Ja też urodziłam pierwsze w wieku 29 lat, drugie - 33. Podpisuję się pod tym, co napisała Fijonka - cierpliwość, radość, spokój. I dziecko przez to jakieś inne - uśmiechnięte, spokojne. I czasu przy dwójce jakoś więcej![]()
co do dziecka to się zgadzamale to chyba udowodnione, że przy drugim matka się mniej stresuje a więc ten stres nie udziela się dziecku więc i dziecko bardziej wyluzowane. Jednak mi się trafił osobnik nadaktywny i jak mi ktoś powie, że niemowlęta nie mają adhd, to go zaproszę do nas na parę godzin
Na dodatek osobnik nie potrzebuje zbyt wiele snu i trzyma pępowinkę obiema rączkami tak, że nikt się nie przedrze. Ja wiem, że to taki okres, że to minie, że takie są uroki malutkich dzieci....ale jestem po prostu zmęczona fizycznie. No ale dobra, to nie miejsce na moje użalanie się nad sobą
![]()
Ja jednak obstawiam wirusa. Bardzo zakaźny, przenoszony przez kontakt słowny, bądź internetowy. Praktycznie nieuleczalny![]()
Jacek ur. 23.02.2007
Jaśmina ur. 02.04.2009
www.kudobremu.pl - Centrum Pomocy Psychologicznej i Terapii Uzależnień (pomoc internetowa i osobista)
www.kluczdoumyslu.pl - kursy szybkiego czytania i uczenia się
Czyli pieluszkowe zapalenie mózgu powodowane przez wirusa. Choroba przewlekła, przebiegająca z okresowymi zaostrzeniami, szczególnie w okresie ciąży i w pierwszych miesiącach po porodzie. Doraźne złagodzenie objawów można częściowo osiągnąć zakupem nowej pieluszki, ale eksperci nie zalecają zbyt częstego stosowania tego remedium, gdyż grozi to rozwojem poważnego uzależnienia.