Pokaż wyniki od 1 do 20 z 180

Wątek: pieluszki na basen.

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

też się oawiam, że kupa może wypłynąć w okolicach nózek, większość kapieluszek jest inna, jak majteczki, ma ściągacze solidne w nogawkach. Wszystkie kąpieluszki nie posiadają wkładu chłonnego bo by wchłonęły wodę z basenu, chronią tylko przed wypływem kupy. Zwykle mają tylko frotkę od środka.
    My mamy floaties aqua nappies
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

te zalinkowane niewiele sie różnią od zwykłych kąpieluszek,chyba tylko tymi zapieciami.przeciętna kąpieluszka to po prostu gacie,chyba wolałabym dla niemowlaka taką rozpinaną,bo jak zrobi kupę to kładziesz dziecko i rozpinasz kąpieluszkę,a nie ściągasz przez nogi i kupsko się rozmazuje. Poza tym zadaniem każdej kąpieluszki jest po prostu złapanie kupy (i w innych płynne potrafią wycieknąć),moczu to nie trzyma i nie może technicznie,każda warstwa chłonna wciąga też wodę,dlatego w kąpieluszkach jej nie ma.
    ogólnie to lepiej uzywac polecanej na danym basenie kąpieluszki jak u Was,bo jeśli dzieć ma wpadke,to "sorry,ale państwo polecali te kąpieluszki dla niemowlaków,a wiele niemowlaków robi takie kupy".
    no i jest jedna zasada,jeśli decydujemy sie na wodę z niemowleciem to czy jednorazówka (jednorazówka też moczu nie wyłapie nawet w połowie,choc lepiej sobie radzi niż wielo) czy wielorazówka,nie ma znaczenia,musimy zaakceptowac to,ze dziecko może nagle przy basenie zacząć sikać na podłogę,po prostu często sprawdzamy,mamy na zapas kąpieluszki i tyle,gdy nie korzystamy z basenu czy morza,jeziora,dziecię siedzi na plaży, lepiej założyc od razu wielorazowa pieluchę,dziecko potrafi czując grubszą warstwę między nóżkami jakby bezwiednie sie wypróżnić,trzeba mu dac okazję do tego.nie jest to miły widok dla reszty ludzi taka wpadka na basenie czy plaży,ale na ewentualne dyskusje też należy być przygotowanym,w końcu sami tez bysmy nie chcieli się kapać w wodzie,w której jest mocz. czyli pełne zrozumienie dla innych ale i stanowczość.

Chustofanka
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Ja używałam Bambino mio, bo miały najlepszą opinię wśród naszych forumowiczek 3 lata temu. Ale niestety, zaliczyłam nieprzyjemną wpadkę - okazało się, że Dosia zrobiła na basenie rzadką kupę - i wszystko, co płynne, wypłynęło. Zostały tylko gęste frakcje. Myślałam, że spalę sie ze wstydu, a potem domycie córki pod prysznicem tak, żeby uniknąć komentarzy innych matek, to też była nieziemska ekwilibrystyka Z innymi pieluchami tego typu nie mam doświadczenia.
    Dobroszka - 10 styczeń 2009
    Bartosz - 02 grudzień 2013

Chustonówka

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi. Tak jak myślałam te kąpieluszki nie są niezawodne. Chyba dokupię pieluchy jednorazowe do pływania do czasu kiedy będzie mieć bardziej zwartą kupę, a te kupione kąpieluszki będę używać później.

Chustoholiczka

Domyślnie

Używam kąpieluszek ImseVimse oraz dwie pary spodenek-kąpieluszek firmy iplay, ale nie wiem czy iplay jest dostępne w Polsce.
    ImseVimse - nie zatrzymają wszystkiego, natomiast iplay zatrzymują. Są świetnie dopasowane przy nóżkach

Chusteryczka Awatar Jóna
    Miejscowość
    Jastrzębie - Zdrój

Domyślnie

Nam w jednorazówkach huggisowskich kupka też wypłynęła, więc nie ma pieluch idealnych.

Chustoholiczka

Domyślnie

Właśnie otrzymałam w prezencie dla mojego bobasa od mojej psiapsuły kąpieluszki firmy iplay z wkładami jak w pieluszkach. Wkłada się je pod pupcię tylko nie ma co tam przytrzymywać, bo w środku brak napów czy czegokolwiek do czego można by było przyczepić wkłady.
    Dam wam znac jak będą się spisywały. Co prawda mam syna a koleżanka sprezentowała kąpieluszki w kwiatki, ale co tam dla takiego maluszka to bez różnicy, prawda?

Są cudowne te kwiatuszki. Jak zrobię fotkę to wkleję.

Uprawnienia umieszczania postów