Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Jak najprościej założyć tetrówkę?

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie Jak najprościej założyć tetrówkę?

Mały jest na jednorazówkach. Chciałabym go spróbować odpieluchować. Utrudnieniem jest fakt że Mały ma AZS zlokalizowany wokół ud i pośladków, jak go puszczę bez pieluchy to drapie się strasznie, nie ma szans żeby skoncentrował się na czymś innym No i kombinuję że spróbuję z tetrówką - łatwiej wtedy wyczuć że robi się siku a tetrówki akurat w domu mam. Tylko nie mam pojęcia jak je założyć, podpowiecie coś?
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

w prostokątną wkładkę i jak nie masz otulacza to w jakieś trenerki,majtki,tylko nie wiem czy mu się spodoba teraz wałek między nóżkami,ale spróbuj,pamiętaj jedynie o zmianie pieluchy od razu po siku i normalnym oklepaniu papierem toaletowym.w ogóle przy odpieluchowywaniu jak się używa majtek to idzie ich spora ilość,więc się przygotuj na to albo kup jeden używany otulacz.ja czekam do lata,wtedy działamy,mloda jest z lipca,będzie w sam raz jak u Was

Domyślnie

no moje oko to za mały trochę, zwłaszcza że do tej pory był na jednorazówkach i zwłaszcza, że to chłopiec raczej marne szanse, że się w te lato da odpieluchować. Choć szanse są zawsze ja bym kupiła kilkanaście par majteczek, zwykłych i zakładała po prostu. Zobaczysz po kilku dniach czy on w ogóle czai o co chodzi z tym sikaniem. Ja tak zrobiłam jak mój starszy miał 2.5 (tak wypadł środek lata), lał pod siebie, chodził z mokrymi majtkami, ryczał na widok nocnika. Myślę, że tetra w niczym by wtedy nie pomogła, miałabym tylko furę prania. Ale możesz spróbować tak jak pisała poprzdniczka, tetra i otulacz, żebyś przynajmniej nie miała podłogi mokrej

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

ja miałam przypadek gdy chłopiec młodszy od dziewczynki o 2 dni szybciej się odpieluchował od niej,choć sam był na jednorazówkach a ona na wielo,więc nie ma reguł żadnych u dzieci naprawdę.na forum też są historie,że chłopcy szybko się odpieluchowywali i poniżej drugich urodzin.
    Twój syn ma wlaściwie dwa lata,to super moment na próby,może się nie udać,a może od razu załapać,zobaczysz jak reaguje na mokro między nogami i gdy mu cieknie po nóżkach,trzymam kciuki i cierpliwości życzę

Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Wielkie dzięki spróbujemy, może się uda. A jak nie to spróbujemy kiedy indziej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    ja miałam przypadek gdy chłopiec młodszy od dziewczynki o 2 dni szybciej się odpieluchował od niej,choć sam był na jednorazówkach a ona na wielo,więc nie ma reguł żadnych u dzieci naprawdę.na forum też są historie,że chłopcy szybko się odpieluchowywali i poniżej drugich urodzin.
    Twój syn ma wlaściwie dwa lata,to super moment na próby,może się nie udać,a może od razu załapać,zobaczysz jak reaguje na mokro między nogami i gdy mu cieknie po nóżkach,trzymam kciuki i cierpliwości życzę
    Statystycznie jednak dziewczynki szybciej łapią odpieluchowanie niż chłopcy. Tak jak szybciej zaczynają mówić a chłopcy np szybciej zaczynają jeździć na dwóch kołach albo wchodzić po schodach. Co nie oznacza, że tak ma być i dotyczy to każdego dziecka. Trzeba próbować, a nuż się uda

Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Dziecię mam średnio statystyczne, późno zaczął chodzić ale za to fajnie gada. Zastanawiam się tylko jak ugryźć temat nocnika, jemu chyba wygodniej na stojąco

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    no moje oko to za mały trochę, zwłaszcza że do tej pory był na jednorazówkach i zwłaszcza, że to chłopiec raczej marne szanse, że się w te lato da odpieluchować. Choć szanse są zawsze ja bym kupiła kilkanaście par majteczek, zwykłych i zakładała po prostu. Zobaczysz po kilku dniach czy on w ogóle czai o co chodzi z tym sikaniem. Ja tak zrobiłam jak mój starszy miał 2.5 (tak wypadł środek lata), lał pod siebie, chodził z mokrymi majtkami, ryczał na widok nocnika. Myślę, że tetra w niczym by wtedy nie pomogła, miałabym tylko furę prania. Ale możesz spróbować tak jak pisała poprzdniczka, tetra i otulacz, żebyś przynajmniej nie miała podłogi mokrej

na moje oko w sam raz.
    mój syn też jest niestatystyczny w takim razie, bo od dwóch miesięcy bez pieluchy lata
    u nas pielucha poszła w odstawkę + częste proponowanie wysadzania.
    i załapał. mimo, że chłopcem jest

ostroszyc, ja wysadzam nad kibelkiem łapiąc młodego pod udkami. może tak?
    Ostatnio edytowane przez gouraanga ; 06-05-2011 o 16:04

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostroszyc Zobacz posta
    Dziecię mam średnio statystyczne, późno zaczął chodzić ale za to fajnie gada. Zastanawiam się tylko jak ugryźć temat nocnika, jemu chyba wygodniej na stojąco
    No u nas wykorzystaliśmy Tatusia i jak młody zobaczył, że Tata załatwia się na stojąco, to i on chciał... Załapał sikanie na podstawce z ikea w dwa dni I w sumie nigdzie nie woziłam nocnika (chodzi o rodzinę), bo od początku bezproblemowo wystarczył nam zwykły ustęp

Syn miał dwa lata i jeden miesiąc jak zaczął korzystać z toalety.
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Mój sierpniowy, odpieluchował się w dwa dni w czerwcu przed drugimi urodzinami.
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszczoła Zobacz posta
    Mój sierpniowy, odpieluchował się w dwa dni w czerwcu przed drugimi urodzinami.
    I mój też podobnie - tydzień przed Próbujcie, lato idzie, warto
    Lubię być z Wami

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Alkestis i pszczoła-dzięki. Ja chciałabym zacząć w czerwcu, czyli 2 miechy przed drugimi urodzinami.

U nas króluje tetra we Flipie. Niestety czy siku, czy kupka, jego nic nie rusza .

Chustofanka Awatar app7

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostroszyc Zobacz posta
    Zastanawiam się tylko jak ugryźć temat nocnika, jemu chyba wygodniej na stojąco
    U mnie tez nie było mowy o siadaniu na nocnik. Zaproponowałam więc sikanie "jak tata/ duży chłopak....itp." i na to się skusił
    Wizja dorosłości podziałała
    Jak chciał sikać albo ja czułam, że to już pora i może sikanąć zaraz w majty, to podstawiałam nocnik pod siusiaka i sikał na stojąco
    Cała zabawa trwała 5 tyg. potem sam juz wołał.

Dodam, że obdwaj wychowani na papmersach , odpieluchowani w wieku 2 lat.

Uprawnienia umieszczania postów