Strona 15 z 27 PierwszyPierwszy ... 5789101112131415161718192021222325 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 300 z 527

Wątek: MAKI forumowe -- mamy już -- fotki bawełny #44

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elenapogodna Zobacz posta
    Dziewczyny - jak ktoś zechce sprzedać swoje, to sprzedawajcie rosjankom, piszczą normalnie
    lubicie hm, ażurowe wzory?

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    JESTES ZŁOSLIWA bawełna to naprawde nośna szmata inic się nie rozłazi...
    a któres z nowych indio didka tez się rozłaziło i tez była aferka na forum...
    ja moje makiBAWEŁNIANE nosze i kochamm i noszą super trzęse sie o nią bo mi sie naprawde podoba
    i z psem w niej nie wyjde i obiadu w niej nie jem
    ale w pralce na programie ręcznym piorę
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Fusia easy
    afera jest nie o bawełnę

Chusteryczka

Domyślnie

Fusiu, to bardzo fajnie, że Tobie bawełna się aż tak podoba i doskonale się sprawdza.
    Szkoda tylko, że Pati nie jest tak miło

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

w tym wypadku pati powinnaś albo dostać zwrot kasy, albo nową sztukę albo ... pierwszeństwo przy nowym limicie

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

rozumie ze pati jest przykro i jest rozczarowana-też bym była bo to ze chusta która ma nosic dzecko rozjeżdza się przy praniu to jakieś nieporozumienie!
    IMO pati należy się zwrot pieniędzy albo jeśli się na to zgodzi Bawełna i wyrównanie różnicy!
    a złośliwość nie chodzi o złośliwość w strone natibaby-bo jeśli ktoś sie na produkcie zawiódł to złośliwości sie nie dziwię tylko złosliwość i to taka sympatyczna -żartobliwa wobec rosjanek które "lubią ażurowe wzory"
    moja uwaga o złośliwości była nie do końca poważna-jeśli komuś sie zrobiło przykro przepraszam

a o fajnosci bawełny wsp0omniałam dla tych co by chcieli forumowego limita a boja się lnu
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mika Zobacz posta
    w tym wypadku pati powinnaś albo dostać zwrot kasy, albo nową sztukę albo ... pierwszeństwo przy nowym limicie
    po trzech kropkach bym dodała - nowego limita a nie tylko pierwszeństwo...

jak dla mnie paranoja pranie w rulonie ręczne szmaty, która ma nosić dziecko, którą to dziecko ślini i nie tylko??? chore...
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cynthia Zobacz posta

jak dla mnie paranoja pranie w rulonie ręczne szmaty, która ma nosić dziecko, którą to dziecko ślini i nie tylko??? chore...
    to dokładnie miałam na myśli, że niech się wali i pali pati powinna dostac jako pierwsza nowego limita
    no a opcja certolenia się z użytkową szmatka to przegięcie, no chyba że ktoś chce tylko sobie stosik powiększać

Chustofanka Awatar elenapogodna
    Miejscowość
    w centrum Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    to chyba oczywiste, że nie miałam na myśli - sprzedawajcie, jeśli tam nitki się rozchodzą. niektórym kolor się nie spodobał czy tam nie wiem. bo para sztuk już na straganie wisi, no i mówię, że są osoby chętne.
    Moje kochane dziewczynki - Marta (18.09.2006) i Agłaja (06.08.2010)

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

to chyba oczywiste, że nie miałam na myśli - sprzedawajcie, jeśli tam nitki się rozchodzą. niektórym kolor się nie spodobał czy tam nie wiem. bo para sztuk już na straganie wisi, no i mówię, że są osoby chętne.
    No mój nowy len tam wisi i jak powisi do wieczora i nie będzie chętnych to wróci do Nati Jak jakaś Rosjanka jest chętna to zapraszam, bo ja na rosyjskie fora nie wejdę, bo nie gawarit pa ruski, że nie wspomnę, że nie mam klawiatury z cyrylicą

A w ogóle to powiem, że bawełna ma wyraźniejszy wzór i dlatego zostaje z nami

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Bardzo miło moim zdaniem,że dałaś cynk

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Zeby nie bylo - to zgadzam sie, ze z chusta z lnem nie powinno sie trzeba tak cackac i karygodne jest, ze sie tak rozlazi.

Ale... wszystkie szmaty z welna, kaszmirem czy jedwabiem trzeba prac recznie i ostroznie. Z wasza logika tez nie powinno sie w nich nosic dzieci?
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ananke Zobacz posta
    Ale... wszystkie szmaty z welna, kaszmirem czy jedwabiem trzeba prac recznie i ostroznie. Z wasza logika tez nie powinno sie w nich nosic dzieci?
    Wełny w ogóle nie powinno się prać tylko wietrzyć no i pranie ręczne jest po to by się nie sfilcowała, a nie porozłaziła - ale to taki OT.

