Pokaż wyniki od 1 do 20 z 47

Wątek: jak sprytnie przejść z kieszonek na otulacze+wkłady

Mieszany widok

Domyślnie

[QUOTE=magda1980;1185902]przecież możesz ich uzywac tak samo jak tetry.
    moja mikrofibra jest miękka,choć dużo używana,nie wiem jak pierzesz,ale może warto ją odświeżyć,żeby znowu była miękka.

Mam zwykłe wkłady z mikrofibry, bardzo szorstkie, nawet nowe. Poza tym jeżeli małego uczula polarek to taka mikrofibra na pewno też, to też sztuczne.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Albo sprzedaj to co masz i kup od Marsjanki z wielorazowo kieszonki bez mikropolarku/welurku, z bambusem od środka...
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ja je bardzo lubie,sa mega cienkie i mieciutkie
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustodinozaur Awatar rafandynka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Hmmm...przez 13 miesięcy go uczulał czy dopiero niedawno "zaczął"?
    Gacie wełniane kosztują 45zł (Storchenkinder), wystarczą dwie sztuki, ostatecznie jedna i co jakiś czas w zastępstwie te z kieszonek. Tylko że do gaci lepsze formowanki. Jeśli masz wkłady to raczej coś typu Amsterdam, żeby dobrze ten wkład się trzymał. Sprzedasz 2 kieszonki - kupisz Amsterdama, wypróbujesz czy faktycznie od tego uczulenie i najwyżej sprzedasz resztę kieszonek, dokupisz drugiego wełniaka, wkłady, parę formowanek na noc i wyjścia....
    Wełnę się wietrzy, pranie raz na 3 tyg. mu starczy.
    Wełna ma jeszcze jedną cudowną właściwość, czuć kiedy dziecko ma wewnątrz mokro bez grzebania się w pieluszce. Nie jest mokra ta wełna, a jednak się to wyczuwa. Ale ja kocham wełniaki
    Niektóre dzieci (moja Hania na przykład) źle znoszą nie tylko mikropolar, ale i PUL, więc wypróbuj po prostu drogą eliminacji.
    Ostatnio edytowane przez rafandynka ; 27-04-2011 o 21:11
    A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta

Mam zwykłe wkłady z mikrofibry, bardzo szorstkie, nawet nowe. Poza tym jeżeli małego uczula polarek to taka mikrofibra na pewno też, to też sztuczne.
    nie wiem,jak u Twojego syna,ale nie jest to ZUPEŁNIE regułą,że jesli mikropolar uczula to i mikrofibra też będzie-dodaję to tak dla porządku,żeby dziewczyny/chłopaki nowi w temacie nie sugerowali się Twoim przypuszczeniem.
    bez próbowania do niczego nie dojdziesz,co więcej-bambus,o którym tyle się pisze na forum,że jest naturalny,ma naprawdę niewiele wspólnego z naturalnością,przede wszystkim to wiskoza bambusowa,a duża część pieluch z tą wiskozą (z samego bambusa to chatkę możemy zbudować a nie pieluchę uszyć) ma dodatek poliestru,jedynie czasem jest 70%wiskozy bambusowej i 30% bawełny,co nie zmienia faktu,że ciągle wiskoza bambusowa w skrócie zwana bambusem nie ma właściwości bambusa (antygrzybicznych i tak dalej).to wszystko jest w tym dziale forumowym zresztą.więc tetra bambusowa także może uczulić dziecko,co się zdarza niestety.

jeśli chcesz wykluczyć na bank uczulenia to powinnaś się zainteresować jedynie pieluchami/wkladami z czystej biobawełny bądź bawełny,bo nawet pieluchy konopne potrafią posiadać domieszkę poliestru,o czym dopiero dowiadujemy się po zakupie pieluchy i przeczytaniu metki,bo nie ma tego w opisach sklepów.

Chustonoszka

Domyślnie

ja bym nie ryzykowała przy azs z wełną.
    Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

ja też miałam wrażenie, że mikropolar uczula, apotem się okazało, że to sik był żrący, bo zęby szły
    opcja z kupowaniem tych, jakby nie było, całkiem kosztownych prefoldów niezbyt dobra IMO
    ja bym kupiła tani otulacz - MamaMaria3 ma fajne - i zwykłą tetrę lub ręcznik IKEA

poobserwuj jeśli faktycznie będzie taka rewelacyjna poprawa, to wtedy rozważsprzedaż kieszonek na kieszonki z bambusem od środka lub formowanki + wełniane gacie

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta

kurczę moje wkłady mikrofibrowe to najbardziej miękkie wkłady jakie mam... może byc cos bardziej miękkiego?
    mam jeszcze bambusowe (są twardsze i bardziej szorskie), konopne (sztywne- trzeba je dobrze zmiętosić) zwykła tetra też nie jest tak mieciutka. myślałam ze każda mikrofibra jest mięciutka... a juz w ogóle nowe to delikatniejsze od ubranek bawełnianych...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Domyślnie

No i dzisiaj znowu pupsko czerwone z wypryskami. Cholerka no. A cały czas miał albo podkładkę tetrową albo podkład bambusowy, latał z gołym pupskiem. I jestem w punkcie wyjścia. Wczoraj było ładnie, dzisiaj już nie. Może faktycznie sik, idą mu czwórki...moja koncepcja padła.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

przy dwojce moich pieluchowanych w okresie około pierwszych urodzin wlaśnie gdy tylne zęby wylaziły,bylo identycznie.czy mocz i pieluchy Ci nie śmierdzą?bo wtedy też zapach robi się ostrzejszy,nie tylko mocz jest żrący.po jakimś czasie wszystko mijalo i znowu wracało do normy,tyle że w tym czasie nawet wszelkie maści,ekojednorazówki nie pomagaly.
    może to po prostu zęby idą...

Domyślnie

zęby idą na pewno tylko czy to pupsko od zębów to nie wiem. Ma tych zębów już masę, mógłby trochę zwolnić Nie wiem czy siki bardziej czuć, na pewno je bardziej czuję w wielo niż w jednorazówkach. Pisałam też w innym wątku, że po praniu czuję mocz we wkładach. Dziewczyny pisały o płukaniu, gotowaniu...ale ja i tak czuję, może mam to w głowie a nie w nosie
    dzisiaj lepiej, zaryzykowałam nawet FB bez flanelki, bo mi się skończyły i mały przeżył

Domyślnie

Jeśli chodzi o uczulanie przez mikropolar to uważam że warto inwestować w kieszonki które mają mikropolar z atestem eko-tez standard 100 i takie mogą mieć kontakt bezpośredni ze skórą dziecka, dzieci do lat 3. Moja koleżanka ma dziecko z azs, kupiła kieszonki z takim mikropolarem i jest zadowlona.

Domyślnie

Nie kupowałabym chińskich kieszonek. To napewno w takiej sytuacji

Uprawnienia umieszczania postów