Ja delikatne rzeczy piorę w poszewkach (w pościeli) i tak też zamierzam prać maki jak już przyjadą oczywiścieBędę prać w powłoce na kołdrę.Bo ręcznie to może tylko pierwszy raz
![]()
Ja delikatne rzeczy piorę w poszewkach (w pościeli) i tak też zamierzam prać maki jak już przyjadą oczywiścieBędę prać w powłoce na kołdrę.Bo ręcznie to może tylko pierwszy raz
![]()
Krwista bawełna
Po prawej len, po lewej bawełna
Bawełna w akcji
ps. Przy okazji zdałam sobie sprawę jak już mnie ekhem.. wzdęło![]()
A nie trzeba prać tej chusty w rękach? Mi Natalia pokazywała, żeby pozawijać brzegi (żeby nie było ostrych krawędzi) i tak wyprać. I dotyczyło to chyba zarówno bawełny jak i lnu.
Mam oba, wieczorem porównanie.
Moja 4,2 ma 4,50 ciekawe, Tas ma o 25cm dłuższą![]()
Tak jak myślałam, bawełna ładniejsza, intensywniejsz, albo raczej mniej blada:
bawełna/len
len
bawełna
sama bawełna
w praniu może wygladać trochę strasznie
szkoda, że nie jest trwale mokra
![]()
o dzięki dziewczyny za zdjęcia. utwierdzam się w przekonaniu, że za blada jak dla mnie...
K. 2009M. 2012
Mokra wygląda rewelacyjnie![]()
Moje mają po praniu 4,27 a miały 4,51. Dlaczego jedna chusta traci 50cm a inna 20???
Ja prałam ręcznie i na moje nieszczęście nie straciła na długości, ma 4.7m i oczywiście jakieś pół metra za długa, może po kolejnym straci troszkę.
a ja prałam jednak ręcznie obydwa w loveli kolor
i co?
I len mi się rozlazł...
jeszcze gorzej niż swego czasu bliźniaczkowe nino.
Jak się ogarnę to cyknę foty, a jak wyschnie to odsyłam niestety(a może i to lepiej)
"-Oddaj chustę!
-Nie dam, moja chusta! Będę nosił Juuulięęę.... i ciocię Agęęę będę nosił."
] .. ...o o
. .....( -- )............ ... Doradca Akademii Noszenia
... /\( , , )/\
^^ ^^ ^^ ^^ ...... Teorie przemijają, żaba zostaje.
Rufin - 20.04.2008,...Inga - 13.07.2012
e-damski.pl - chusty Baby-Doo i LennyLamb
wymianka eko
trochę moich fotek live:
![]()
szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy
Najgorzej jak się coś komuś wydaje![]()
Mnie w kilku miejscach nitki się rozjechały ale może po następnym praniu to zniknie?
W japanie tez czasami mi się rozjeżdżały a po kolejnym praniu to znikało![]()
Ostatnio edytowane przez martuszka ; 14-05-2011 o 21:44
Dziewczyny z innych for też zamawiają już. Wyczytałam, że mają plany obciąć adres naszej strony![]()