Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: wielo poza domem

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

A które są które? Jest jakiś wątek, który rozbiera papierki na części pierwsze?
    I tak będę musiała te moje IV wykorzystać, potem zobaczymy.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Dziękuję bardzo.

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

my wielo zawsze uzywamy na wyjścia, nawet w podróży juz nie raz uzywaliśmy - np przy 10 godzinnej podróży nad jezioro, kilka wyjazdów 3 godz w jedną strone tez było więc 6 godz w samochodzie + ze 3 godz na miejscu i tez cały dzien wyszedł, wielo w worku, z kupa też, zawiazane szczelnie, pielucha zapęta żeby nic nie wylecialo, w domu płukałam i prałam. nigdy plamy nam nie zostały
    jedyny minus to to że spro zajmują mi wielo w torbie, zawsze jade obładowana jakbym na tydzien wyjeżdzała hihi

Domyślnie

niemowlę to trochę tych kupek trzaska, starszy zrobi jedną, dwie, więc jest to do opanowania. Ja się 'boję' kup w terenie jestem w stanie przewiedzieć czy będzie kupa czy nie, na krótkie wyjście zakładam wielo i biorę jedną na zmianę. Na długie wyjścia, jak wiem, że nie będzie gdzie przeprać a kupa jest możliwa, to zakładam jednorazówkę. Poza tym stresuje mnie pranie w terenie i nie robię tego, chyba że jestem u kogoś w domu.
    Bo nawet jeżeli są publiczne toalety, to osobiście nie chciałabym myć rąk w umywalce gdzie była prana pielucha z kupy obcego dziecka. Nie chciałabym aby takiej umywalki dotykało moje dziecko. Nie czarujmy się, to tak jakby dziecko zrobiło kupę do umywalki. W domu porządnie myję umywalkę czy prysznic i wszystko dookoła, w publicznej toalecie nie ma takiej możliwości.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja wolę jednak jednorazówki - zwłaszcza na długą podróż - nie mamy samochodu i każdy gram który zabieramy jest mocno przemyślany.
    no i nie wyobrażam sobie taszczenia worka z pieluchami gdy do moich rodziców jedziemy pociągiem i 2-3 autobusami.
    Gdybym miała więcej kasy zainwestowałabym we wkłady jednorazowe do otulacza. wyrzuca się całe i po kłopocie
    a otulacze lekkie i mało miejsca zajmują.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

pakuję z kilka sztuk tych najchlonniejszych i gitarra
    jak dziewczyny dają radę z wielo w żłobkach, to co dopiero na całodniowy wypad

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kofeina Zobacz posta
    A propos papierków - czy ja coś źle robię? Bo te papierki non stop wyjmuję zwinięte w elegancki rulonik, który kupy nie zatrzymałby w żadnym wypadku.
    Cytat Zamieszczone przez kofeina Zobacz posta
    A które są które? Jest jakiś wątek, który rozbiera papierki na części pierwsze?
    I tak będę musiała te moje IV wykorzystać, potem zobaczymy.
    IV Ci się tak rolują? bo ja tylko IV uznaję i kocham je mocno

Chustonoszka

Domyślnie

mój człowieczek ma 2,5 m-ca tylko, więc potrafi i 8 kup w ciągu dnia zrobić, na pewno się nie przewidzi.
    dobrze wiedzieć że po woreczkowaniu wszystko się spiera ale przyznam że walka ze zleżałymi/zaschniętymi kupami to już mnie odrzuca mocno. podobnie płukanie w publicznych łazienkach, zresztą chyba bym nie potrafiła ze względu właśnie na innych użytkowników, jak ktoś pisał wyżej.

no dobra, całodniowy wypad w wielo, a wyjazd weekendowy np na 3 dni? bo prania ręcznego pieluch to ja odmawiam, zresztą nawet nie wiem jak to trzeba by prać żeby doprać, jak zapieram na świeżo to zostają żółte plamy zawsze, a w pralce schodzą bez problemu.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja mam inny problem z wyjazdem - wyjeżdżam sama na 2 dni i zostawiam chłopaków z tatą. no i mąż kategorycznie odmówił stosowania wielo.
    normalnie - zakłada, ale w razie kupy to ja zapieram, ja nastawiam pranie itd... no wiec chyba zapas baby dream muszę nabyć i juz zapomniałam ile jednorazówek zużywa takie dziecko (zakładam ze tacie nie da sie posadzic ani na nocnik ani na kibelek, jak na razie mi się udało tylko kilka razy i to na chwilkę, choć woła ślicznie -dziś szeptem do ucha)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fijonka Zobacz posta
    mój człowieczek ma 2,5 m-ca tylko, więc potrafi i 8 kup w ciągu dnia zrobić, na pewno się nie przewidzi.
    dobrze wiedzieć że po woreczkowaniu wszystko się spiera ale przyznam że walka ze zleżałymi/zaschniętymi kupami to już mnie odrzuca mocno. podobnie płukanie w publicznych łazienkach, zresztą chyba bym nie potrafiła ze względu właśnie na innych użytkowników, jak ktoś pisał wyżej.

no dobra, całodniowy wypad w wielo, a wyjazd weekendowy np na 3 dni? bo prania ręcznego pieluch to ja odmawiam, zresztą nawet nie wiem jak to trzeba by prać żeby doprać, jak zapieram na świeżo to zostają żółte plamy zawsze, a w pralce schodzą bez problemu.
    wiesz co... tak serio mówiąc, to ja wielo polecam chyba dopiero po skończeniu 3ego miesiąca. no, chyba, że tetra i otulacz by zdały egzamin. ale nie jestem pewna. za 2-3 tygodnie się zmienią kupkowe nawyki - wtedy powinno Ci być dużo łatwiej.

Na wyjazd - pojechałabym z wielo tylko mając GWARANCJĘ, że będę miała codzienny dostęp do pralki i bezpiecznego miejsca do suszenia choć wiem, że są dziewczyny, które w czasie wyjazdów piorą ręcznie

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

ja poza domem tez uzywam wchucam do worka i tyle.
    ale na dłuzszy wyjazd pow tygodnia to jednorazowki eko i tyle.
    bo w zeszlym roku na wakcjach pralismy recznie 2 tyg ja nie mialm problemu ale m.tak i o wszem bo sobie zranilam reke i on pral.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

jak ja wychodzęna spacer to też często z wielo, jak trzeba to zmieniam i wrzucam do worka i do torby. Czasem na dłuższe podróże w foteliku samochodowym jednak pampers. No i ostatnio pampers na wyjścia bo mój brat z Kasią spaceruje a ja nie wiem jak uczyć 25latka wymieniania wielo...
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chustonoszka Awatar mymmeli
    Miejscowość
    Warszawa - Śródmieście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marjen Zobacz posta
    (...) ja nie wiem jak uczyć 25latka wymieniania wielo...
    za młody? za stary?

Muszę się przełamać i zacząć używać wielo na dłuższe wyjścia. Może pomogłoby, gdybym miałą szczelny worek na nie
    Natomiast zupełnie nie wyobrażam sobie wyjazdu > 1 noc bez jednorazówek...

Uprawnienia umieszczania postów