Pokaż wyniki od 1 do 20 z 123

Wątek: Pielucha, która najbardziej zawiodła..

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Gaja78
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ok rozumiem, że ma swoich fanów Lubiłam w niej jedynie to, że nie ma nap zmniejszających na wierzchu i nic się nie odepnie jak za mocno naciągniesz oraz streechy uszy. Kupiłam nową ale, minusy: nie mówiąc o tym, że ja nie mogę dotykać tej mokrofibry, bo mi ciary przechodzą (nawet BG używam z konopnymi)...to ten polar to była porażka jakaś. Długi włos tego poliestru tak nasiąkał, że mój 4 miesięczniak darł się w niej jak opętany po zrobieniu siku. Już w prefoldach organicznych miał bardziej sucho. Pielucha nam przeciekała z oryg. wkładami. Żadna inna kieszonka nam nie przeciekała: ACH, Thirsties, AMP, BG, Milovia, BY, TB aio nigdy...a ta po kilka razy...Początkowo wydawała mi się taka zgrabna, ale jak nabyłam inne kieszonki to dopiero teraz wiem, że CHB robi nieco pupę kulkę z tyłu - przynajmniej u małego dziecka, bo sprzedałam po ok. 1 miesiącu. I napy oraz poliester nie jest IMO najlepszej jakości (miałam tę czarną we wzorek miśki/pieski?) - taka chińska trochę...w końcu robią ją w hongkongu
    Toopy & Binoo

Chustomanka Awatar vinga89

Domyślnie

hihi każda pielucha ma swoich fanów i przeciwników

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinga89 Zobacz posta
    hihi każda pielucha ma swoich fanów i przeciwników
    No już nic nie mówię ale u nas się nie sprawdziła.
    Toopy & Binoo

Chustomanka

Domyślnie

co do miejsca produkcji to masz rację. Niby kupujesz firmówkę a tu proszę: Chińszczyzna!

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NEMO Zobacz posta
    co do miejsca produkcji to masz rację. Niby kupujesz firmówkę a tu proszę: Chińszczyzna!
    ale zobacz np. Grovia, jaka super fajna z niej chinka
    Toopy & Binoo

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gaja78 Zobacz posta
    ale zobacz np. Grovia, jaka super fajna z niej chinka
    no...śliczniutka i jeszcze CP też całkiem chińskie a myślałam kiedyś, że angielskie.

Chustomanka Awatar vinga89

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NEMO Zobacz posta
    niestety jak większość firmowych rzeczy, nie tylko pieluch takie "czasy"

Gaja

Chustonoszka

Domyślnie

większość firm szyje w Chinach. Jednak w przypadku firmówek są to materiały certyfikowane i przynajmniej mam pewność, że nie szkodzę dziecku. A swoją drogą ciężko jest nie kupować produktów produkowanych w Chinach, ja staram się przynajmniej kupować te z certyfikatem Fairtrade.

Chustofanka Awatar ismeril84
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mi też nie podeszly wełniaki, chociaż używałam dobrych firm. Mialam w nich przecieki pomino, że były zalanolinowane. Nie umiałam się z nimi dogadać. Nie lubię też otulaczy, w których zamiast lamówki, w którą wszyta jest gumka, jest lamówka w postaci gumki. Nie wiem, czy będziecie wiedziały o co chodzi. Takie otulacze robi na przykład Kokosi. Źle mi się te otulacze układały w pachwinkach i przeciekały.

Uprawnienia umieszczania postów