Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: jaki plecak?

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie jaki plecak?

Odważyłam się i zamotałam młodego na plecach.
    Igor miał rączki na zewnątrz przez co za bardzo odchylał mi się do tyłu.
    Chusta była w zasadzie dosyć mocno dociągnięta, jednak za nisko.
    Doradźcie jaki plecak wiązać, żeby mały był bardziej okryty chustą.

Chusteryczka Awatar olazola
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solve Zobacz posta
    Odważyłam się i zamotałam młodego na plecach.
    Igor miał rączki na zewnątrz przez co za bardzo odchylał mi się do tyłu.
    Chusta była w zasadzie dosyć mocno dociągnięta, jednak za nisko.
    Doradźcie jaki plecak wiązać, żeby mały był bardziej okryty chustą.
    A ja ponowię pytanie autorki wątku. Co to jest, że dziecko mi się odchyla,czuję to przez momentalne przeważenie, Ala często pokazuje w chuście jaka jest duża, czy jak ją coś zaciekawi, to się wychyla do tyłu, żeby zobaczyć i wtedy czuję taki przechył, wiem że nie powinno tak być. Wiążę plecak z krzyżem, jak to zrobić, żeby poziomy pas materiału był naprawdę wysoko pod ramionkami a nie zjeżdżał do pasa małej? Bo chyba on tutaj jest głównym winowajcą.
    Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

bardzo mocno dociagac czestbelt, zwlaszcza gorna czesc.
    po przelozeniu jednej poly dociagnac fragment po fragmencie, potem przelozyc druga i ja tez dociagnac.
    przy samym ukladaniu pol na plecach tez mocno napinac material.
    lekko podskakujac dociagnac cale pasy na raz.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

Z tym dociągnięciem czestbelta to jest problem, słaba jestem w łapie, i jak już młodą zarzucę na plecy, ujarzmię, to już nie mam siły na porządne zawiązanie, no i jeszcze chusta 4,6. Poły chyba dociągam dobrze, jest mi łatwiej. Ale będę pracować, teraz nie mam wyboru, jesteśmy bez wózka, przynajmniej do soboty, bo już słyszałam, że teściowa zorganizowała jakiś

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olazola Zobacz posta
    A. Wiążę plecak z krzyżem, jak to zrobić, żeby poziomy pas materiału był naprawdę wysoko pod ramionkami a nie zjeżdżał do pasa małej? Bo chyba on tutaj jest głównym winowajcą.
    a wiążesz z chestbeltem czy prowadzisz pasy od razu do góry?? jak wiążesz z chestbeltem to zawiąż go bardzo mocno nad piersiami a dopiero później rozprowadzaj poły na ramionach i na pupie dziecka. to uwiązanie powinno spowodować, że dziecię będzie miało poziomą połę wyżej.
    mój syn bardzo lubił plecak z krzyżem mniej więcej do swojego roku. potem tylko prosty plecak ponieważ mocno się odpychał podczas wiązania i nie miałam siły dobrze tego dociągnąć aby właśnie ta poła mu nie zjeżdzała
    kazde dziecko jest inne

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Na początku wiązałam z krzyżem i jordana. Teraz noszę tylko w prostym i jest nam wygodnie W prostym super jest to,że dziecko jest wysoko.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    a wiążesz z chestbeltem czy prowadzisz pasy od razu do góry?? jak wiążesz z chestbeltem to zawiąż go bardzo mocno nad piersiami a dopiero później rozprowadzaj poły na ramionach i na pupie dziecka. to uwiązanie powinno spowodować, że dziecię będzie miało poziomą połę wyżej.
    tak właśnie staram się robić

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    potem tylko prosty plecak ponieważ mocno się odpychał podczas wiązania i nie miałam siły dobrze tego dociągnąć aby właśnie ta poła mu nie zjeżdzała
    kazde dziecko jest inne
    z tym odpychaniem właśnie mamy to samo, a prostego nie umiem dobrze zawiązać, bo mam wrażenie że Ala mi wypada dołem. Teraz to i tak bez znaczenia, bo bunt na całego, chusta be, mt be, wózek do czasu a później też be, ogólnie to marudzenie, wspinanie się po mnie w niewiadomym celu, bo jak biorę na ręce lub wiążę w chustę to jest histeria, ehh czekam aż mi się dziecko naprawi.

Uprawnienia umieszczania postów