A ja mam taki problem: wybieramy sie w lipcu na kompleks odkrytych basenów (Węgry -nie napiszę nazwy bo brakuje mi liter. w każdym razie tam się chodzi nawet na cały dzień i trochę sie opala a troche kąpie w basenach. No i jaką pieluszkę tu dziecku założyć? Cały czas w pieluszce kąpielowej latac nie będzie bo ona nie chłonie (sprawdzałam - także te jednorazówki prawie nie chłoną bo nie mają żelu), a za każdym razem zmieniąć jak bedzie chciała do wody - to może być kłopotliwe. dodam że nie używamy pieluszek z PULem bo dzidzia dostaje odparzeń tylko wełnę lub huggiesy. Ktoś gdzieś pisał że używał na basen jakiś kąpielówek bez PULa ale nie mogę znaleść... Najbardziej to chciałabym pojechać nad morze i tam dzidzia by mogła latać po prostu golutka i byłoby fajnie.. ale na basenach przecież nie wypada. jak by kupę zrobiła w wodę to chyba bym sie ze wstydu spaliła... (zdarzyło jej sie raz do wanny i powiem wam: to był moment
. tak jak pisałam wcześniej- dzidzia ma wrażliwą skórę - gorąco będzie- boję się odparzeń.
a z drugiej strony.. PUL w wodzie nie zaszkodzi bo przecież woda będzie i tak wpływała... Może jednak kupić kąpieluszkę i zmieniać jak wyjdzie z wody?
Macie jakieś doświaczenia tego rodzaju? Bo ja już sie gubię?