moj ma 9 kg
nosi rozmiar M, niby do 6 miesiecy
jest grubaskiemi ze wszystkich pieluszek wyrasta szybcciej ale kapieluszka nadal jest dobra
pomogłam cos?
mój ma 10kilo, M mu zwisa z tyłka
ale on szczuplaczek jest (ciuszki na 80cm, portki zazwyczaj luźne...)
wniosek - raczej L jeżeli już, ale proponowałabym M...
poszukam foty jak wygląda w tych kąpielówkach, ale chyba tegorocznej nie mam...
(rok temu też były dobra tylko jeszcze luźniejsze...)
edit - a zmierz obwód w udzie i pasie, to porównam czy w M by wlazła, w każdym razie IMO nie XL...
Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 28-04-2010 o 21:39
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
hmm, z tego co wiem one maja raczej "ciasna" rozmiarowke, na mojego szuplego roczniaka M w ubieglym roku ledwo sie miescila ale raczej XL nie polecam. Jesli juz to L.
chustomama.pl
mój Franek do dziś pływa w Xlkach - a ma 3,5 roku. z milości do czarnych jaszczurek na kapieluchach do dziś nie kupiłam mu żadnych innych gaci basenowych. edit
w świecie dziecka i na solcu możesz sobie na żywo obejrzeć. W lullaby chyba też.
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
Przyszły dzis do mnie i... jakoś sobie nie wyobrażam, że dziecko nie przesika...
Jak to działa?
Czy w takim razie mogę zabrać w nich dzieci na basen?
kąpieluszki działają tak samo jak pieluszki jednorazowe na basen. Ani jedne, ani drugie nie są szczelne, więc ich działanie ogranicza się do łapania kupy (chociaż gdy chodziliśmy z naszym jako niemowlakiem to nigdy nie robił kupy na basenie).
Po to są, żeby w nich zabierać dzieci na basen![]()
Asinus asino pulcherrimus
Tak właśnie
Tzn materiał jest nieprzemakalny - ale siuśki i tak wylecą bokiem, kupka ma się zatrzymać.
ja z moim w takowej na basen chodzę.
Na kursie na który uczęszczamy dostaliśmy jeszcze elastyczne spodenki (takie jakby kolarki z lycry) żeby już na pewno-na pewno nic nie wyciekło.
Idź i testuj śmiało![]()
chustomama.pl
Do mnie też dziś zawitała kąpieluszka IV i też przyznam szczerze byłam zaskoczona, że to taka konstrukcja cepa. Taki ot PUL na gumce, prostsze w wykroju niż otulacz, a droższe o dziwo.
Teraz sobie pluję w brodę, bo na bazarku akurat jak złożyłam zamówienie pojawiła się Kushies i to w naszym rozmiarze. Na L-kę będę czatować do oporu, bo IMHO producenci za dużo sobie za te kąpieluszki krzyczą.
Przemogłam się i założyłam Starszej na basen. Wszystko ok![]()
no to jak już to wałkujemy - to może wystarczyłaby pusta kieszonka???
Asinus asino pulcherrimus
jesteśmy po wakacjach. Młody testował wytrwale i tak: kupa się trzyma i nic nie wypływa. Robił w basenie i w foteliku do karmienia. Co ciekawe, w foteliku kupa się utrzymała, a siki wyleciały...
Synu wybiera się na basen.
Regulamin basenowy mówi: dzieci od 0-3 pieluszka kąpielowa
Powiedzcie mi czy pieluszka kąpielowa = kąpieluszka?
Na przykład taka?
Kiedyś czytałam na forum, że pieluszki kąpielowe jednorazowe nie chłoną siusiu, ich zadaniem jest tylko zatrzymać na miejscu grubszą sprawę? Czy tak?
Generalnie chodzi mi o to, czy jest obowiązek kupić na basen dla 1,5 roczniaka pieluszki kąpielowe jednorazowe np. huggisy, czy może być taka kąpieluszka, jak powyżej na zdjęciu?
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
Nie szyłam jej, kupiłam. Jedynie rzepy wyprułam i nabiłam napy
A kąpieluszka bambino mio podobnie wygląda?
W sensie kąpieluszka nie ma wkładu chłonnego tak?
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
Ja mam kąpieluszkę cheerokie (czy jak to się pisze) nie ma wkładu chłonnego i wygląda jak majteczki. PUL jest od zewnątrz podszyty bawełną chyba żeby było milej na pupie.