Pokaż wyniki od 1 do 20 z 61

Wątek: Najgorszy otulacz- ranking ;)

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Dołączam się do tematu bo choć nie świeży, to może się opinia przyda nie przypasował nam zachwalany flip(do tej pory chodzę zła,że tyle kasy w niego wsadziłam)kontakt skóry z pulem i odparzenia na pleckach z powodu odwijającej się zakładki,drugi to KIKKO ma używam awaryjnie ale nie ma szału rozmiarówka jakaś dziwna (synek który nosi L we wszystkich tu po prostu pływa),nie ma możliwości regulacji obwodu rzepem np.zapiąć jeden na drugim jak dla mnie niska jakość za niską cenę.Przecieków nie było, ale to dlatego,że nie darzę go zaufaniem i często(ku zgrozie synka)sprawdzam pieluchę .Z pulowych najlepiej CB i CP no i pupeko, a ostatni wyłącznie wełniaki samoróbki.Co do canpola używałam 12 lat temu i dziś już bym go pewnie nie kupiła bo cerata czy nawet folia, wtedy to była jedyna opcja dla wiązanych foliowych gaci które często się rwały.Nie odradzam ich, nie każdy może się przecież na coś lepszego wykosztować...Trzeba tylko cześciej zaglądać ,żeby dziecku kompresu z siuśków nie fundować.
    Ale ten niby oddychający pul też mi takie spustoszenia sieje na skórze synka,w pieluszce bez sprawdzenia nie chodzi nigdy dłużej jak godzinę...
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

U nas IV z bawełny organicznej nie dawały rady (miałam z bazarku używany). Flip z tetrą (bo się przesuwała) zazwyczaj bokiem ciekł, ale już z wkładkami było nieźle

Chustofanka Awatar karminek
    Miejscowość
    juz Gdańsk...

Domyślnie

Bambino mio i Bambinex najgorsze, przez wstretne rzepy

a IV bawełna, mimo że używka z allegro za 10zł działał niezawodnie!
    {baTonik} & {NasteczkaPółCiasteczka} 12.01.12

Chustomanka Awatar Marsjanka
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

najgorsze: bambinex, motherease, i stare TB

najulubieńsze: bambino mio, IV (bawełna i wełniaki), flipy, blueberry
    Kasia
    mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
    www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

chciałam tylko napisać, że mam i używam zarówno IV PUL, IV PUL bawełniany, IV wełna, jak i bambinomio. Nic im nie mam do zarzucenia. Uzywam ich rzadko, bo mam inne lepsze (chodzi głownie o przecieki bokiem), ale nie żeby jakoś dziecku szkodziły!
    Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012

Chustonoszka Awatar bibka
    Miejscowość
    łódź

Domyślnie

Oprócz tych zatłuszczonych z drugiej ręki, to najgorsze są kushies czy jakoś tak, bo za wąskie i wszystko wychodzi bokiem, a poza tym okropna cerata nieoddychająca.

Uprawnienia umieszczania postów