Pokaż wyniki od 1 do 20 z 527

Wątek: MAKI forumowe -- mamy już -- fotki bawełny #44

Mieszany widok

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

No, no... to teraz jest jeszcze gorzej, bo na zdjeciach baaaardzo mi sie podoba! ale jak mowisz, ze na zywo gorzej... no nic, zamowie i sama sie przekonam na wlasne oczy - wielkie dzieki za tak szybka odpowiedz!!!

Aaaaaa, moge jeszcze Cie o dlugosc podpytac??? Znaczny zapas, czy tylko troche???

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Niestety nie mam czym zmierzyć Ale zaraz sobie porównam do jakiegoś "typowego" 4,6

edit: zapas jest, ale nie jakiś olbrzymi między 40 a 50 cm, czyli taki na zbiegnięcie po pierwszym praniu

Im dłużej na nią patrzę, tym bardziej mi się podoba. Ja się po prostu spodziewałam szarości, nie beżu. A ten najjaśniejszy kolor to taki natur.
    Ostatnio edytowane przez Filippa ; 13-05-2011 o 19:09
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chustomanka
    Miejscowość
    Glajwic

Domyślnie

zanim wrzucę foty (co pewnie nastąpi póżnym wieczorem)
    bawełna - na 4,2 ma 4,75 zapasu
    len - na 4,6 ma 5,24 zapasu
    skosów praktycznie nie ma

Lnu nie motam przed upraniem i Wam też radzę tego nie robić, bo może się rozłazić (a zauważyłam to przeciągając palcem po fakturze materiału).
    Takiego problemu nie ma z bawełną, która faktycznie jest miękka i pewnie po praniu zrobi się jeszcze bardziej.
    Natomiast to jest 30% lnu tak jak ważki - ważki po 2krotnym praniu są już baaardzo fajne - miękkie, ale zdecydowane (hihi twardziel o miękkim sercu )

I faktycznie - len jest jasny, wzory nie są mocno widoczne - dobrze któraś napisała - zamglony poranek/wieczorna szarówka.
    Jeśli ktoś takie coś lubi len do niego trafi.
    Natomiast bawełna wprawdzie ma "krwisty" spód ale wzory są bardziej wyraziste.

Szczerze mówiąc - widząc wzory, które były wybierane byłam przekonana, że będą one bardziej widoczne. I tak sobie myślę, że chusty będą nosiły b.dobrze, na razie nie zamierzam ich zwracać czy puszczać dalej, ale jeśliby to był wzór regularnej oferty to nie wiem czy bym go kupiła...

Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Dzięki za wrzucenie zdjęć po ludzku. Ja nadal nie umiem

Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

A przypomnijcie mi jak się ten len pierze za pierwszym razem? Wrzucę go dzisiaj, bo akurat ręczniki czekają na zlitowanie.

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Dziewczyny - DZIEKUJE!!! Jestescie rewelacyjne, tyle informacji i w tak krotkim czasie! No to mi pozostaje tylko zaplacic i czekac

Uprawnienia umieszczania postów