Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Chusta a nosidło.

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie Chusta a nosidło.

Franek ma 13,5 miesiąca. Od jakichś 2 miesięcy lepiej jest nam w MT. I tak się zastanawiam czy nosidła są lepsze dla większych dzieci, tzn jest nam obojgu w nich wygodniej? W plecaczku w chuscie mam wrażenie mam jakoś nie tak środek ciężkości, wydaje mi sie że dobrze dociągam. Ale ręce Franek ma na wierzchu co daje mu możliwość odchylenia się. Natomiast w MT jest do mnie przyklejony rece ma pod paskami i mam wrażenie ,że lepiej mi sie nosi. Czy tak jest w istocie , czy raczej żle wiążę plecaczek?

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chusteryczka Awatar anifloda
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Myślę, że może być wygodniej, jeśli nosidło jest dobrze dobrane, co by nie mówić, to łatwiej i szybciej wrzuca się dziecko w nosidło, no i możliwości skopania wiązania jest mniej.
    Mi jednak o niebo wygodniej jest w chuście, jestem drobna, mam małe dzieci i co bym nie robiła, mam poczucie że w nosidle dziecko nie przylega idealnie i nie mam pełnej kontroli. Po pewnym czasie zaczynają mnie boleć plecy. W chuście mogę bez problemu nosić kilka godzin, w zeszłym roku weszłam z roczniakiem w Ince na Śnieżkę.
    Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)

W Poznaniu też nosimy!
    anifloda kontra nitki

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Wlasciwie stopien przylegania Franka do Ciebie nie powinien drastycznie sie roznic wtedy, gdy ma rece w chuscie na zewnatrz. Fakt faktem, ze czesto wydaje sie, ze plecak jest mega super dociagniety, ale wystarczy rzut oka w lustro z boku - i widac, ze sie noszacy nieznacznie pochyla do przodu. I to pewnie jest to, co opisujesz lepszym noszeniem.

Inna sprawa ze mejtaj mejtajowi nierowny. Sa takie, ktore maja wygodny dla danej osoby pas biodrowy, a sa takie, w ktorych pas sie wbija w cialo i nie jest wygodnie, chocby dziecko super przylegalo. Tak wiec jesli trafilas na "swoj" MT, to go trzymaj a do plecaczkow sie nie zniechecaj, szczegolnie jesli Franio lubi spac na plecach
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Uprawnienia umieszczania postów