Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: PRZECIEKI _ POMOCY

Chustomanka Awatar Niezapominajka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie PRZECIEKI _ POMOCY

Witajcie!!
    W myśl zasady kto pyta nie błądzi pytam. Co zrobić żeby pieluchy nie przeciekały bo z tego powodu zarzuciłam ich używanie u noworodka, wróciłam po 4 miesiącach i znów to samo, nie zawsze ale jednak. W otulaczu Natural Babies namaka lamówka i od niej rajstopki czy cokolwiek tam ma niunia na nóżkach. Fuzzy Bunz i Charli namaka wokół nóżek ten polarek i oddaje podobnie jak poprzednik na ubranka. Co robić, bo że body nie zakładać to wiem, ale to rozumiem, jednak zmoczono spodenki czy rajstopki nie do przyjęcia. Już nawet jak zakładam pieluche to wokół nóżek podwijam do środka, żeby na zewnątrz był tylko pul, ale jak się maluch rusza to i tak się odwija

Domyślnie

Niezapominajko z pieluch które wymieniłaś ja miałam tylko Fuzzi kieszonki i niestety ciężko je dopasować. spróbuj wyregulować gumeczki, najprawdopodobniej są za luźno
    może spróbuj wyciągać fałdki na udkach na zewnątrz wtedy pieluszka lepiej się dopasuje, a tak poza tym co mogę doradzić to kupno dobrego otulacza, nr 1 to zdecydowanie Flip

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

A jak zakładasz pieluszkę, to na końcu umieszczasz krawędzie w pachwinach? Nie wiem, czy jasno piszę - trzeba chwycić za pieuszkę w kroku i pociągnąć tak, żeby gumki nie wychodziły na nówki, ale weszły w pachwiny.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    A jak zakładasz pieluszkę, to na końcu umieszczasz krawędzie w pachwinach? Nie wiem, czy jasno piszę - trzeba chwycić za pieuszkę w kroku i pociągnąć tak, żeby gumki nie wychodziły na nówki, ale weszły w pachwiny.

Tak właśnie robię.

Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Margerita ale nie jest problemem przeciekanie bo za duże, tylko ten polarek wokół nóżek nasiąka i oddaje na ubranka. Flipa właśnie nabyłam i zamierzam wykorzystać za chwilę.

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niezapominajka Zobacz posta
    Margerita ale nie jest problemem przeciekanie bo za duże, tylko ten polarek wokół nóżek nasiąka i oddaje na ubranka. Flipa właśnie nabyłam i zamierzam wykorzystać za chwilę.
    1) odtłuścić pieluszki w ludwiku, może są zapchane,
    2) wygotować wkłady w kwasku,
    3) częściej zmieniać (jak często zmieniasz?).

powyższe nam pomogły

Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia wska Zobacz posta
    1) odtłuścić pieluszki w ludwiku, może są zapchane,
    2) wygotować wkłady w kwasku,
    3) częściej zmieniać (jak często zmieniasz?).

powyższe nam pomogły
    wkłady wykwaskowane 2 prania temu, zmieniam co 2-3 godziny max

Chustomanka

Domyślnie

a pupę kremujesz? flip u nas się świetnie sprawdza, a Ania ma chude udka-dopasowuje się ładnie.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

przede wszystkim jak Ci przecieka to wkłady całe są mokre?
    bo jeśli tak, to po prostu za rzadko zmieniasz,u nas przy 4-miesięczniaku to było maksymalnie co 1,5 godziny,zęby w dziąsłach pracowały i młoda lała na potęgę.
    jeśli wkłady są suche to problem z pieluchą,niedopasowaniem jej,albo zatłuszczony polar...tu można podumać trochę.
    w większości moich kieszonek polarek/mikropolarek/welurek wystaje poza kieszonkę na bokach przy udach,nawet mi się nie chce go zawijać,tak nakładam spodnie,leginsy czy rajstopy,tylko gdy zalane są wkłady lub problem z pieluchą typu zatłuszczenie wkładów lub polarku mokną ubrania,właściwie jedynie gdy za dużo siku jest już.

Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Wkłady w czasie przecieku zwykle tylko do połowy mokre, spróbuje może odtłuścić, a podacie mi jakiś przepis?

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niezapominajka Zobacz posta
    Wkłady w czasie przecieku zwykle tylko do połowy mokre, spróbuje może odtłuścić, a podacie mi jakiś przepis?
    to by świadczyło o tym, że "przytkana" pielucha nie wciąga całej wilgoci do środka.
    przepisów na odtłuszczanie było sporo na forum, ja piorę ręcznie w ludwiku po prostu. ważne, żeby wypłukać płyn przed włożeniem do pralki, bo może ją zniszczyć i wtedy klops (mąż mi tak każe).

Domyślnie

ja mam dwie FB i one czasem faktycznie przeciekają w kroku, bardziej niż inne pieluszki. Ja myślę, że to kwestia tego, że one są wąskie jednak, wkładka musi być dobrze ułożona.No i dopasowane gumeczki. Ja tam zakładam body, najwyżej przebieram. Tylko moje dziecko ma 13 miesięcy zazwyczaj daję tylko jeden wkład i wtedy maks 2 godz. Na drzemki/spacer daję dwa i wtedy spokojnie może być dłużej.
    Z natural babies mam kieszonkę Stuffable i tam jest to samo co w FB, wąskie w kroku, też lubi przeciec. Mimo to bardzo ją lubię, podobnie jak FB, są takie zgrabne

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Niezapominajko - a czy jakaś pieluszka Wam nie przecieka?
    Czy Twoje dziecko jest bardzo szczuplutkie? Ile waży?
    W jakich porach dnia podejmujesz proby pieluchowania wielo?
    Pytam bo być może to pozwoili naprowadzić na problem z tymi Waszymi przeciekami.

U nas lamówka w otulaczu/pieluszce namaka wtedy kiedy jest za mokro.
    A kiedy synek miał ok 4-6 mies to był mega sikaczem - w okresie od porannej pobudki do pierwszej drzemki moczył pieluszkę chyba ze 3-4 razy na godzinę. W godzinach popołudniowych już natomiast zdecydowanie rzadziej.

Domyślnie

No właśnie, mam troszkę młodsze dziecko, ale sika jak synek Mirabel, nawet co 15 min (jak było ciepło, poleżała bez pieluszki, to wiem ) . 3-4 godz. IMO to długo jak na zmianę pieluchy u takiego malucha, nawet biorąc pod uwagę, że dzieci są różne . Tak długie drzemki bez wpadek to u nas wytrzymuje jedynie flip z wkładką stay dray (jest nasiąknięta na maksa) i nocne bambooty.
    Lubię być z Wami

Chustomanka Awatar mikulo
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Faktycznie FB i Charlie Banana tez - szybciej przeciekają niż inne pieluchy. Ale nam przeciekają wtedy, gdy za długo nei zmieniane. Spróbuj czesciej zmieniac .
    Mikulek (01.2010.) Idusia*(9 tc 09.2012.) Szymonek (05.2014.)
    Moje wypociny: http://www.pieluszkiwielo.blogspot.com/
    ...
    Dajcie mi modlące się matki, a uratuję świat. św. Augustyn

Uprawnienia umieszczania postów