Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: pouche z lycra i bez

Chustofanka
    Miejscowość
    Lodz

Domyślnie pouche z lycra i bez

sory jesli ten temat zostal juz poruszony, ale zaczynam wlasnie wkladac dziecko do poucha (wreszcie, powoli sie ucze) i zastanawiam sie jak sie nosi w pouchach ze 100% bawelny, mam hotslinga i jest on troszke elastyczny i jakos ciezko mi sobie wyobrazic pouch bez tej chociaz minimalnej rozciagliwosci, a w sieci tyle super wzorow... i 100% bawelna, nie nosilam w takim, ale wyobrazam sobie, ze jest mniej komfortowy, co o tym myslicie?
    5 lipca 2008 roku urodzil sie nasz pupiszon Ern(est)

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie Re: pouche z lycra i bez

Hmm ja mam na przykład uszyty przez Petisu pouch dwustronny z materiałów które sama wybrałam.. Pojedynczo troszkę by się rozciągały ale w zestawieniu rozciągliwość jest niewielka, jednak rozmiar jest taki idealny że nosi się fantastycznie.. Gruby jest ale piękny i bardzo wygodny. Mam też z chusty.pl jednostronny, rozciągliwy i choć nie jest może klasy HS to na krótkie wyjścia jest super, zawsze mam go w torebce Uważam że oba są super, choć wolę mojego grubasa. Czekam jeszcze na Lucky Baby Poza tym większość materiałów nawet tych 100% odrobinę się rozciąga.. Myślę że ważny jest dobrze dobrany rozmiar!!!
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustofanka
    Miejscowość
    Lodz

no a wiekszosc luckybaby wlasnie 100% bawelna, z pewnoscia dobrze dobrany rozmiar to kluczowa sprawa, ale kupujac w sieci mozna nie trafic

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Dlatego Tulipanek nasz zamówił dla nas s i xs
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

moje obydwa pouche były z bawełny 100%, za to żakardowej - pierwszy powstał z poszwy na kołdrę, drugi z obrusika
    Efekt leciutkiej i całkiem wystarczającej rozciągliwości dawał więc w ich przypadku splot, nie domieszka. Mnie takie pouche bardzo odpowiadały (odpowiadają - bo wciąż czasem jednego używam)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Mam poucha z drugiej ręki z nierozciagliwego materiału (chyba to len z domieszką bawełny może) i jest wygodny. Dla mnie podstawowa kwestia to rozłożenie materiału na ramieniu i oczywiście dobór rozmiaru.
    Mama Tereski (24 grudnia 2005) i Klary (26 lutego 2008)

Poszukiwacze rzeczy

Chustoholiczka

A czy można gdzieś w necie znależć właśnie taką tabelę z rozmiarami, jak dobrze poucha dobrać?I zeby w kg i cm była.....

Chustofanka
    Miejscowość
    Lodz

nata76 kazda firma ma swoja rozmiarowke i swoja tabelke, ale to i tak nigdy do konca nie wiadomo, najlepiej byloby przymierzac przed kupnem za posrednictwem sieci

Uprawnienia umieszczania postów