paprotka czyli jak wyglada taka pielucha basenowa? PUL i co? podszewka z czego?
boi tak kombinuje jak tu nie wydac 2x po 50 zl na pieluchy basenowe, wole kupic za to bambusy na noc
tak sobie mysle, mzoe ja te kiesoznki w wannie na starszym wyprobuje
paprotka czyli jak wyglada taka pielucha basenowa? PUL i co? podszewka z czego?
boi tak kombinuje jak tu nie wydac 2x po 50 zl na pieluchy basenowe, wole kupic za to bambusy na noc
tak sobie mysle, mzoe ja te kiesoznki w wannie na starszym wyprobuje
Ostatnio edytowane przez agaja ; 21-07-2010 o 10:59
Szczerze, to nie wiem, czy to jest taki normalny pul jak w pieluszkach, bo jest obszyty podszewką i nie da się pomacać - taką cieniutką, hmm, nie wiem jak Ci opisać - ale zdaje mi się, że to coś podobnego jak jest od wewnętrznej strony w kroku zwykłych strojów kąpielowych ;> Z zewnątrz też jest obszyte takim materiałem, tylko w kolorze.
Ale masz racje - najlepiej próbować różnych sposobów, a skoro dziewczyny piszą, że się da, to znaczy, że się da ;D
ja robiłam na odwrótkąpieluszkę IV używałam jako awaryjnego otulacza do tetry czy frotowego wkładu. otulacza czy samej kieszonki bez wkładu bym nie używała jako kąpieluszki, bo to jednak nigdy nic nie wiadomo.
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
kąpielówki są szyte mniejsze i dopasowane (zakres w kg jest mniejszy) - bardziej szczelne są przez to w porównaniu z normalnymi kieszonkami czy otulaczami nawet - szczególnie przy nóżkach (obszycie dookoła) no i w sumie też w tali (też gumka dookoła). Jak Lenka zrobiła premierowo siku przed basenem to te kąpielówki musiałam rozpiąć żeby wyleciało :-D (posiadam Imse vimse)
NB na pewno bym do tego nie porównała i na basen nie wzięła.
dokładnie jak mówi Agni - mój Franc do dziś pływa w kąpieluszkach IV czarne jaszczury ( piękniejszych slipek na basen mu nie znalazłamw czasem jak wychodzi z wody albo leci na zjeżdzalnie to widzę, jak ukradkiem wylewa sobie wodę z majtasów, bo jak coś wpłynie to nie wypłynie ( dodam, że od roku już do wody nie sika, ale te kąpieluchy są takie śliczne, że żal nam się z nimi rozstać).
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
I jak test?
Co do kąpieluszek to nie odnoszę wrażenia,ze są ciężkie. Chodzimy na basen co tydzień i się super sprawdzają (mamy bambino mio) tym bardziej,ze mają regulacje w pasie na sznurek.
Z kieszonkami zapinanymi na rzepy miałabym ten problem,że synek już je bez problemu rozpina, są tez większe. Mokry polar może być tez nieprzyjemny przy pupie.
Ja zakładam na basen kieszonki meenkee (czy jak to się tam pisze) i świetnie się sprawdzająPowiedziałabym, że robimy furrorę oryginalnymi gatkami. W porównaniu z kąpieluszką (mam Aquafloaties) są - moim zdaniem - dużo zgrabniejsze. Nasiąkają standardowo - nie mamy efektu ciężkiej i obwisłej pupy.
Nie wiem jak to jest z ich trwałością i późniejszą chłonnością, bo używamy ich tylko na basenie.
![]()
jesteśmy po wakacjach. Młody testował wytrwale i tak: kupa się trzyma i nic nie wypływa. Robił w basenie i w foteliku do karmienia. Co ciekawe, w foteliku kupa się utrzymała, a siki wyleciały...
A czy ktoś wie, czy we Wrocławiu można gdzieś kupić kąpieluszki Imse Vimse (te czarne w jaszczury mnie nęcą...)? Czy zostaje internet tylko?
Nie wiem jak IV ale BambionMio przeciekają.
Ja kupiłam swego czasu starszakowi BambinoMio i siku przeciekło! Na szczęście jeszcze w domu...
ale kąpieluszka ma zatrzymywać tylko kupę! Nie chłonie siku! Też mam kąpieluszki na zbyciu...
Brrr, jak sobie pomyślę w czym moje dzieci pływają...
Junona, to niestety moje dziecko już przekroczyło ten zakres![]()
jak to mogą przeciekać? :/
a takie? http://allegro.pl/tots-bots-swim-tot...275307375.html myślicie, że będą przeciekały?