Pokaż wyniki od 1 do 20 z 180

Wątek: pieluszki na basen.

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

z tego co wiem, żadna pieluszka, jednarazówka basenowa też, nie chroni przed sikaniem do wody a tylko przed pływającą kupą.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    z tego co wiem, żadna pieluszka, jednarazówka basenowa też, nie chroni przed sikaniem do wody a tylko przed pływającą kupą.
    czyli rozsądek dobrze mi podpowiadał

a własnie mi się przypomniało ze wczoraj jakis tatus wporwadzał malucha ( na oko tak gdzie koło roku miał) w zwykłej jednorazówce.. po wyjsciu z wody pielucha małemu sięgała do kostek tatus zlitował się nad dzieckiem i wziął je na ręce zeby zaniesc na koc jak jakas babcia zwróciął mu uwage ze mały ledwo idzie bo ta pielucha taka cięzka..
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominika79 Zobacz posta
    czyli rozsądek dobrze mi podpowiadał

a własnie mi się przypomniało ze wczoraj jakis tatus wporwadzał malucha ( na oko tak gdzie koło roku miał) w zwykłej jednorazówce.. po wyjsciu z wody pielucha małemu sięgała do kostek tatus zlitował się nad dzieckiem i wziął je na ręce zeby zaniesc na koc jak jakas babcia zwróciął mu uwage ze mały ledwo idzie bo ta pielucha taka cięzka..
    ech....moja mama tak zrobiła mała już była po jacuzzi i już ją przebrałam w pampka zwykłego (to jeszcze było jak mała nosiła to coś), zostawiłam ją z mamą a sama poszłam do sauny. Jak wróciłam po 15 min. mama mi się pochwaliła, że małą wsadziła do jacuzzi i się jeszcze mnie pyta rychło w czas: to taka pielucha do kąpieli? dżizas!!! a ja nie miałam już żadnej pieluchy na zmianę i mała musiała wytrzymać pół godziny bez sikania w aucie - wytrzymała
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Chodzimy właśnie na basen w pieluszce wielorazowej tzw kąpieluszce pływaczkach czy zwał jak zwał
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    Bardzo duzo osob, takze doroslych sika do wody (ogladalam kiedys program na ten temat i az mnie zatkalo)... Troche siusiu malego dziecka nie jest problemem A pieluszki faktycznie maja na celu zatrzymac kupe, bo jak kupa wyladuje w wodzie to konieczne jest spuszczenie calej wody i wyczyszczenie basenu.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

He he mnie w dziecinstwie straszyli, że jak się zsiakam do basenu, to woda bedzie czerwona

O kupę sie nie boje, ale w razie draki chyba jednak pozostanę przy kąpieluszkach a nie zwyklych kąpielówkach

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myrra Zobacz posta
    He he mnie w dziecinstwie straszyli, że jak się zsiakam do basenu, to woda bedzie czerwona
    U nas to samo wszyscy mówili
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

mimo, ze hanka odpieluchowana, to na basen zakladam jej pieluche kapielowa. na ogol dosyc dlugo siedziemy w wodzie i mam pewnosc, ze wszysko co ma zostac w pieluszcze-zostanie. ale z tego co widze ludzie sie tym wcale nie przejmuja w uk. chodza nawet z takimi maluszkami paromiesiecznymi w zwyklych strojach. kupa plywajaca juz sie niestety zdazyla... fuuuuj.
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Chustonoszka
    Miejscowość
    Swidnica

Domyślnie

wlasnie imse vimse ma takie specjalne wielorazowki no i dzis odkrylam gatki dla niemowlat zaklada sie je na gole cialko bez pieluszki i one chronia przed wyciekiem kupy, bo z siuskami wiadomo jak jest

a propos sikania do wody to mama mnie straszyla ze wyplynie kolo mnie taka zolta plama

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Żadna pielucha, czy to jedno- czy wielorazowa, nie chroni przed siusianiem do wody. No bo jak materiał/wkład chłonny, który już jest nasączony wodą na maxa, ma wchłonąć coś jeszcze. Wszystkie basenowe pieluszki chronią jedynie przez pływająca kupą.
    A jeśli ktoś myślał inaczej, to sorry

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Renka Zobacz posta
    wlasnie imse vimse ma takie specjalne wielorazowki no i dzis odkrylam gatki dla niemowlat zaklada sie je na gole cialko bez pieluszki i one chronia przed wyciekiem kupy, bo z siuskami wiadomo jak jest

a propos sikania do wody to mama mnie straszyla ze wyplynie kolo mnie taka zolta plama

hehe a ja słyszałam o plamie koloru.... fioletowego

może nie jezdzimy zbyt czesto ale do tej pory nie zdazyły się problemy z wpuszczeniem na basen w wielorazówce
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Uprawnienia umieszczania postów