Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 120 z 123

Wątek: Pielucha, która najbardziej zawiodła..

Chustofanka

Domyślnie

Mialam na myśli CP sio i wkłady bambusowe do niego,ale kiedyś udało mi się kupić sam otulacz z możliwościa wpięcia do niego wkładek ale ich nie było w komplecie sam otulacz za bajecznie niską cenę jakoś 35 zł. Słysząc dobre opinie o nim kupiłam i nie żałuję pcham do niego co się da i wytrzymuje
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chustomanka Awatar villemko
    Miejscowość
    100lica

Domyślnie

Mi przeciekają najszybciej

Pieluchy Boblidera kieszonki z alledrogo
    z wielo dada

Chustonoszka

Domyślnie

Bayland na rzepy (mam dwie) wady: skulkowany polar po 2-ch miesiącach użytkowania ( prany według zaleceń producenta +nappy fresh+kule ecozone), rzepy zszarzałe już do wymiany, dodatkowo skulkowany pul i co najgorsze przeciekają ( odtłuszczałam). Porażka nie polecam. Jednorazówki raz kupione i użyte dokładnie 4 pieluchy to Babydream z Rossmana (pękały) i przeciekały.

Chustonówka Awatar aga.gwa
    Miejscowość
    Łomianki

Domyślnie

Z polskich mio unico - zawsze przecieki przy nóżkach (szczegółowo opisałam w recenzji tej pieluszki), zagranicznych cp nowej generacji - pancerna i sztywna, do tego te gumy i marszczenia na plecach porażka

Chustonoszka Awatar malwalato
    Miejscowość
    krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tamarin Zobacz posta
    Póki co zawiodły mnie Itti Bitti S niby od 3,5kg córa ma już 4,8kg i nadal przeciekają przy nóżkach, zapinam na wszystkie sposoby, ale i tak ma lukę z powodu chudych nóżek. Jak na razie tylko leżą w szafie, bo mam dosyć mokrych ubranek. Jestem załamana, bo chciałam już malutką w ten sposób pieluchować. Ktoś miał podobny przypadek? kiedy te pieluszki będą pasować? pewnie jak dziecko z nich wyrośnie?
    u nas dokładnie tak samo. Miedzy nogami a pieluchą tyle miejsca ze zawsze przecieka. Istotnie nogi chude Mielismy S i do 5 kg probowalam i zawsze przeciekało

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tamarin Zobacz posta
    Póki co zawiodły mnie Itti Bitti S niby od 3,5kg córa ma już 4,8kg i nadal przeciekają przy nóżkach, zapinam na wszystkie sposoby, ale i tak ma lukę z powodu chudych nóżek. Jak na razie tylko leżą w szafie, bo mam dosyć mokrych ubranek. Jestem załamana, bo chciałam już malutką w ten sposób pieluchować. Ktoś miał podobny przypadek? kiedy te pieluszki będą pasować? pewnie jak dziecko z nich wyrośnie?
    nam też nie pasuje, ale z powodu... za ciasnych gumek przy nózkach więc one chyba tak mają, że pasują przez tydzień, jak się trafi
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustonoszka

Domyślnie

IB SIO miałam Mke i długo nam służyła. Wydaje mi się, że jeżeli dobrze się je założy to nie przeciekają przy nóżkach - są to wysokie pieluszki i zakładając trzeba je dobrze w pachwinkach dopasować. Nie lubie pieluch, które robią dużą pupę dziecku, dlatego z IB się polubiliśmy chociaż z chłonnością to było raczej średnio.
    U nas najgorszą pieluchą była kieszonka Pluplu - przeciekała, ciężko było ją dopasować tzn albo gdzieś odstawała albo było za ciasno, słabej jakości materiały, ale za taką cene chyba nie powinnam wiele oczekiwać

Chustoholiczka

Domyślnie

Tak czytam o IB rozm. S - mam ich bardzo dużo dla córki która ma się urodzić i jestem pełna obaw. U syna sprawdzały mi się super te rozmiarowe i IB Tutto.
    A czy ktoś miał Bambooty AIO OS? Zamówiłam kilka tych pieluch i nie wiem czy dobrze zrobiłam. Bambooty rozmiarowe wiem jakie są ale OS nie znam.
    Nie wiem czy powinnam pytać tutaj czy w innym osobnym wątku?

