marysiu - piękna kieszonka
może ciut za nisko Maleństwo, bo niby powinno się dać w czółko cmoknąć.
i na pierwszej fotce nóżki nieco niesymetrycznie, lewa chyba ciutkę niżej, ale może to kwestia tego, jak Ty stoisz, Twojej postawy.
generalnie - pięknie![]()
dla mnie - bomba!!![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
ułożenie nóżek może być też spowodowane tym że jedną ręką dociągasz mocniej niż drugą, ale ta asymetria jest minimalna.
kolanka mogły by być odrobinkę wyżej i nóżki mniej rozłożone na boki.
Ale ogólnie bardzo dobrze
Plecki ładnie zaokrąglone i kręgosłup wygląda na symetrycznie ułożony.![]()
Basia mama 5 małych Trolli![]()
Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
KIESZONKI gratuluję. Nie wiem ile ma dzieciątko ale mogoby mieć nóżki bardziej przed sobą niż na brzuszku
super kieszonka, naprawdę! fotka jak instruktażowa z lalą
a co do bioderek - z tego, co wiem, to właśnie bardzo dobrze jest nosić w chuście właśnie w kieszonce.
no to jeśli ma 7,5 tygodnia to ABSOLUTNIE KONIECZNIE podtrzymuj główkę jedną połką !!!
myśmy Róze nosili od 6 tyg zycia i nie zawsze i ktutko miała zakładana jedną połe zeby głowe podtrzymywała
a przy Anieli wcale tego nie stosujemy bo zaczyna wrzeszczeć-naciągamy wysoko i rolujemy kraweńdź przy głuwce i ona trzyma głowe-stabilnie-moge nawet zrobic pochył do przodu i główka jak przyklejona do mnie więc chyba nie absolutnie konieczne
Ostatnio edytowane przez Fusia ; 02-05-2011 o 22:42
Żona Damiana. Matka Róży
(28.10.2009), Anieli
(1.03.2011) i Łucji
13.06.2013
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
a z ciekawości dlaczego? przecież jeżeli kark jest podtrzymany przez poziomą warstwę (czyli jak na obrazku - chusta dobrze dociągnięta aż do podstawy czaszki), to nie ma najmniejszej potrzeby zaciągania bocznej kurtynki??
Marysiu - wiązanie super - na pewno pomoże w problemach z bioderkami - możesz pokazać ortopedzie jak się nosicie - pewnie mu się spodoba![]()
Ostatnio edytowane przez Kanga ; 02-05-2011 o 23:24
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
piękna kieszonka, brawo!
Cobra, a dlaczego, skoro chusta jest dobrze dociągnięta przy główce i podtrzymuje?
dlatego, ze mama może się musieć ruszyć gwałtowniej a przy tak maleńkim dziecku lepiej jest bardziej zabiezpieczyć niż mniej, ale ja w ogóle wyznaję zasadę, ze lepiej na zimne dmuchać![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
no ja przez gwałtowne ruchy rozumiem konieczność powstrzymania starszej latorośli przed zrzuceniem kwiatka w doniczce - tak na przykład
ale skoro większość uważa, ze nie trzeba to się wycofuję...![]()
piękna kieszonka!
Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15