Pokaż wyniki od 1 do 20 z 61

Wątek: Najgorszy otulacz- ranking ;)

Mieszany widok

Chustonoszka

Domyślnie

Mam identyczne typy jak Mamuśka:

1. bambinex one-size: twarde, sztywne, odciskające się gumki, zbyt wąski w kroku, żeby zakryć formowankę nocną, zaciągający wilgoć od strony pachwinek, i co najgorsze, to absolutnie sztywne, drapiące, odwijające się lamówki na skrzydełkach i drapiące wielkie rzepy.

2. Imse Vimse: miękkie i z dobrym wykończeniem przy nóżkach, ale niestety rzepy raniły i brzuszek, i nóżki.

Dla porównania mam jeszcze:
    - Mother Ease (L) i pomijając jego szerokość, to jest na napy zapinane z boku, więc nic nie drapie i nic nie uciska;
    - gatki Storchen - nie zdarzyło mi się ich lanolinować (piorę tylko w mydle marsylskim) i po roku intenstywnego użytkowania nic nie przecieka i dalej świetnie się spisują. Dla mnie faworyt.

Chustofanka Awatar guciamama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

najgorszy to ten, którego od razu pozbyłam się bez żalu - tetro wełniany - tak się gumki odciskały i wbijały w ciałko, że masakra! no i niestety, po czasie okazało się, że IV z organicznej bawełny, które tak lubiłam, zaczeły przeciekać na potęgę i na dodatek zesztywniały jakoś tak, zeszmaciły się dość szybko. za to wełna IV, storczenowe gatki i flipy u nas królują!

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

a ja tetro na razie b. lubię, IV z bawełną chyyba najgorszy
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Mam troche otulaczy (PULowych, nie lubię polaru i nie próbowałam wełny), najgorszy z nich jak do tej pory to był Bambinex - rzepy fatalne, drażniące i sztywne. Za rzepami ogólnie nie przepadam, stąd miłość do FLIPa między innymi, ale jednak wolę chyba rozmiarowe otulacze, a z nich najlepiej mi się współpracuje z amerykańskimi ProRap (falbanki przy udkach!) i CottonBottoms. NIe narzekam też na Bambino Mio.

Uprawnienia umieszczania postów