Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: doradźcie, proszę

Mieszany widok

Chustofanka Awatar kasia_B
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie doradźcie, proszę

Witam,
    Niebawem urodzi się moje pierwsze dziecko. Chciałabym na próbę kupić chustę- elastyczną. Przeglądałam strony, również na allegro i znalazłam coś takiego
    http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...588554044.html
    co sądzicie o tej chuście? Dlaczego cena jest taka niska
    Ostatnio edytowane przez kasia_B ; 06-05-2011 o 14:28

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Chusta, którą linkujesz to zwykła tkanina pościelowa i stad ta niska cena.
    Nad elastykiem jeszcze pomyśl, miejmy nadzieje, że za chwilkę będzie naprawdę ciepło i będzie Wam za gorąco i elastyk długo Wam nie posłuży, w końcu i tak będziesz musiała kupić tkaną. Może od początku tkana? tylko niech to będzie dobra chusta np Nati czy Lenny Lamb, no i nie musisz kupować nowej bo na naszym forumowym bazarku kupisz też używane w dobrej cenie.

tutaj możesz poczytać o tych chustach z allegro: http://chusty.info/forum/showthread....light=Pentelka
    i http://chusty.info/forum/showthread.php?t=22178
    Ostatnio edytowane przez nemhain ; 06-05-2011 o 14:31

Chustomanka Awatar Szczuru
    Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

a ja bym od tkanej zaczęła i wsio.
    i jak wyżej napisała nemhain bazarek welcome to

Chustofanka Awatar kasia_B
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

tak właśnie myślałam, że z chusty za tą cenę nie będzie niczego dobrego Myślałam na początek kupić elastyczną, bo ponoć taką łatwiej zamotać nowicjuszowi. Raz tylko byłam na pokazie wiązania chust i boję się trochę że sobie nie poradzę

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Ja niewiele elastycznie doswadczona (zaczelam od elastyka i bardzo szybko na tkaną przeszłam) ale wbrew pozorom elastyk wcale nie jest taki łatwy w obsłudze, no i początki są zawsze trudne trzeba chciec, i cwiczyc, cwiczyc ćwiczyć... od pierwszego razu malo komu wychodzi, ale juz kazda kolejna proba i jest coraz lepiej.
    Moze masz mozliwosc pozyczenia dobrego elastyka i tkanej na jakis czas, poprobujesz i zobaczysz co lepiej Ci pasuje.
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka

Domyślnie

To sprawa indywidualna. Mój M. zdecydowanie lepiej radził sobie z elastyczną, jak małe były małe. A ja jakoś od razu polubiłam tkaną i w elastyku nie umiałam motać

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Oczywiście, że wszystko jest kwestią gustu, ale dla mnie zdecydowanie większy komfort daje tkana (elastyk sprężynuje i ciężko utrzymać w nim wzorcową pozycję).
    Jeśli czujesz się niepewnie (większość z nas tak się na początku czuła), wybierz się na spotkanie mam chustowych lub warsztaty.

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja będąc kompletnie zielona w temacie zaczęłam od razu od tkanej i 2 tygodniowy Franio nie miał nic przeciwko temu Tylko lepiej kup taką, której nie będziesz musiała łamać.
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Uprawnienia umieszczania postów