Chustofanka Awatar Gaja78
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak dotąd z "firmowych" tylko Charlie Banana.
    Toopy & Binoo

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gaja78 Zobacz posta
    coś ty? a to jedna z moich ulubionych pieluszek, tylko już przymaława

Chustomanka Awatar vinga89

Domyślnie

ja tam bardzo lubię ChB

Cytat Zamieszczone przez NEMO Zobacz posta
    coś ty? a to jedna z moich ulubionych pieluszek, tylko już przymaława
    my wymieniliśmy os na L i dalej nosimy swoje ulubione chb

mnie zawiodły CP i NappiMe. cp bo spodziewałam się czegoś fajniejszego, a Nappime bo OS okazało się za małe na mojego 6msc synka

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ok rozumiem, że ma swoich fanów Lubiłam w niej jedynie to, że nie ma nap zmniejszających na wierzchu i nic się nie odepnie jak za mocno naciągniesz oraz streechy uszy. Kupiłam nową ale, minusy: nie mówiąc o tym, że ja nie mogę dotykać tej mokrofibry, bo mi ciary przechodzą (nawet BG używam z konopnymi)...to ten polar to była porażka jakaś. Długi włos tego poliestru tak nasiąkał, że mój 4 miesięczniak darł się w niej jak opętany po zrobieniu siku. Już w prefoldach organicznych miał bardziej sucho. Pielucha nam przeciekała z oryg. wkładami. Żadna inna kieszonka nam nie przeciekała: ACH, Thirsties, AMP, BG, Milovia, BY, TB aio nigdy...a ta po kilka razy...Początkowo wydawała mi się taka zgrabna, ale jak nabyłam inne kieszonki to dopiero teraz wiem, że CHB robi nieco pupę kulkę z tyłu - przynajmniej u małego dziecka, bo sprzedałam po ok. 1 miesiącu. I napy oraz poliester nie jest IMO najlepszej jakości (miałam tę czarną we wzorek miśki/pieski?) - taka chińska trochę...w końcu robią ją w hongkongu
    Toopy & Binoo

Domyślnie

hihi każda pielucha ma swoich fanów i przeciwników

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinga89 Zobacz posta
    hihi każda pielucha ma swoich fanów i przeciwników
    No już nic nie mówię ale u nas się nie sprawdziła.
    Toopy & Binoo

Chustomanka

Domyślnie

co do miejsca produkcji to masz rację. Niby kupujesz firmówkę a tu proszę: Chińszczyzna!

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

co do miejsca produkcji to masz rację. Niby kupujesz firmówkę a tu proszę: Chińszczyzna!
    ale zobacz np. Grovia, jaka super fajna z niej chinka
    Toopy & Binoo

Domyślnie

niestety jak większość firmowych rzeczy, nie tylko pieluch takie "czasy"

Gaja

Chustomanka

Domyślnie

ale zobacz np. Grovia, jaka super fajna z niej chinka
    no...śliczniutka i jeszcze CP też całkiem chińskie a myślałam kiedyś, że angielskie.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Grovia byłaby super fajna gdyby wkład zamiast grubego polaru i dodatkowego pula miał więcej warstw chłonnych - dla maluchów jeszcze ok, ale jak mój niespełna dwulatek ostatnio siusnal, to ekstra pul go nie uratował ani nawet grubsze welniane portki, które akurat miał na wierzchu - wszystko było totalnie mokre, a z wkładu aż ciekło.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    Grovia byłaby super fajna gdyby wkład zamiast grubego polaru i dodatkowego pula miał więcej warstw chłonnych - dla maluchów jeszcze ok, ale jak mój niespełna dwulatek ostatnio siusnal, to ekstra pul go nie uratował ani nawet grubsze welniane portki, które akurat miał na wierzchu - wszystko było totalnie mokre, a z wkładu aż ciekło.
    u mnie podobnie
    wkłady grovia to chyba noworodkowe są, przy większym dziecku nie starczają nawet na jeden sik. mega rozczarowanie IMO
    sam otulacz ładny i b. zgrabny, ale cóż począć: odkąd poznałam wełnę, PULowy otulacz zakładam tylko na czas lanolinowania wełniaków

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Uprawnienia umieszczania postów