Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: mięciutkie prefoldy?

Chustonoszka

Domyślnie mięciutkie prefoldy?

które prefoldy są najmiększe i takimi pozostają po wielu praniach? mam bambino mio, na początku były fajne, ale teraz po wyschnięciu są strasznie sztywne.
    no chyba że coś innego jest podobnie funkcjonalne i chłonne? wkładam je i do otulaczy i do kieszonek. z tetrą nie chce mi się bawić w składanie, za dużo roboty

Chustonoszka
    Miejscowość
    bydgoszcz

Domyślnie

Jeśli chodzi o BM to potwierdzam, że szybko twardnieją i w moim odczuciu lepsza jest stara niezbyt droga tetra wkładana do otulacza Flip (małe zakładki z przodu i z tyłu ładnie przytrzymują -składa się łatwo i to ty regulujesz grubość ( no i są różne grubości tetry -jęśli ma byc duża gramtura to polecam porducenta SANDRA 140 g) No, ale każdy musi swoje różności przetestować. A jeśli chodzi o twarde prefoldy to gdzieś na forum są przepisy odnośnie prania - odkwasowania i strippingu
    Mama Janka 02.05.2009 Anieli i Zosi 12.07.2012

Chustonoszka

Domyślnie

oj tetry to bym wolała nie składać, zresztą tetrę to ten mój mały przesikuje w mig (mam muśliny imse vimse więc teoretycznie bardziej chłonne od zwykłej tetry).

kwaskowanie i stripping prefoldom pomogły ale tylko na bardzo krótko.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

podobno te preforby z pieluszkarni sa miekkie.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chusteryczka

Domyślnie

A flanelka?

Chustomanka Awatar Anque
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

mam prefoldy BabyKicks - jak na razie sa mieciusie...a mam twarda wodę raczej
    czerwcowa Natusia 2010

Chustofanka Awatar mamapatryka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

najbardziej miękkie prefoldy to te z pieluszkarni,nie ma porównania bambino mio

Chustofanka Awatar mamapatryka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

a i jeszcze dodam,że nic z nimi specjalnego nie robię a i tak są mięciusieńkie,nawet kieszonki poszły na bok

Chustomanka Awatar Jacuszkowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamapatryka Zobacz posta
    najbardziej miękkie prefoldy to te z pieluszkarni,nie ma porównania bambino mio
    Potwierdzam, dla nas też najbardziej miękkie są te z pieluszkarni. My mamy czerwone i fajnie wchodzą do Flipa.

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

ja tez potwierdzam pieluszkarniowe. ostatnio zakupiliśmy i śmiem stwierdzić że to jest cudo
    kieszonki poszły na bok

Chustonoszka

Domyślnie

przez ostatnie kilka prań za każdym razem odpalałam suszarkę i prefoldy z powrotem są mieciutkie, bez żadnych stripingów czy kwaskowań. szkoda że to mało ekonomiczne, ale raz na jakiś czas na pewno warto, wszystkie pieluchy są śliczniejsze, miększe i bardziej puchate.

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mnie wiara w użyteczność prefoldów wrócila po zakupieniu pieluszkarniowych, mięciutkie, malutkie, chlonne, idealnie wpasowują się w otulacz.

Uprawnienia umieszczania postów