Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 71

Wątek: Skąd wiem o noszeniu?

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vunia Zobacz posta
    wiem od poczatku pierwszej ciazy - skad: nie pomne, ale bylo to dosc oczywiste 4 me, ze tak to sie robi, to byl poczatek 2006 roku
    I nic mi nie powiedziałaś na początku tego 2006???? A ja urodziłam Kacpra na jesieni 2005 i juz jakoś tak wiedziałam intuicyjnie, że trzyba nosić, przytulać i takie tam, ale nie mogłam znaleźć w czym. Juz sie przymierzałam do takiej torby na dzieco, ale mnie coś tkneło, że to nie to
    A później jak odkryłam chusty to było za późno - Kacper miał 2,5 roku, a ja byłam w ciąży z Lidką - ta to miała szczęście, w chuście od urodzenia

Aha - ja chyba od Budzika widziałam o chustach, widziałam jej fotkę na naszym starszakowym forum rówieśniczym i wpadłam

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustofanka
    Miejscowość
    Skierniewice

Domyślnie

Na forum internetowym, gdzie siedzę już coś koło 10 lat gdzieś na początku 2006r dziewczyny,które miały zaraz rodzić zaczęły szukać chust. Pojawiły się pierwsze zdjęcia - pamiętam dziewczynę ze Szwecji, która pokazywała swoje zdjęcia w chustach i b bluzie dla dwojga. A największe wrażenie zrobiła na mnie dziewczyna, która miała kilka chust kółkowych - to były chyba Natki - pomyślałam - też tak chcę. Zaczęłam czytać o chustach, zastanawiać się co wybrać, ale Marta zrobiła się samobieżna a ja wróciłam do pracy.

Ale idea chust została zaszczepiona i wiedziałam, że następne dziecię będę nosiła. Drugą połowę ciąży miałam zwariowaną - najpierw szpital, a potem remont w domu pod sam koniec ciąży - nie miałam czasu na zgłebianie tematu. Na forum trafiłam po obejrzeniu w jakiejś tv śniadaniowej materiału o pieluszkach wielo.

OT.:
    Właśnie tak ostatnio mi się kojarzyło, ze w Natibaby był jakiś tęczowy pasiak, który mi się podobał, a potem już nigdzie na niego nie trafiłąm. Możliwe to?
    Mama Marty (12.03.2005) i Ewy (21.01.2010)

Chusteryczka Awatar nianja
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

będąc w ciąży szperałam po internecie szukając czegoś i trafiłam na "kawałek szmaty.." myślałam, że to o ciuchach weszłam i zaciekawiło mnie o czym dziewczyny właściwie piszą i jak zobaczyłam galerię to od razu wiedziałam, że tak chcę nosić a było to zdjęcie z jakiegoś spotkania chustowego, kilka dziewczyn obwiniętych szmatami

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cały dzień myślałam skąd. I nie pamiętam!
    Podejrzewam, że zobaczyłam gdzieś w dziecięco-ciążowej gazetce jaką fotkę i ...poszło!

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

pewna młodziutka mama jadąca z maleństwem w chuście w pozycji kołyski, wszystkich w autobusie rozczulił ten "widoczek", z 5 lat temu to było
    u mnie temat dojrzał w czasie ciąży
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

tez nie pamietam,gdzies dojrzlam w necie i kupilam pierwsza kieszonke flanelkowa
    z szybko z niej wyrosla ,potem byl elastyk Pentalka w ktorym dlugo nosilam,potem trafilam tu szlakiem wielo gdy wszystkie jednorazowki zaczelu Mloda uczulac i dowiedzilam sie ze oprocz tkanych sa jeszcze mt i inne zdrowe nosidla,kupilam mt potem manduce a kilka miesiecy temu dopiero tkana bawelenke nati
    kocham nosic nienawidze motac.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

o chusta i noszeniu wiem od zawsze...pochodze ze slaska z rodziny w ktorej kultywywalo sie tradycje hackowe
    moja mama uszyla sama cos na wzor nosidla miekkiego zplotna zeglarskiegoi nas w tym nosila...my z siostra mialysmy takie wisiadelko chicco ze szrtruksu dla lalek

a o chustcie konkretnej - nati dowiedzialam sie...z reklamy w gazecie dzieciowej
    jakos poczatekpierwszej ciazy

oba dziecka moje noszopne od malenkosci w wiazance
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustofanka Awatar szalotka
    Miejscowość
    50°00'45″N 20°59'19″E

Domyślnie

Dziewczyny z forum, które regularnie podczytywałam, zaczęły nosić dzieci w chustach. Pomysł tak mi się spodobał, że w wyprawce noworodkowej znalazły się od razu dwie chusty.

