Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 71 z 71

Wątek: Skąd wiem o noszeniu?

Chustofanka Awatar pauladuch
    Miejscowość
    Kartuzy

Domyślnie

W ciąży z drugą córeczką szukałam na allegro nosidełek dla dzieci i natrafiłam na chusty a stamtąd już prosta droga na forum

Chustonoszka Awatar mymmeli
    Miejscowość
    Warszawa - Śródmieście

Domyślnie

Zupełnie nie pamiętam, skąd się dowiedziałam - chyba kiedy zaczęłam poważnie myśleć o rozmnożeniu się to już wiedziałam, a to było jakiś czas temu. Podejrzewam, że widziałam zdjęcia na jakimś blogu. W każdym razie strasznie mi się zawsze podobała idea

Chustofanka Awatar nixie
    Miejscowość
    http://fit-ma-ma.blogspot.com/

Domyślnie

mi babcia juz dawno opowiadała ze nosiła mamę w chuście. Kiedyś na śląsku mówiło sie na to "chacka" czy jakoś tak, i raczej to byla tylko kołyska , a przynajmniej tylko o takim wiązaniu babcia mówiła. A później juz z różnych źródeł słyszałam o tym i tez zapragnęłam..ale dopiero sie ucze

D-11.2008, M-02.2011
    mama trenuje -
    http://fit-ma-ma.blogspot.com/

Chustonoszka Awatar EmDżi
    Miejscowość
    Okolice Rybnika/Wodzisławia Śl.

Domyślnie

Ja dowiedziałam się od forumowej Bogusi Pisujemy sobie na forum rówieśniczym naszych starszych dzieci. Ona nosiła swojego M.od początku chyba, ja zainteresowałam się tematem,gdy moje starsza córka była odrobinę za duża i już nie próbowałam(a szkoda,bo pewnie też bym ją ponosiła jeszcze jakiś czas). Na jednym ze zlotów rówieśniczych w w Warszawie pokazała nam jak się mota i zakochałam się. Obiecałam sobie wtedy,że jeśli jeszcze będę miała dziecko to będę nosić. Noszę więc, a wózek stoi na uboczu i czeka na lepsze czasy. Choć chyba się nie doczeka

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

a ja miałam na innym forum taką jedną "nawiedzoną"
    (z którą zresztą znałam się osobiście)
    i jakoś sobie nie wyobrażałam, że mogłabym nie nosić

Chustofanka
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Najppierw widzialam Murzynke noszaca dziecko na plecach w polarze. Byla zima, a ona w sklepie miala gole ramiona i ten polar. Dzis mysle, ze mogl to byc jakis ocieplacz na kange. Ten obrazek utkwil mi w pamieci i jak zaszlam w ciaze wpisalam w wyszukiwarke "polar do noszenia dzieci" i nic. Google spytalo sie czy chodzilo mi o "polar dla dwojga" i tak przez zdjecia tego ustrojstwa trafilam na to forum, ale zarejestrowalam sie dlatego, ze chcialam poczytac ukryte podfora o karmieniu piersia i zdrowym odzywianiu. Pierwsze dwa miesiace nie mialam ani wozka ani chusty, nosilam dziecko na rekach i nie wybieralam sie na dlugie dystanse. W tym czasie obrebialam recznie 5 metrow szmaty, ktora przez krotki czas sluzyla mi za chuste. Mimo stosunkowo niewielkiego ciezaru dziecka wbijala mi sie w ramiona. W koncu zdecydowalam sie, ze trzeba kupic profesjonalna chuste i spedzilam dlugie wieczory zastanawiajac sie ktora konkretnie kupic. Wybralam lane, a potem w lecie kupilam jeszcze bambusa nati, zeby bylo przewiewniej. Pozniej babcia uszyla mi jeszcze mt, a potem drugi jak mloda z niego wyrosla. Moja przygoda chustowa przy tym dziecku zakonczyla sie wiec na 2 chustach i 2 mt.

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Zaczęłam szukać w necie info o pieluszkach wielorazowych i tak trafiłam na chusty a potem na to forum. Od razu się nam (mnie i mężowi) idea noszenia spodobała.
    I pomyśleć, że gdzieś z 10 lat temu na peronie widząc dwie kobiety, jedną z dzieckiem w chuście a drugą karmiącą gdzieś 1,5roczne dziecko, myślałam ale to dziwaczne...a teraz sama jestem do nich podobna

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chusteryczka Awatar grazyna

Domyślnie

Nie pamiętam dokładnie, ale chyba trafiłam na chusty przez forum gazety i już na początku ciąży wiedziałam, że będę nosić .

Chustofanka
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Wiecie co, jak chodzę teraz w chuście z moją Myszą, to zastanawiam się dla kogo z obserwujących mnie osób sama będę inspiracją
    Dobroszka - 10 styczeń 2009
    Bartosz - 02 grudzień 2013

Chustofanka Awatar kasia_B
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

zaczęło się od pieluszek wielorazowych, potem W Porcie Łódź była akcja : "Szczęśliwa mama- szczęśliwe macierzyństwo" i tam po raz pierwszy na żywo zobaczyłam motanie- bardzo mi się spodobało noszenie dzieci w chuście i teraz sama poszukuję swojej pierwszej...

Chustofanka Awatar mamapatryka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Ja będąc na spacerku z 2-miesięcznym synkiem w wózku,który od początku go nie polubił zobaczyłam dziewczynę,która miała córeczkę w kieszonce,podeszłam zapytałam,potem były warsztaty a potem forum,teraz nosimy się w ergo,ale drugie dziecko pozna chustę dużo wcześniej,ten kawał szmaty to cud nad cudy

Uprawnienia umieszczania postów