Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: książki z sensem, które zachęcą do przedszkola - jakie?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar madorcia
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie książki z sensem, które zachęcą do przedszkola - jakie?

mój mlody się zniechęcił - przedszkole tak, jest fajnie (tzn w zasadzie taki klubik, 2 godziny po południu w ramach przyszłej adaptacji) - ale z mamą. bez mamy jest be i płacz.

on ksiązkowy jest, na bazie historyjek już dużo nam sie udało, i teraz szukam wsparcia książkowego w kwestii zostawania bez mamy.

znacie jakieś książki dla 3latka, które zachęcą i uświadomią, i jakos przemówią, że mamy nie ma , a potem znowu przychodzi , w związku z przedszkolem najlepiej, ale też może zostawaniem u kogoś. generalnie ja pracuję czasem i Miłosz wie, ze jadę do pracy i wracam, i nie ma problemu, ale z przedszkolem owszem, jest.

jakieś pomysły?
    Milenka (14.8.2003) i Miłoszek (13.2.2008) - dwa wścieklece...

Chustofanka Awatar dorotea
    Miejscowość
    Lodz

Domyślnie

My jeszcze nie w wieku przedszkolnym, ale zbliża się żłobek, więc też chętnie skorzystam z Waszych pomysłów.

Sama znalazłam w internecie taką książkę:
    http://poczytajmi.blox.pl/tagi_b/1559/przedszkole.html Z bloga wynika, że będzie idealna
    Lulaki, Pan Czekoladka i przedszkole czyli ważne sprawy małych ludzi” Beaty Ostrowickiej.

PS
    Doczytałam, że jest też wydanie z CD. A w ogóle książka została doceniona, o:
    Nominacja do Nagrody Literackiej im. Kornela Makuszyńskiego 2004 Nominacja do nagrody BESTSELLERek 2003 Książka wpisana na złotą listę Fundacji ABC, prowadzącej akcję "Cała Polska czyta dzieciom"
    Ostatnio edytowane przez dorotea ; 04-05-2011 o 23:40

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Obydwóm moim córkom czytałam tę książkę przed debiutem przedszkolnym - świetnie się sprawdziła. Są tam trafne zdania, od których zaczyna się rozmowa: "No bo jak tu zostawić swoją mamę, swojego tatę, swojego Kubę...?" "tata jednak nie zapomniał..."(przyjść po dziecko), ale całość jest bardzo pogodna.
    Czytałam jeszcze z serii Kamyczka "Przedszkole" i "Przedszkolaki z ulicy Morelowej" Barbary Gawryluk.
    Julka 2001, Zosia 2007

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty
    "Ludzie od czasu do czasu potykają się o prawdę, ale większość z nich podnosi się, otrzepuje i idzie dalej, jakby nic się nie stało" W.Churchill

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

O zostawaniu z opiekunką jest jeden Franklin. Fajnie napisane.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Uprawnienia umieszczania postów