Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Co głupiego zrobiłyście swoim pieluchom?

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie Co głupiego zrobiłyście swoim pieluchom?

Jest podobny wątek o chustach, a dziś akurat wydarzyło się cos, co zmusiło mnie do założenia tematu o pieluchach.
    Wczoraj wyprałam i powiesiłam pieluchy na lince. Nie wyschły do wieczora więc pomyślałam sobie, że zostawię je na noc, a rano sobie doschną. Tylko nie wpadłam na to, że pieluchami zaopiekuje się mój pies. Młode i głupie to-to i trzeba mu wybaczyć, ale szkód narobił.
    Wszystkie pieluchy były porozwlekane po całym ogrodzie. Myślałam, że na zawał zejdę. Chyba z 10 wkładek kundel pozakopywał, na szczęście niezbyt dokładnie i było je widać. Puli udało mu się nie poniszczyć, oglądałam pod światło Wszystko oczywiście nadawało się do prania.
    Udało mu się zniszczyć tylko jedną AIO. Pul jest cały, rozerwał tylko polar, tzn. wyrwał kawał i nie bardzo mam pomysł jak to naprawić. Może coś wykombinuję.

Z bardziej lajtowych rzeczy - wygotowałam kiedyś BBH bambusową i poszły w niej gumki. Po rozpruciu okazało się, że z gumek normalnie sieczka się zrobiła. Nie gotujcie BBH

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

fajnego masz psa!!!

mi się jeszcze nic z pieluchami nie 'udało' wywinąć...
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Ja ugotowalam kieszonkę pulowa - FB - przezyla nic jej nie jest, a dlugo juz nam sluzy
    za to zniszczylam sobie bambusowe formowanki i wkladki - chyba szkodzi im pranie w 95... bambus wyłysiał, w wkladka sie zbiła - no do uzytku toto sie juz nie nadaje
    To chyba nie jest tak zle
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Domyślnie

ja swoje wszytskie wkłady z mikrofibry i bambusowe oraz kieszonki z mp upralam na 95 st i przeżyły, całe szczęście
    Kieszonki i wklady z mikrofibry zrobiły się miękkie i nie zalatujące brzydko. ale wkłady z bambusa sie skurczyly jakiejs 10cm Wlaśnie mnie olśniło ze to od tego

Domyślnie

druga glupota to zamowienie u Yetty kieszonek SIO z mikropolarem. Wszytsko niby fajnie ale jak sie nie ma odpowiednich wkladow ktore maja napy do laczenia ze srodkiem kieszonki tylko po jednej stronie, tak zeby od skory nie bylo ich widac to takie napy do sio nie maja sensu i te napy w mikropolarze tylko przeszkadzaja bo jednak troche sie odciskaja na cialku. Tego nie przewidzialam i musialam je wydlubac :/ Na szczescie tego wogole nie widac. Myslalam ze sobie dokupie wklady pasujace od itti bitti sio ale pozniej juz nie bylam przekonana czy ma to sens. Czlowiek uczy sie na bledach choc doswiadczenie uczy ze doswiadczenie niczego nie uczy

Chusteryczka

Domyślnie

z głupot to tylko zostawiłam kiedyś w pralce kilka pieluch bo miałam za chwilę iść rozwiesić i ta chwila wystarczyła mojej siostrze na dorzucenie czerwonych koszulek i nastawienie prania Adaś miał pieluchy w bardzo chłopięcym różowym kolorze

Domyślnie

Ale musiał się głupio czuć

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

kiedyś mi się wkładka CP nocna bambusowa rozpadła, ale nie wiem od czego - chyba za długo leżakowała w wiaderku - 2 dni (a była po kupce, kupka spłukana ale nie zaprana). po wyjęciu z pralki miała dziury i przetarcia - teraz jest ścierką do podłogi w łazience
    uprałam czerwoną beileshen (welur bambusowy) bez woreczka i zakłaczyła mi wkładki (na różowo) ale tylko konopne o dziwo...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Pieluszkom jeszcze nic- wszystko przede mną, ale pierwszy otulacz wełniany Disany zmasakrowałam przy pierwszym praniu droga droga do wiedzy
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

kiedys wrzucilam do pralki z pieluchami turkusowy reczniczek,zafarbowal wszystko ale na szczescie po kilku/nastu praniach zeszlo wszystko
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

zapomniałam o dwóch pieluchach zużytych w wiaderku i wyjechałam na dwa tygodnie,możecie się domyślić,co zastałam po powrocie i zdjęciu pokrywki

Chustomanka Awatar mikulo
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Kilka moich wkładów bambusowych od itti bitti częściowo zostało "siatką". Po którymś z prań to się stało, ale nie wiem dlaczego. Podejrzewałam jakaś żrącą kupę, ale sama nie wiem, czy to możliwe. Może gotowanie bambusowi rzeczywiście nie służy. Poza tym z ciemnym uprałam jasne i sie zrobiło szare, a najlepszym moim wyczynem, to chyba jest uszycie kieszonki wełnianej z mikropolarem od wewnątrz .
    Mikulek (01.2010.) Idusia*(9 tc 09.2012.) Szymonek (05.2014.)
    Moje wypociny: http://www.pieluszkiwielo.blogspot.com/
    ...
    Dajcie mi modlące się matki, a uratuję świat. św. Augustyn

Chustonoszka Awatar Malinka
    Miejscowość
    Kujawsko-pomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikulo Zobacz posta
    Kilka moich wkładów bambusowych od itti bitti częściowo zostało "siatką". Po którymś z prań to się stało, ale nie wiem dlaczego. Podejrzewałam jakaś żrącą kupę, ale sama nie wiem, czy to możliwe. Może gotowanie bambusowi rzeczywiście nie służy. Poza tym z ciemnym uprałam jasne i sie zrobiło szare, a najlepszym moim wyczynem, to chyba jest uszycie kieszonki wełnianej z mikropolarem od wewnątrz .
    doobre!!!

Chustomanka Awatar mikulo
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Raczej bezmyślne...
    Mikulek (01.2010.) Idusia*(9 tc 09.2012.) Szymonek (05.2014.)
    Moje wypociny: http://www.pieluszkiwielo.blogspot.com/
    ...
    Dajcie mi modlące się matki, a uratuję świat. św. Augustyn

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

zalalam wrzatkiem otulacze PULowe. gdzies przeczytalam, ze tak mozna ( tak mi sie wydaje ). ale ktorys puscil fabe i biale strony sa w kolorowe plamki:/ pieluchy mozna uzywac, pod wzgl funkcjonalnosci nic im sie nie stalo, ale denerwuje mnie to z estetycznego punktu widzenia

Uprawnienia umieszczania postów