-
Chustofanka
Jeśli chodzi o uczulanie przez mikropolar to uważam że warto inwestować w kieszonki które mają mikropolar z atestem eko-tez standard 100 i takie mogą mieć kontakt bezpośredni ze skórą dziecka, dzieci do lat 3. Moja koleżanka ma dziecko z azs, kupiła kieszonki z takim mikropolarem i jest zadowlona.
-
Chustofanka
Nie kupowałabym chińskich kieszonek. To napewno w takiej sytuacji
-
Chustofanka
I wkład mikrofibrowy bezpośrdnio przy pupie dziecka to tez słaby pomyśl, ma bardzo duże właściwości chłonne, nie ma atestów i moż epodrażniać skórę dzieci. Nawet nie mających AZS.
-
-
Chustonoszka
ja bym sprzedała kieszonki z polarem, wykorzystywanie ich jako otulaczy jest trochę bez sensu bo to i więcej warstw (=większa pupa) i polar przecież grzeje, nawet jeśli jest dalej od pupy- a za chwilę będą upały.
-
Chustofanka
Tez bym tak zrobiła. Otulacze i ewentualnie wyprobować można pieluszki z atestowanym mikropolarkiem. Przynajmniej są na 100% bezpieczne dla dziecka.
-
Chustomanka
Ok, czyli z jednym sprawa jasna, kieszonki nie będą otulaczami. Pomału sprzedaję, na razie te, których nie będę na pewno używać.
Zamówiłam galotki wełniane i otulacz pulowy, po jednym na próbę. Ale wertuję forum i szukam informacjo co wsadzić do środka. Na pewno te wkłady co mam do kieszonek, to się nie nadają. Można tetrę (ale zerowa chłonność), Kikko, muśliny, prefoldy albo formowanki. Napiszcie mi konkretnie co będzie najbardziej chłonne i tanie a zarazem nie zrobi mega tyłka i będzie wygodne dla biegającego dziecka? Chciałabym też aby było w miarę wąskie w kroku. W miarę
Jest cała masa tych formowanek, wcale nie są tanie, hmmmm a nie chcę używanych. Taką pieluchę nieformowaną to jak trzeba złożyć? wystarczy normalny prostokąt i między nogi? On się będzie trzymał w tym otulaczu? ale wtedy, tak sobie myślę, nóżki dziecka będą dotykać pula a to takie niemiłe. Jak wciągnąć wełniane galotki na prostokąt z tetry przy wierzgającym dziecku?
formowanki muszą być bez mikropolaru, takich też nie ma dużo....większość jednak go ma. Znowu tyle pytań i wątpliwości...
Uprawnienia umieszczania postów