Chustofanka Awatar decylia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak zdawałam maturę koleżanka rok starsza przyszła się pochwalić młodym zauroczyło mnie to, wygodne było i wiedziałam, że muszę tak nosić chyba to był hopek panama, albo coś podobnego...

Chustonówka Awatar kasjas
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja pierwszy raz widziałam chusty na stoisku towarzyszącym bezpłatnym badaniom USG dla ciężarnych w galerii handlowej. Jakoś specjalnie mnie to wtedy nie poruszyło, ale zasiało ziarenko niepokoju i zaczęłam szperać i wypytywać, co to takiego te chusty

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

kiedyś, jak jeszcze nie dzieci były mi w głowie, zdaje mi się, że usłyszałam o tym w DDTVN. jednym uchem wleciało, drugim wyleciało.
    tematem zainteresowałam się, jak byłam w ciąży. a przyczyniło się do tego forum rówieśnicze na gazecie.

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Najpierw kilka lat temu w tv obiło mi się o uszy ze są chusty do noszenia. Wiedziałam już wtedy, ze chcę nosić dziecko- ale jeszcze nie wiedziałam w czym.
    Potem - już dobrze nie pamiętam- ale chyba jak już wiedziałam, ze prawdopodobnie uda mi się tę moją corę urodzić - zapukałam do koleżanki z ławki z liceum (dzięki Anka!) - która dalej pokierowała mną na warsztaty, a następnie druga zaprzyjaźniona w Auchan chustomanka (dzięki Marta!) umieściła moją Poleczkę w chuście i tak już nam zostało

Chustofanka

Domyślnie

Od kolezanki sie dowiedzialam . A potem internet , fora i tak sie jakos kreci ...

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misunderstanding Zobacz posta
    kiedyś, jak jeszcze nie dzieci były mi w głowie, zdaje mi się, że usłyszałam o tym w DDTVN. jednym uchem wleciało, drugim wyleciało.
    tematem zainteresowałam się, jak byłam w ciąży.
    ja chyba podobnie... chociaż pamiętam jak babcia nosiła mojego małego brata na bioderku...

Chustofanka Awatar marika

Domyślnie

O chustach dowiedziałam się w czasie starań o dzidulkę wertując fora i od razu poczułam, że to jest TO. A w ciąży chusta była pierwszym dzieciowym zakupem , teraz na małą czekają dwie (na razie ).

Wczoraj też byłam mile zaskoczona, że w miejskim informatorze rodzinnym "Maluch w Warszawie", który dostałam w szkole rodzenia na liście rzeczy potrzebnych dla dziecka znalazłam, cytuję: "chusta do noszenia maluszka"
    Minka - sierpień 2011 i
    Zosinka - sierpień 2014

I jeszcze Ktoś

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kurcze, nie pamiętam... Usiłowałam sobie przypomnieć, ale nic z tego. Wiem na pewno, że jeszcze nie byłam w ciąży, a już wiedziałam że będę chciała nosić, chociaż jakoś bardzo w temat się nie zagłębiałam - ale od początku brałam pod uwagę tylko chustę tkaną. W ciąży zaczęłam coś więcej szperać, a potem od dziewczyny z forum rówieśniczego odkupiłam tkaną Lenny Lamb. I nie mogłam się doczekać aż urodzę i będę mogła wypróbować w praktyce czy noszenie jest takie fajne, jak mi się wydawało. Jest

Domyślnie

jeszcze zanim Golum pojawil sie w moich planach trafilam na parapetowie u znajomych na dziewczyne, ktora miala malucha na plecach. Glosna muzyka, tlum ludzi a ten misiak spal jak zabity... rozczulilo mnie to tak strasznie, ze wiedzialam, ze to jest wlasnie to!
    o chustach rozmyslalam wlasciwie wiec od poczatku ciazy ale jakos tak nie wychodzilo z tego nic konkretnego. Przycisnala mnie dopiero koniecznosc spacerow z psem i zdecydowana niechec do wozka

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    I nic mi nie powiedziałaś na początku tego 2006????
    bylam pewna, ze wiesz!

Chustofanka Awatar Nezumi

Domyślnie

Ja poszłam w odwiedzinki do znajomej i jej kilkutygodniowej kruszynki. Dzidzia spała sobie w chuście (na leżąco nie wiem jak fachowo to wiązanie nazwać) a znajoma mieszała w garach, podawała do stołu itd. Zachwyciło mnie to strasznie. Bliskość z dzidzią i te wolne ręce Wtedy do pierwszej dzidzi pożyczyłam chustę od niej a teraz ma już spory własny stos
    ale to tylko dzięki wam i temu forum.

Chustonoszka Awatar aisinom
    Miejscowość
    Nowy Sącz

Domyślnie

dowiedziałam sie z forum rowiesniczego szkoda ze dopiero przy drugim dziecku.

Uprawnienia umieszczania postów