Moim zdaniem to nawet nie o bezpieczeństwo w chuście chodzi, bo pod wpływem ciężaru raczej dziura jak pupa dziecka się nie zrobi, ale o wygląd, no i o kasę - to nie kosztowało 10 zł tylko ciut więcej to i wymagać należałoby od niej więcej

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Wełny w ogóle nie powinno się prać tylko wietrzyć no i pranie ręczne jest po to by się nie sfilcowała, a nie porozłaziła - ale to taki OT.

Moim zdaniem to nawet nie o bezpieczeństwo w chuście chodzi, bo pod wpływem ciężaru raczej dziura jak pupa dziecka się nie zrobi, ale o wygląd, no i o kasę - to nie kosztowało 10 zł tylko ciut więcej to i wymagać należałoby od niej więcej
    też tak sądzę i naprawdę zaczęłam się zastanawiać czy taki rozłażący się limit jest mi potrzebny do szczęścia :/
    nie chce mi się cackać z chustą do tego stopnia...
    no i chciałam len do noszenia ciężarka, czyli chusta powinna być mocna i siermiężna nawet, rozłażenie się chusty po RĘCZNYM praniu trochę ją jakby dyskwalifikuje w tym względzie...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ovejablanca Zobacz posta
    też tak sądzę i naprawdę zaczęłam się zastanawiać czy taki rozłażący się limit jest mi potrzebny do szczęścia :/
    nie chce mi się cackać z chustą do tego stopnia...
    no i chciałam len do noszenia ciężarka, czyli chusta powinna być mocna i siermiężna nawet, rozłażenie się chusty po RĘCZNYM praniu trochę ją jakby dyskwalifikuje w tym względzie...
    No wlasnie. Ja wlasnie dlatego wybralam len a nie bawelne. Ciagle mam nadzieje, ze moja, jak juz dotrze, bedzie ok, bo naprawde nie chce mi sie bawic w odsylanie z Irlandii. Przykre to, bo jak na razie to mam z Natkami same pozytywne doswiadczenia.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chusteryczka

Domyślnie

prać ostrożnie, ręcznie kaszmir czy wełnę, żeby się nie sfilcowało, a prać zwinięty w rulon len (który powinien być mocniejszy niż kaszmiry i wełny) to różnica.
    K. 2009M. 2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mika Zobacz posta
    no a opcja certolenia się z użytkową szmatka to przegięcie, no chyba że ktoś chce tylko sobie stosik powiększać
    Zeby nie bylo - to zgadzam sie, ze z chusta z lnem nie powinno sie trzeba tak cackac i karygodne jest, ze sie tak rozlazi.
    Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta
    prać ostrożnie, ręcznie kaszmir czy wełnę, żeby się nie sfilcowało, a prać zwinięty w rulon len (który powinien być mocniejszy niż kaszmiry i wełny) to różnica.
    No zgadzam sie przeciez Tyle, ze dziewczyny wyzej napisaly to tak jakby dotyczyc to mialo kazdej chusty, z ktora trzeba sie delikatnie obchodzic. A jest takich troche.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

a ja uważam, że nie ma co wieszać psów na chuście tylko dlatego, że trafiły się dwa felerne egzemplarze, które rozeszły się, bo ktoś prał je nie tak, jak było napisane w instrukcji. żeby nie było, też uważam, że instrukcja powinna być bardziej widoczna, a nie wciśnięta do książeczki, którą de facto ja zawsze oglądam, ale sto innych osób tam nie zajrzy.
    z moim lnem absolutnie nic się nie stało w praniu, nosi obłędnie, dobrze zawiązany trzyma jak beton. dziś byliśmy na 2,5 - godzinnym spacerze i mój wymagający kręgosłup absolutnie nie czuł ciężaru mego syna. super szmata, chyba najlepiej noszący limit Nati, który ostatnio przewinął mi się przez ręce. wygląd to rzecz gustu, a o gustach się nie rozmawia.. ale jestem bardzo na TAK. nie lubię cienkich, mega miękkich chust, a ta jest właśnie taka sztywniejsza, chociaż po tym jednym praniu i noszeniu już trochę zmiękła. fajna na lato, bo przewiewna.
    zastanawiającym się - POLECAM! tylko pierzcie według instrukcji

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

No wlasnie. Ja wlasnie dlatego wybralam len a nie bawelne. Ciagle mam nadzieje, ze moja, jak juz dotrze, bedzie ok, bo naprawde nie chce mi sie bawic w odsylanie z Irlandii. Przykre to, bo jak na razie to mam z Natkami same pozytywne doswiadczenia.
    ja też
    szczególnie z wełenkami natkowymi, które uwielbiam

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

to rozjezdzanie to jest raczej wina wzoru a nie felernych nici
    bo normalnie len np didkowy to ja piore na 60stopni w pralce, wiruje maksymalnie a do plukania uzywam plynu zmiekczajacego zeby nie byla deskowata
    i nic sie nie dzieje ale tam wzor jest rownomierny
    w tej chuscie jest inaczej, w jednej czesci jest wiecej lnu, w drugiej bawełny
    dlatego z bawełna nic sie nie dzieje a len dziwnie reaguje

Uprawnienia umieszczania postów