moczylam w wannie drugi raz, jest lepiej, ale mam wrazenie, ze w miejscach gdzie chusta miala te rozejscia, jest jakby ciensza - wiec wnioskuje, ze przy nastepnym noszeniu, zginac sie bedzie dokladnie w tych samych miejscach, co doprowadzi do powstawania przeswitow![]()
Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
Doula
Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
ekskjuzmi - na instrukcji prania jest info, że rozejścia dodają chuście uroku??? mógłby to ktoś zeskanować albo sfotografować? bo ja na szczęście kasy nie wtopiłam w maczki, więc nie stałam się wątpliwie-szczęśliwą posiadaczką magicznej instrukcji o praniu tylko podczas pełni księżyca po splunięciu trzy razy przez lewe ramię.
Miałam felerną Grecje w porównaniu z Makami , to była rewelacja. Natalia nie zalecała noszenia w plecaczku prostym. Ja w tej chwili tylko tak noszę. Bo to idealne wiązanie na upał dla starszego dziecka. Po godzinnym noszeniu rozlazła sie jeszcze gorzej.
Doula
Tu zdjecie z Twojego linka Stivel:
http://s924.photobucket.com/albums/a...t=IMAG1335.jpg
co prawda po angielsku, ale... Niestety nie dam rady wrzucic zdjeciaTylko, ze one nie nazywaja sie rozejscia tylko pajaczki
Edit: maly zasnal, wiec pozwole sobie zacytowac:
"(...)Pranie w pralce, zwlaszcza chusty nowej powoduje tworzenie na szarej i czerwonej czesci czegos w rodzaju "pajaczkow". Nie ma to wplywu na wlasciwosci noszace chusty, wizualnie pasuje to do wzoru tej chusty, podkreslajac charakter ziemi i natury. Osobom bardziej wrazliwym moze to jednak przeszkadzac.(...)" Instrukcja Prania do Chusty "Makowy Sen"
Ostatnio edytowane przez marlei ; 17-06-2011 o 12:08
Doula
Lena '07Nina '10
Blanka '12
Gabriel '16
Matilda ‘18
A. 06.14 (*)
Tak, tak. Najtrudniej przyznać, że się wypuściło bubla i wycofać go z rynku. A Nati wiedziało, że go wypuszcza, bo info o "pajączkach" zamieszczała Natalia razem ze zdjęciami chust. Tylko że to nie są żadne "pajączki" tylko chamskie, ordynarne rozejścia. Może trzeba było zamieścić zdjęcie takiego prawdziwego "pajączka", tylko kto by wtedy maki kupił.
straszne - bo chusta kosztuje tyle co lepszej jakości zwykła spacerówka.... współczuje osobom które zainwestowały w nią niemałe pieniądze a jedyne co moga zrobic to wyrzucić kawałek szmaty do kosza...
Czy to ma być kolejny wątek do zamknięcia?
Proszę o rozwiązywanie konfliktów ze sprzedawcą, forum służy do wyrażania opinii a nie do obrażania i oczerniania. I tu zacytuję Mart z poprzedniego wątku o no cottonach:
"Dopuszczalne jest opisanie sytuacji ale PO WYCZERPANIU możliwości osiągnięcia porozumienia w kontakcie bezpośrednim (maile, telefony etc) i PO SKONTAKTOWANIU się z moderacją forum."
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
Dagmaro,ale tak obiektywnie...Czy nie rozumiesz choć trochę oburzenia wokół Nati? Czy gdybyś ty kupiła maki i chusta by Ci się rozeszła jak wielu dziewczynom,to nadal byłabyś równie spokojna?Dlaczego możemy dyskutować o no tym ,że jakaś chusta nosi do bani,że jakaś się baboli,ale nie możemy napisać ,że chusta rozłazi się -co przyznasz jest skandalem- tylko dlatego,że co? Że NAtalia jest z naszego forum? Naprawdę nie rozumiem...Nie piszemy przecież nic złego o Natalii jako osobie.Piszemy o produkcie.