Synu wybiera się na basen.
Regulamin basenowy mówi: dzieci od 0-3 pieluszka kąpielowa
Powiedzcie mi czy pieluszka kąpielowa = kąpieluszka?
Na przykład taka?
Kiedyś czytałam na forum, że pieluszki kąpielowe jednorazowe nie chłoną siusiu, ich zadaniem jest tylko zatrzymać na miejscu grubszą sprawę? Czy tak?
Generalnie chodzi mi o to, czy jest obowiązek kupić na basen dla 1,5 roczniaka pieluszki kąpielowe jednorazowe np. huggisy, czy może być taka kąpieluszka, jak powyżej na zdjęciu?

Odpowiedz z cytatem

mała już była po jacuzzi i już ją przebrałam w pampka zwykłego (to jeszcze było jak mała nosiła to coś), zostawiłam ją z mamą a sama poszłam do sauny. Jak wróciłam po 15 min. mama mi się pochwaliła, że małą wsadziła do jacuzzi i się jeszcze mnie pyta rychło w czas: to taka pielucha do kąpieli? dżizas!!! a ja nie miałam już żadnej pieluchy na zmianę i mała musiała wytrzymać pół godziny bez sikania w aucie - wytrzymała
. w każdym razie tam się chodzi nawet na cały dzień i trochę sie opala a troche kąpie w basenach. No i jaką pieluszkę tu dziecku założyć? Cały czas w pieluszce kąpielowej latac nie będzie bo ona nie chłonie (sprawdzałam - także te jednorazówki prawie nie chłoną bo nie mają żelu), a za każdym razem zmieniąć jak bedzie chciała do wody - to może być kłopotliwe. dodam że nie używamy pieluszek z PULem bo dzidzia dostaje odparzeń tylko wełnę lub huggiesy. Ktoś gdzieś pisał że używał na basen jakiś kąpielówek bez PULa ale nie mogę znaleść... Najbardziej to chciałabym pojechać nad morze i tam dzidzia by mogła latać po prostu golutka i byłoby fajnie.. ale na basenach przecież nie wypada. jak by kupę zrobiła w wodę to chyba bym sie ze wstydu spaliła... (zdarzyło jej sie raz do wanny i powiem wam: to był moment