Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 140 z 180

Wątek: pieluszki na basen.

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

paprotka czyli jak wyglada taka pielucha basenowa? PUL i co? podszewka z czego?
    boi tak kombinuje jak tu nie wydac 2x po 50 zl na pieluchy basenowe, wole kupic za to bambusy na noc
    tak sobie mysle, mzoe ja te kiesoznki w wannie na starszym wyprobuje
    Ostatnio edytowane przez agaja ; 21-07-2010 o 10:59

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

Ja użyłam raz na basenie kieszonki FB bez wkładu i było spoko. Słyszałam tylko, że chlor może PULowi szkodzić i zmniejsza jego żywotność.
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Szczerze, to nie wiem, czy to jest taki normalny pul jak w pieluszkach, bo jest obszyty podszewką i nie da się pomacać - taką cieniutką, hmm, nie wiem jak Ci opisać - ale zdaje mi się, że to coś podobnego jak jest od wewnętrznej strony w kroku zwykłych strojów kąpielowych ;> Z zewnątrz też jest obszyte takim materiałem, tylko w kolorze.
    Ale masz racje - najlepiej próbować różnych sposobów, a skoro dziewczyny piszą, że się da, to znaczy, że się da ;D
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

ja robiłam na odwrót kąpieluszkę IV używałam jako awaryjnego otulacza do tetry czy frotowego wkładu. otulacza czy samej kieszonki bez wkładu bym nie używała jako kąpieluszki, bo to jednak nigdy nic nie wiadomo.

Chusteryczka Awatar kejti

Domyślnie

też się nad tym zastanawiam właśnie i chyba wypróbuję tą kieszonkę, bez wkładu jutro na basenie, myślę, że będzie lepsza niż nasiąknięta wodą, ciężka kąpieluszka

Chustonówka Awatar agni
    Miejscowość
    Łódź - Polesie

Domyślnie

kąpielówki są szyte mniejsze i dopasowane (zakres w kg jest mniejszy) - bardziej szczelne są przez to w porównaniu z normalnymi kieszonkami czy otulaczami nawet - szczególnie przy nóżkach (obszycie dookoła) no i w sumie też w tali (też gumka dookoła). Jak Lenka zrobiła premierowo siku przed basenem to te kąpielówki musiałam rozpiąć żeby wyleciało :-D (posiadam Imse vimse)
    NB na pewno bym do tego nie porównała i na basen nie wzięła.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

dokładnie jak mówi Agni - mój Franc do dziś pływa w kąpieluszkach IV czarne jaszczury ( piękniejszych slipek na basen mu nie znalazłam w czasem jak wychodzi z wody albo leci na zjeżdzalnie to widzę, jak ukradkiem wylewa sobie wodę z majtasów, bo jak coś wpłynie to nie wypłynie ( dodam, że od roku już do wody nie sika, ale te kąpieluchy są takie śliczne, że żal nam się z nimi rozstać).

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kejti Zobacz posta
    też się nad tym zastanawiam właśnie i chyba wypróbuję tą kieszonkę, bez wkładu jutro na basenie, myślę, że będzie lepsza niż nasiąknięta wodą, ciężka kąpieluszka
    I jak test?

Co do kąpieluszek to nie odnoszę wrażenia,ze są ciężkie. Chodzimy na basen co tydzień i się super sprawdzają (mamy bambino mio) tym bardziej,ze mają regulacje w pasie na sznurek.
    Z kieszonkami zapinanymi na rzepy miałabym ten problem,że synek już je bez problemu rozpina, są tez większe. Mokry polar może być tez nieprzyjemny przy pupie.

Chusteryczka Awatar kejti

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    dokładnie jak mówi Agni - mój Franc do dziś pływa w kąpieluszkach IV czarne jaszczury ( piękniejszych slipek na basen mu nie znalazłam w czasem jak wychodzi z wody albo leci na zjeżdzalnie to widzę, jak ukradkiem wylewa sobie wodę z majtasów, bo jak coś wpłynie to nie wypłynie ( dodam, że od roku już do wody nie sika, ale te kąpieluchy są takie śliczne, że żal nam się z nimi rozstać).
    Aga a gdzie kupiłaś tę piękne kąpieluchy??

Cytat Zamieszczone przez kamelia Zobacz posta
    I jak test?
    a testu nie było, bo tata do pracy pojechał i nici wyszły z basenu

Chusteryczka Awatar Sania
    Miejscowość
    Tychy/Katowice

Domyślnie

Ja zakładam na basen kieszonki meenkee (czy jak to się tam pisze) i świetnie się sprawdzają Powiedziałabym, że robimy furrorę oryginalnymi gatkami. W porównaniu z kąpieluszką (mam Aquafloaties) są - moim zdaniem - dużo zgrabniejsze. Nasiąkają standardowo - nie mamy efektu ciężkiej i obwisłej pupy.
    Nie wiem jak to jest z ich trwałością i późniejszą chłonnością, bo używamy ich tylko na basenie.

Doradczyni Noszenia ClauWi®

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

jesteśmy po wakacjach. Młody testował wytrwale i tak: kupa się trzyma i nic nie wypływa. Robił w basenie i w foteliku do karmienia. Co ciekawe, w foteliku kupa się utrzymała, a siki wyleciały...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

A czy ktoś wie, czy we Wrocławiu można gdzieś kupić kąpieluszki Imse Vimse (te czarne w jaszczury mnie nęcą... )? Czy zostaje internet tylko?

Chustonoszka Awatar junona
    Miejscowość
    Częstochowa

Domyślnie

Jagnam, moja kąpieluszka IV (ale w morskie stwory i żółta) wisi od wieków na bazarku jakbyś chciała, ale ona jest od 7-10 kg.

Chustofanka Awatar suri80
    Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

Nie wiem jak IV ale BambionMio przeciekają.
    http://www.oczami-mamy.pl/

"Dziecko chce być dobre. Nie wie- wytłumacz, nie umie- naucz..."

Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

Ja kupiłam swego czasu starszakowi BambinoMio i siku przeciekło! Na szczęście jeszcze w domu...

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

ale kąpieluszka ma zatrzymywać tylko kupę! Nie chłonie siku! Też mam kąpieluszki na zbyciu...

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suri80 Zobacz posta
    Nie wiem jak IV ale BambionMio przeciekają.
    i powinny przeciekać,gdyby kupę przepuszczały to by było źle,ale siku jak najbardziej mogą.

Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

Brrr, jak sobie pomyślę w czym moje dzieci pływają...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Junona, to niestety moje dziecko już przekroczyło ten zakres

Chustonówka Awatar afiliacja
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    i powinny przeciekać,gdyby kupę przepuszczały to by było źle,ale siku jak najbardziej mogą.
    jak to mogą przeciekać? :/

a takie? http://allegro.pl/tots-bots-swim-tot...275307375.html myślicie, że będą przeciekały?

Uprawnienia umieszczania postów